Nieuws


28-06-2019 13:30

Tijdens een feestelijke avond in een stampvol Undercurrent in Amsterdam Noord zijn gisteravond 27 juni de zes Creative Heroes Awards uitgereikt. Uit alle winnaars werd Lex Hoefsloot door het publiek uitgeroepen tot grote winnaar, hij kreeg uit handen van Petran van Heel vanABN AMRO Bank de Super Hero Award uitgereikt.

De Creative Heroes Awards worden elk jaar toegekend aan de grootste creatieve game changers van Nederland. Mensen die een blijvende, positieve verandering teweeg brengen voor mens en maatschappij. De prijs kijkt voorbij disciplines en vakgebieden en wordt daarom ook wel de ‘Oscars van de Creatieve Industrie’ genoemd.

 

Om tot Creative Hero te worden uitgeroepen is de mate van impact van een project bepalend. De zeventien-koppige jury, dit jaar onder leiding van Qindle-oprichter Taco Schmidt, kijkt daarbij naar zes verschillende categorieën: van impact op persoonlijke schaal tot impact op wereldschaal.

 

In de categorie 1:1 kreeg Ronald Carpentier een Creative Heroes Award voor zijn project MindAffect. Met MindAffect kunnen mensen die als gevolg van een beroerte of ALS geen behoeften of emoties kunnen tonen, toch met de buitenwereld communiceren.

 

Pim van Baarsen en Luc van Hoeckelwerden tot Creative Hero uitgeroepen in de categorie 1:100. Dankzij hun project Super Local maken ze het voor landen met een niet-ontwikkelde economie mogelijk om eenvoudig hun eigen producten te fabriceren. Met eenvoudig te fabriceren ontwerpen voor diverse toepassingen stimuleren ze de lokale economie.

 

In de categorie 1:10.000 kreeg Shahar Livne een Creative Hero Award uitgereikt. Door plastic niet als afval te zien, maar het als grondstof te vermengen met natuurlijke producten, biedt ze de planeet een oplossing voor het afvaloverschot.

Simone Postkreeg een Award in de categorie 1:100.000 voor haar designbenadering van restafval. Ze combineert traditioneel handwerk met een circulaire manier van denken en helpt zo grote bedrijven anders te kijken en op een betere manier om te gaan met restafval.

 

Met haar project Farm Flower Fragrances wist kunstenaar Claudy Jongstra een Creative Heroes Award in de categorie 1:1.000.000 binnen te halen. Dit volledig organisch en duurzaam geproduceerd parfum geeft een enorme impuls aan de biodiversiteit. Boeren worden gestimuleerd om verschillende gewassen te kweken, waardoor het ecologisch evenwicht wordt hersteld en kleurrijke velden met bloemen, bijen en vlinders terugkeren.

 

In de categorie 1:1.000.000.000 tenslotte werd Lex Hoefsloot onderscheiden met een Creative Heroes Award. Met zijn team van Lightyear One is hij er in geslaagd om de eerste Solar Familycar te ontwerpen, waarvan het prototype gister, op de dag van de uitreiking, werd gelanceerd. De Lightyear One heeft de potentie om de CO2-emissie terug te dringen, kan veel zon omzetten in kilometers en is het grootste deel van het jaar zelfvoorzienend.

 

De organisatoren van de Creative Heroes Awards kijken terug op een zeer geslaagde editie.“Deze industrie is een aanjager van innovaties en levert een belangrijke bijdrage aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken” aldus Jeroen van Oostveen. Door de ‘helden’ uit de creatieve industrie jaarlijks een podium binnen- en buiten de sector te geven, wil de organisatie de toppositie van de Nederlandse creatieve sector stimuleren en zo helpen om Nederland te ontwikkelen tot de meest creatieve economie van Europa.

www.creativeheroesaward.com

 


Deel op Social Media26-06-2019 8:30

Recentelijk is feestelijk en officieel het duurzaam gerenoveerde gemeentehuis van Woerden geopend. Het door cepezed en cepezedinterieur ontworpen transformatieproject werd in april al opgeleverd en in gebruik genomen. 

(foto's: lucas van der wee

De openingshandelingen werden verricht door burgemeester Victor Molkenboer en de Utrechtse commissaris van de Koning mr. J.H. Oosters. Onder toeziend oog van pers en genodigden werd de Woerdense vlag gehesen en een plaquette onthuld. Ook werd er gespeecht en kwam cepezed aan het woord over het ontwerp. 

Waar het oude stadhuis het energielabel G had en de gemeente na renovatie minimaal het label A+ verlangde, is het vernieuwde gebouw uiteindelijk voorzien van het label A+++, het op een na hoogst haalbare. Energetisch heeft het gebouw daarmee een sprong van meer dan zes stappen gemaakt. De revitalisatie heeft daarnaast sterk de representativiteit, de verblijfskwaliteit en de kwaliteit van de werkplekken verbeterd. Het project werd bovendien budgetneutraal gerealiseerd; mede door de duurzaamheidsmaatregelen en een aanzienlijke reductie van de omvang van het gebouw zijn de exploitatiekosten na renovatie gelijk gebleven aan die ervoor. 

www.cepezed.nl 
 


Deel op Social Media26-06-2019 8:30

Brussels Design September staat weer op stapel. En ook dit jaar is er van alles te beleven. Er zijn tentoonstellingen van erkende designers op iconische plaatsen in de stad, zoals het Horta Huis, Bozar, Kindermuseumen ADAM - Brussels Design Museum. 

Brussels Design September is 'the place to be' voor liefhebbers van design en bundelt meer dan honderd culturele en commerciële evenementen in Brussel. Een maand lang wordt de stad omgetoverd tot een platform voor ontmoetingen met tal van Belgische en internationale designers.

Het aanbod van Brussels Design September bestaat uit een waaier aan tentoonstellingen, conferenties, een Arts & Crafts parcours, Commerce Design Brussels en de Brussels Design Market. Allemaal plaatsen voor dialoog en ontmoetingen tussen designers, architecten en designliefhebbers.
 

www.caracascom.com


Deel op Social Media
25-06-2019 9:00

Overprikkeling is een groot probleem op de hedendaagse kantoorwerkvloer. Het Center for People and Buildings (CfPB) geeft op haar website een vijftal tips tegen overprikkeling.

De afgelopen jaren is er door het CfPB veel onderzoek gedaan naar hoe medewerkers bij allerlei organisaties hun kantoor beleven. "De  verschuiving  van de traditionele gesloten kantooromgeving naar een meer open (soms te open) werkomgeving met gedeelde plekken (een flexkantoor) is niet te missen: kantoortuinen en flexplekken krijgen volop aandacht in de media", schrijft het wetenschappelijke instituut. "Deze verschuiving heeft invloed op de tevredenheid van de medewerkers over hun werkplek. Het blijkt dat deze flexkantoren er voor zorgen dat afleiding op de werkvloer vaker voorkomt." 

Uit cijfers verzameld door het CfPB blijkt dat het probleem groot is, vooral voor mensen met bijvoorbeeld niet-aangeboren hersenletsel (NAH) of een autisme spectrum stoornis. "En dit is geen klein probleem, want volgens een inschatting zijn er maar liefst 650.000 Nederlanders die leven met gevolgen van NAH.  Per jaar neemt het aantal mensen met NAH met 140.000 toe, waarvan er 19.000 kinderen en jongeren tot 24 jaar zijn."

Het CfPB heeft vijf tips op basis waarvan de afleiding en overprikkeling op een flexkantoor teruggedrongen kan worden.
 

- Maak duidelijke afspraken met elkaar.

- Zorg voor voldoende geluidsdichte kamers nabij de open ruimte.

- Maak de open ruimten niet te groot.

- Zorg voor goede akoestische maatregelen in de open ruimte.

- Zorg ervoor dat faciliteiten, zoals de pantry/koffiehoek of lockers, akoestisch en visueel afgescheiden zijn van de open ruimte.

Op de website van het instituut is meer informatie te vinden over het onderwerp en de wijze waarop overprikkeling voorkomen kan worden.

www.cfpb.nl


Deel op Social Media25-06-2019 8:00

De Provincie Zuid-Holland gaat de komende jaren haar hoofdgebouw in Den Haag renoveren en verduurzamen. Kraaijvanger ontwierp de renovatie als een vindingrijke duurzame transformatie die recht doet aan de oorspronkelijke architectuur, met oog voor de toekomstige ruimtebehoefte en klimaatambities van de Provincie om al haar gebouwen klimaatneutraal te maken.

Onlangs werd door gedeputeerde Jeannette Baljeu en Aukje Kuypers het contract getekend voor de opdracht inclusief 15 jaar onderhoud en energiegarantie. Het samenwerkingsverband Kuijpers, Kraaijvanger Architects, DGMR en Valstar Simonis, dat de Tender won, rondt de renovatie in 2022 af.

De Provincie Zuid-Holland wilde haar hoofdgebouw moderniseren, duurzaamheidsambities waarmaken, indelingsflexibiliteit creëren, een meerjarig onderhoudsplan maar eveneens een masterplan om het ensemble van de Provincie als geheel te verduurzamen. Kraaijvanger zocht met het integrale team de grenzen op en maakte het ontwerp voor een transformatie waarbij de kwaliteiten en esthetische waarden van het gebouw maximaal benut en verbeterd worden.

Opvallend daarbij zijn de diverse integrale oplossingen die het team heeft aangedragen en de manier waarop het daglicht binnenvalt. 

De modernisering en de renovatie moeten leiden tot een energieneutraal gebouw, hetgeen aansluit bij bestaande beleidsdoelen rondom klimaat, zoals de Green Citydeal EnergieRijk Den Haag. Architectonische ingrepen met volledig geïntegreerde bouwfysische en installatietechnische oplossingen, zoals het vervangen van de derde verdieping door een  ‘zwevende’ duurzame dakopbouw, dragen hieraan bij. Dit nieuwe element beëindigt het gebouw van architect Peutz als een verfijnde minimalistische kroonlijst. 

Het dak is een drager van duurzaamheid op de thema’s gezondheid, licht, energie en materiaalgebruik. Boven het voormalige binnenhof op de tweede verdieping, is een centrale zone met daarin lichtkappen. Deze filteren op bijzondere wijze natuurlijk licht het gebouw in, terwijl het dak direct zonlicht buiten houdt. Dat helpt opwarming tegen te gaan en geeft uiting aan onze visie om het gebouw lichter te maken. 


Zonnepanelen op het dak, in combinatie met energieopslag in de bodem zorgen er voor dat de gebouwgebonden energie, duurzaam en lokaal wordt opgewekt. Isolatie van de bestaande gevels en drievoudige beglazing helpen opwarming tegen te gaan en dragen bij aan vermindering van de koellast. Verder worden materialen zo veel als mogelijk hergebruikt en hebben eventuele nieuwe materialen een verantwoorde herkomst.

Voor de indelingsmogelijkheden van het cascoplan is het oorspronkelijke stramien van Peutz overgenomen in twee richtingen. De voor kantoorindelingen prettige moduulmaat van 2 x 4 meter kan eenvoudig worden voorzien van systeemwanden en is bouwkundig en installatietechnisch volledig op elkaar afgestemd.
Het casco ontwerp wordt het komende jaar uitgewerkt, waarbij ook het interieurontwerp wordt geïntegreerd. De renovatie zal na de zomer 2019 starten en wordt in 2022 afgerond. Naast het ontwerp voor het hoofdgebouw van het provinciehuis stelt Kuijpers de komende periode ook een masterplan voor de verduurzaming van de overige vier panden van het complex op en voert zij minimaal vier jaar lang het onderhoud aan deze panden uit.

www.kraaijvanger.nl


Deel op Social Media17-06-2019 10:00

'Beleef de beleving'. Dat is het thema van het Design Congres dat op 4 juli plaatsvind in Zwolle. Eén van de sprekers is Inside Information-journaliste/Office Academy-docente/Studio VIV-oprichtster Kitty de Groot.

"Vakdocenten, tevens gerenommeerde professionals uit de ontwerpwereld, nemen u mee in hun verhalen", aldus de organisatie over het congres. "Waardevolle design-kennis en -vaardigheden staan centraal in hun lezingen." 

Kitty de Groot - behalve de genoemde bezigheden ook docente aan de Hogeschool Windesheim - zal spreken over het onderwerp 'Consumer experience'. Andere sprekers zijn  Leider & Docent Windesheim Industrieel Product Ontwerpen Jeroen Thoolen (over odentiteitsbeleving), Docent / Designer / Goudsmid Alexandra van den Pauwert (over het  toepassen van kleurbeleving) en Designer / oprichter studio BLOOEY Remko Verhaagen (over 'Good Design').
 

"Na het Design Congres gaan we het verder beleven; via een Belevingsroute door de stad, langs PROTO-activiteiten, onder begeleiding krijgt het thema Beleving een verdere verdieping. Ofwel 'beleef de beleving' tot de borrel of zelfs tot na een gezamenlijk diner. 

Het Design Congres is onderdeel van PROTO, een meerdaags festival waarin de afstudeerders van de creatieve mbo- en hbo-opleidingen in Zwolle hun werk laten zien. Opgeven voor het congres kan via de volgende website.


https://www.windesheim.nl/designcongres


Deel op Social Media17-06-2019 8:30

Het project LocHal in Tilburg heeft een Dutch design Award in de wacht gesleept in de catagorie 'Habitat'. Het project van onder meer Civic Architects, Braaksma & Ros Architectenbureau, Inside Outside / Petra Blaisse en Mecanoo heeft Tilburg 'een nieuwe huiskamer voor de stad' gegeven.

De categorie 'Habitat' betreft het ontwerp en de inrichting van de private en openbare ruimte die de kwaliteit van leven ten goede komt. De LocHal heeft hierbij dus de hoogste ogen gegooid. Het gerenoveerde gebouw is het nieuwe kloppende hart van de Spoorzone Tilburg. De voormalige locomotiefwerkplaats is getransformeerd tot een publieke stadshal. De bestaande constructie en de nieuwe, toegevoegde architectuur vormen samen het decor voor een vernieuwend bibliotheekconcept met werk- en vergaderruimtes van Seats2Meet, een stadskeuken, twee kunstinstellingen en een stadshal voor evenementen, exposities en debatten.

"Industrieel erfgoed transformeren en het een nieuwe rol en betekenis geven is een delicate opgave", aldus de jury. "Bij de LocHal zijn betrokken opdrachtgevers en ontwerpers erin geslaagd om het erfgoed en het inpassen van nieuw programma goed te verweven in een prettig, multifunctioneel gebouw dat Tilburg en de Spoorzone op de kaart zet. De doordachte mix van onaangetaste artefacten van het oude gebouw en de nieuwe toevoegingen en ruimtelijkheid is indrukwekkend. Het resultaat is zowel functioneel, als imposant en uitnodigend. Naast het fysieke resultaat wordt ook de multidisciplinaire samenwerking met alle stakeholders en toekomstige gebruikers gewaardeerd. Dat een relatief jong bureau deze opgave zo voortvarend heeft aangepakt wekt bewondering."

www.dutchdesignawards.nl


Deel op Social Media17-06-2019 8:00

Hij was jarenlang hét gezicht van VOLA in Nederland: Ties van Dijk. Maar vanaf 1 juni is hij niet meer werkzaam voor de Deense fabrikant van designkranen.

In een persbericht meldt VOLA dat er gedurende de 15 jaren dat Van Dijk in Nederland de scepter zwaaide over het designkranenmerk veel is bereikt. Gedurende deze periode werden door Van Dijk en zijn team - in nauwe samenwerking met architecten - onder (veel) meer projecten gerealiseerd bij het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, het Van Gogh Museum, het Joods Historisch Museum, het Kroeller Moeller-museum, MORE, het Maurits Huis en Teylers Museum.

VOLA wenst Van Dijk veel succes bij zijn verdere carrière. Het Nederlandse VOLA-team bestaat nu uit Frank de Boer, Lara Wiggers en Peter de Jong. Waar Ties van Dijk - die beschikt over een groot netwerk in onder meer de architectenbranche - in de toekomst aan de slag gaat, is momenteel nog niet bekend. We houden u op de hoogte.


www.vola.com


Deel op Social Media03-06-2019 8:30

Op 5, 6 en 7 juni 2019 nodigt Artifort belangstellenden van harte uit om de nieuwe Artifort modellen te komen proefzitten tijdens het Off-Site programma van Design District in Rotterdam, in samenwerking met partner Secoff. 

Dit jaar keert een 'subliem designicoon' terug binnen de Artifort collectie: de 416 serie van ontwerper Kho Liang Ie. "Een uniek, minimalistisch én modulair meesterwerk dat verschillende materialen combineert binnen één ontwerp. Het ontwerp is compact, lichtgewicht en bijzonder vanuit elk aanzicht. Mooi in open ruimtes en is ook bijzonder praktisch in smalle ruimtes vanwege zijn compacte oppervlaktebeslag."

"Kom langs en ervaar de iconische 416 serie en verschillende Artifort noviteiten, zoals de Jima eetkamer- en vergaderstoel én Clarion tafel in al hun mogelijkheden. Uiteraard onder het genot van een heerlijke kop barista koffie."

Artifort is tijdens de beurs Design District te vinden in de Secoff showroom aan de Weerestraat 3 in Rotterdam. 

Gratis naar Design District met Inside Information? KLIK HIER

03-06-2019 8:00

Nog even en de beurs Design District begint weer. Het evenement wordt gehouden van 5 tot en met 7 juni in de Van Nellefabriek in Rotterdam. Naast een uitgebreide beursvloer met tal van exposanten, worden er ook lezingen gehouden. Bijvoorbeeld door Kitty de Groot. Zij zal een tweetal lezingen verzorgen. 

Inhoud 5 juni

Hoe stimuleer je creativiteit en vitaliteit vanuit het interieur, in het ruimtelijk vlak? En hoe maak je dit inspirerend, visieversterkend en verbindend? En tot slot: welke rol kunnen ‘groen’, ‘de natuur’ en  ‘biophilic design’ hierin spelen? Kitty de Groot, design-journalist bij Inside information gaat in op deze en andere vragen aan de hand van sprekende referentieprojecten. Zij is naast journalist al jaren actief in het vakgebied ontwerp, interieurarchitectuur en innovatie. Zij doet dit als ontwerper, interieurstrateeg en design- & interieurdocent en heeft haar eigen interieurproductlijn in creatieve studiotools. De afgelopen 3 jaar heeft ze voor Inside Information onderzoek gedaan naar creativiteit en vitaliteit in relatie tot de interieurarchitectuur.

Inhoud 6 juni:

Cultuur en het interieur vormen elkaar. Maar hoe daaraan richting te geven? Wat maakt dat mensen zich op werk thuis voelen en trots zijn op hun werkomgeving? Hoe kruip je in de huid van je klant, om tot zijn unieke kern, zijn eigenheid te komen om daar vanuit het interieur te ontwerpen? Kitty de Groot, design-journalist bij Inside Information is al jaren praktiserend, strategisch, docerend en ondernemend actief in het ontwerp-interieurarchitectuur vakgebied. Zij heeft vele artikelen en het boek #Nieuwe Werkvormen geschreven over de wisselwerking tussen cultuur en het interieur en hoe deze elkaar beïnvloeden. Daarnaast doceert en adviseert zij in design identity; het proces van het ontwerpen van een visuele identiteit die de organisatie en haar markt aanspreken. De Groot heeft talrijke aansprekende projecten bezocht en bij diverse projecten geadviseerd. De meest aansprekende projecten toont zij in haar lezing.

De lezingen worden aangeboden door Inside Infornation/Office Academy. "Wanneer de lezingen van Kitty de Groot op 5 en/of 6 juni u aanspreken, dan is mogelijk de workshop die ze heeft ontwikkeld – en die sterk aansluit bij de inhoud van de lezingen – ook interessant voor u. Deze workshop is getiteld ‘Innovatie & Creativiteit in de werkomgeving’. Onderwerpen die aan bod komen zijn: het creëren van Werkplezier, Innovatie & Creativiteit, Vitaliteit & Identiteit in de werkomgeving. Aan de hand van onderzoeken, visies en verworven kennis van experts en voorbeelden van toonaangevende interieurprojecten en meubel(concept)ontwerpen focust de workshop op: design thinking modellen, biophelic design en design psychologie."

Inschrijven voor de workshop is mogelijk op stand M01. Bezoeker aan de lezing van Kitty de Groot krijgen, alleen tijdens Design District, een fikse korting op het cursusbedrag. De workshop kan overigens desgewenst ook 'in company' worden gegeven. Meer informatie over deze workshop?

Gratis naar Design District met Inside Information? KLIK HIER


https://designdistrict.nl/programmas/


Deel op Social Media02-06-2019 13:30

De genomineerden voor Dutch Design Awards 2019 zijn bekend. Onafhankelijke commissies van designexperts nomineerden drie projecten in elk van de volgende categorieën: Product, Habitat, Communication, Fashion, Design Research, Service & Systems, Best Commissioning en Young Designer.

Op woensdag 12 juni worden tijdens een besloten, feestelijke Awards Night de winnaars bekendgemaakt en de Dutch Design Awards 2019 uitgereikt. Het werk van alle genomineerden is te zien tijdens de overzichtstentoonstelling tijdens Dutch Design Week in Eindhoven (19-27 oktober), waar het publiek ook kan stemmen voor de Public Award 2019. 

Dit zijn de genomineerden voor Dutch Design Awards 2019 (in willekeurige volgorde): 
 
PRODUCT
POPLARS | LEX POTT x WELTEVREE
THE COOLEST WHITE | BEN VAN BERKEL, UNSTUDIO B.V.
GISPEN SETT CE | GISPEN
 
HABITAT
LOCHAL| CIVIC ARCHITECTS, BRAAKSMA & ROOS ARCHITECTENBUREAU, INSIDE OUTSIDE / PETRA BLAISSE, MECANOO
‘S WERELDS GROOTSTE FIETSENSTALLING | ECTOR HOOGSTAD
WERKWARENHUIS | SOCIAL LABEL LAB 
 
COMMUNCATION
HET PALEIS VAN TYPOGRAFISCH METSELWERK | STICHTING HET PALEIS VAN TYPOGRAFISCH METSELWERK
OPENRNDR | RNDR
SONIC ACTS IDENTITY I THE RODINA

FASHION
DE RRUSIE SUIT | BONNE REIJN
MAISON pour MAISON | MAISON the FAUX
COLLECTION 004 EVOLVE AROUND ME | NINAMOUNAH

DESIGN RESEARCH
RE-SOURCE | RE-SOURCE
BASIC INCOME CAFÉ | MARTINA HUYNH
POWER PLANT | MARJAN VAN AUBEL STUDIO
 
SERVICE & SYSTEMS
BELOW THE SURFACE | FABRIQUE X Q42
BMX | CLEVER°FRANKE
THE BUTTON - DIGITAL PROOF OF AUTHENTICITY | MOOOI B.V
 
BEST COMMISSIONING
MOJO X HANSJE VAN HALEM X FABRIQUE | LOWLANDS ARTWORK & WEBSITE 2019
GEMEENTE AMSTERDAM | PUCCINIMETHODE
INTERPOLIS X FRESHHEADS | INTERPOLIS SLIMME OPLOSSINGEN

YOUNG DESIGNER
SIMONE POST
NINAMOUNAH
AMBER JAE SLOOTEN
 


Deel op Social Media01-06-2019 10:00

De jury van de Creative Heroes Awards heeft bekendgemaakt wie de negenentwintig kanshebberszijn om op 27 juni 2019 met de titel Creative Hero 2019 naar huis te gaan. De “Oscars van de creatieve industrie”, zoals de prijs ook wel wordt genoemd, worden jaarlijks uitgereikt aan professionals uit de creatieve sector die een blijvende, positieve impact op mens, milieu of maatschappij hebben gerealiseerd.


Dit jaar zullen er in zes verschillende categorieën prijzen worden uitgereikt. De categorieën zijn ingedeeld op de schaal van impact. Van impact op persoonlijke schaal (1:1 Award) tot op wereldschaal (1:1.000.000.000 Award). Volgens juryvoorzitter Taco Schmidt leverde dat boeiende discussies op. “Een innovatie die mensen persoonlijk raakt kan net zo belangrijk zijn als een innovatie die iets betekent op wereldschaal.” Dat de juryleden allemaal een andere achtergrond hebben, kwam tijdens het jureren duidelijk naar voren: “In de zeventien-koppige jury zaten designers, architecten, filosofen en ondernemers. Iedereen kijkt weer anders tegen impact aan. En dat maakt het jureren zo interessant.”

“Wat de Creative Heroes Awards anders maakt, is dat wij aandacht willen genereren voor de kracht van creativiteit”, aldus Guus van Maarschalkerweerd en Jeroen van Oostveen, de initiatiefnemers van de Creative Heroes Awards. “De creatieve industrie is een van de snelst groeiende sectoren in Nederland, die groei wordt voor een belangrijk deel aangejaagd door mensen met een ondernemende houding, maatschappelijke betrokkenheid en bovenal een groot creatief vermogen. Het is ons daarom niet te doen om de innovaties an sich, we vinden het veel interessanter in te zoomen op de mensen achter de vele baanbrekende concepten en duurzame innovaties die Nederland voortbrengt.”

Volgens juryvoorzitter Taco Schmidt was het juryoverleg intensief, maar vooral ook zeer inspirerend. “Een Creative Hero is veel meer dan een creatief: ook de energieke rol van de persoon en het ondernemerschap bepalen uiteindelijk of iemand genomineerd wordt.” Creativiteit, ondernemerschap en positieve impact waren dan ook de belangrijkste criteria tijdens het juryoverleg. Al deze aspecten zijn vertegenwoordigd in de dertig professionals die genomineerd zijn.

De lijst met genomineerden is zeer divers: Wessel van Beerendonk bijvoorbeeld, die met zijn studio RAP zeer vernieuwende architectuur realiseert door algoritmes die digitale vormen generen te combineren met digitale fabricage-technieken. Maar ook Eric Klarenbeek en Maartje Dros zijn genomineerd, die een methode hebben ontwikkeld waarmee micro-organismen omgezet kunnen worden in biopolymeren die minstens zo goed toepasbaar zijn als traditionele kunststoffen. Of Tim Lanink, die met zijn Grendel Games een positieve verandering teweeg brengt door toonaangevende educatieve games te ontwikkelen.

Op donderdag 27 juni 2019 ontvangen zes professionals uit de creatieve industrie uit handen van juryvoorzitter Taco Schmidt de unieke award in Undercurrent in Amsterdam. De 300 aanwezigen op de avond kiezen wie van de zes winnaars de meeste impact heeft gerealiseerd en met de Superhero award naar huis gaat.
 

 

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >