Nieuws


22-05-2019 8:30

2010 was het jaar waarin AGC Glass Europe voor het eerst een Cradle-to-Cradle-certificering werd toegekend. Tot op de dag van vandaag laat AGC zien dat het streven naar betere milieuprestaties van haar producten onverminderd wordt voortgezet. Want het bedrijf kreeg onlangs een Cradle to Cradle Silver-certicicaat voor het brandwerende glas Pyrobel en Pyrobelite.

Door toekenning van het Cradle-to-Cradle Silver-certificaat voor brandwerende glasproducten blijft AGC haar streven naar duurzame glasproducten waarmaken. "Het algemene certificeringsniveau voor de Pyrobel- en Pyrobelite-reeks is Silver, terwijl voor vier van de vijf categorieën het niveau Goud is behaald: Hergebruik van materialen, duurzaam waterbeheer, hernieuwbare energie en CO2-beheer en sociale aspecten", aldus een woordvoerder.

"Vandaag de dag biedt AGC de meest omvattende portefeuille C2C-gecertificeerde glasproducten met de status brons, zilver en goud." Met een volledig assortiment brandwerende glasproducten en speciale technische ondersteuning is AGC een actieve speler op het vlak van brandveiligheid voor mensen en gebouwen. "Pyrobel(ite) is een assortiment gelaagd veiligheidsglas dat een gegarandeerde bescherming biedt tegen brand voor de duur van 30 tot 180 minuten."

Deze producten voldoen aan alle geldende vereisten, normen en richtlijnen voor brandveiligheid. "Door te kiezen voor Pyrobel of Pyrobelite Cradle to Cradle Silver-glas kunnen architecten en bestekschrijvers gegarandeerd duurzame projecten opleveren en betere scores behalen voor milieucertificaten voor gebouwen, zoals LEED."

www.agc-glass.eu


Deel op Social Media21-05-2019 8:00

Akoestiek is een van de 'hot topics' in het hedendaagse projectinterieur. Aanbieders van interieurproducten zoeken naar allerlei wegen om het akoestische probleem in tal van open kantoren op slimme en esthetische wijze op te lossen. Tuttobene grijpt de beurs Design District aan om een serie akoestische lampen van Acoustic Design Solutions te tonen.

"Harde materialen weerkaatsen geluidsgolven waardoor er galm ontstaat", aldus een woordvoerder. "Deze galm wordt vaak als onprettig ervaren. Door geluidsabsorberende materialen toe te passen wordt de nagalm afgeremd. De geluidsgolven worden als het ware ‘opgevangen’ door het absorberende materiaal." 

Alle armaturen in de collectie van Acoustic Design Solutions zijn vervaardigd uit melamine schuim met een ruimtelijke netstructuur, die de geluidsreflecties binnen een ruimte reguleren. "De lampen van Acoustic Design Solutions zijn sinds kort in kleur verkrijgbaar."

Tuttobene staat dit jaar voor de vijfde keer op Design District (op stand S29). Behalve de producten van Acoustic Design Solutions toont het bedrijf producten van onder meer Alex de Witte, Mae Engelgeer, Jesse Visser, Joost van Bleiswijk en Ontwerpduo. Design District vindt van 5 tot en met 7 juni plaats in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

www.tuttobene.nl 


Deel op Social Media
17-05-2019 10:00

Unifit uit Nijkerk organiseert een workshop over Casambi. Dit is een professionele oplossing voor wie verlichting wil aansturen via smartphone of tablet. "De oplossing is schaalbaar en toekomstbestendig. De werking op basis van bluetooth is robuust en de installatie relatief eenvoudig." 

Het is echter wel van belang een goed beeld te hebben van de mogelijkheden voordat men ermee aan de slag gaat, stelt leverancier Unifit uit Nijkerk. "Daarom zijn er nu de Casambi workshops van Unifit."

Unifit is al 20 jaar gespecialiseerd in verlichting. Als partner en leverancier hebben zij de afgelopen jaren uitgebreide ervaring opgedaan met Casambi. Zij delen deze graag met u tijdens hun workshops. Deze workshops worden gegeven in Nijkerk, bij Apollo Workspaces. Er zijn geen kosten aan verbonden. De volgende vindt plaats op 17 juni 2019. 

 https://unifit.nl/producten/casambi


Deel op Social Media13-05-2019 8:30

Afelopen vrijdag 10 mei vond de opening plaats van Daylighthouse in het BAC te Amsterdam. ‘Daylighthouse’ is een waargebeurd verhaal over drie huizen, met daglicht in de hoofdrol. Curator is Sander Mirck van Mirck Architecture.

Momenteel groeit de voorkeur om gezonder te leven. Daglicht kan daar een grote bijdrage aan leveren. De drie daglichthuizen worden vergeleken met elkaar en met drie relevante woongebouwen: een grachtenpand van het verleden, Borneo-patiowoningen als het heden, en ‘daylighthousing’ in de toekomst.


Er ontstaan steeds meer mogelijkheden om de kwaliteiten van daglicht te ontdekken en te ontginnen. "De complexiteit van licht vraagt om geduld, rekenkracht en creativiteit", aldus de initiatiefnemers. "Rond 1650 pleitten de Verlichters voor meer denkvermogen, wetenschap en uitwisseling. Dit inzicht heeft veel innovatie gebracht, maar staat regelmatig onder druk. ‘Daylighthouse’ zoekt Verlichting in uitwisseling tussen wetenschap en kunst, tussen natuurkunde en architectuur."

Zowel bouwfysische visualisaties als foto’s en films brengen het daglicht van de woningen in beeld. De tentoonstelling geeft een verrassend inzicht en nodigt uit om over daglicht in gebouwen na te denken.

De drie Daylighthouses worden uitvoerig gepresenteerd met film, maquette, foto’s, tekeningen, schema’s, en bouwfysische visualisaties. "Deze daglichtvisualisaties zijn bontgekleurd en beelden de sterkte van verlichting uit. Ook in de tentoonstellingsruimte zijn deze kleurlijnen terug te vinden, ter referentie. De drie relevante woongebouwen vormen een bredere context met foto’s, schema’s, en eveneens de visualisaties."

www.dutchdaylight.nl
 

Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >