Nieuws


29-07-2019 8:30

Geluidsoverlast op de werkvloer is een grote bron van ergernis en leidt tot concentratieproblemen en stress. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek naar de impact van geluid en akoestiek in het bedrijfsleven. Het onderzoek is onder meer dan tweeduizend werknemers uitgevoerd door Radius Global Market Research, in opdracht van tapijttegelfabrikant Interface.

Volgens ruim 60 procent van de ondervraagde werknemers is het reduceren van geluidsoverlast cruciaal om efficiënt te kunnen werken. Ook vindt 79 procent dat geluidsoverlast het moeilijk maakt om zich te concentreren. En volgens bijna een derde gaat het ten koste van de productiviteit. Tegelijkertijd geeft maar liefst 55 procent van de respondenten aan dat hun werkomgeving te rumoerig is.

Mensen die de enquête hebben ingevuld, werken in verschillende settings: van toegewezen bureaus in open ruimtes tot gedeelde kantoren en zelfs cubicles. De grootste afleidingen zijn gesprekken tussen werknemers (71 procent), telefoongesprekken (67 procent), het rinkelen van telefoons (62 procent) en het geluid van rondlopende mensen (54 procent). Minder dan een derde van de mensen die in een open ruimte werkt, heeft de beschikking over een aparte kamer om te bellen of praten.

Bijna de helft van de managers krijgt klachten van personeel dat zich niet goed kan concentreren. Toch maakt slechts 31 procent van de kantoren gebruik van tapijt om geluidsoverlast tegen te gaan. 44 procent van de werknemers stelt dat hun werkgever niets doet tegen storende geluiden. Hierdoor zien ze zich genoodzaakt zelf maatregelen te nemen. Ze kopen bijvoorbeeld een koptelefoon of gaan thuiswerken.

Het wijst er verder op dat een rumoerige werkomgeving zorgt voor stress en angstgevoelens. Voor de helft van de respondenten kan geluidsoverlast meespelen in het besluit om een baan wel of niet aan te nemen. 5 Procent ziet storende geluiden op de werkvloer zelfs als een reden om ontslag te nemen.

"Bij Interface weten we hoe belangrijk het is een werkomgeving te creëren die de productiviteit bevordert", zegt Cees van Gelder, Technical Support Manager bij Interface Nederland. "Naar onze mening gaat het bij het inrichten van kantoren niet alleen om nieuwe interieurtrends. Cruciaal is dat bedrijven de vloeren afstemmen op hun bedrijfscultuur. Hiermee zijn bedrijven verzekerd van een productieve werkruimte die past bij de verschillende werkstijlen en voorkeuren van medewerkers."

Overigens leert de akoestische wetenschap dat het aanbrengen van een zachte vloerbedekking doorgaans niet genoeg om is om akoestische problemen te verhelpen. Een daadwerkelijke gezonde akoestische situatie wordt gekenmerkt door het feit dat alle geluidsfrequenties 'aangepakt' worden. Doorgaans zijn hiervoor behalve (bijvoorbeeld) zachte vloerbedekking ook maatregelen in wanden in plafonds van groot belang. Blijkens de Interface-brochure 'Akoestiek op de werkplek' wordt dit gegeven door Interface volmondig onderschreven.


www.interface.com


Deel op Social Media
24-07-2019 8:30

 

 

Hermeta bestaat 95 jaar. De Nederlandse onderneming levert een breed pakket aan producten in de bouw, gespecialiseerd in drie divisies: interieuraccessoires en garderobesystemen, interieurbouw én gevelbouw. Het basismateriaal is daarbij gerecycled aluminium. Vanuit de gedachte dat het comfort voor de mens centraal staat bedenkt Hermeta innovatieve en duurzame oplossingen, zoals levensloopbestendige leuninghouders, lockers met braille, kapstokken op hoogte voor mensen in een rolstoel en toepassingen van IOT binnen gevelbouw.

Het 95-jarig jubileum is een mooi moment om terug te blikken op de geschiedenis. Marcel van der Sluijs, directeur van Hermeta, vertelt: “De roots van ons bedrijf gaan terug naar Duitsland. De Duitse familie Thamer vluchtte in de jaren ’20 naar Rotterdam vanwege de economische crisis om hier een metaalbewerkingsbedrijf te starten. Dit ging mis toen de oorlog uitbrak en de familie gevangen werd genomen. Het gehele bedrijf kwam in handen van de Nederlandse staat die het verkocht aan de familie Herrewijn. Na de oorlog werd de familie Thamer in ere hersteld en werden ze weer voor 50% eigenaar van het bedrijf. Ze vestigden zich in Asperen. Nu 95 jaar later hebben de kleinkinderen van de familie Thamer nog steeds de helft van de aandelen in bezit.”

 

“Wij zijn toonaangevend in het bedenken van duurzame en innovatieve oplossingen. Wij gaan altijd samen met de klant op zoek naar de beste oplossing en denken nog een stapje verder.” zegt Marcel. Dit doen ze niet alleen in het bedenken van oplossingen, maar ook bij hun eigen personeel. Iedereen krijgt de kans om bij Hermeta te werken, waarbij plezier voorop staat. In Asperen vindt de productie plaats. Hier werken ook mensen met een verstandelijke beperking. In totaal werken er in Asperen zo’n 130 mensen.

 

Hermeta is de eerste Nederlandse producent die voor bouw en meubelbeslag 75% gerecycled aluminium gebruikt. Marcel: “Wij vinden het belangrijk om met lokale partners samen te werken en te denken aan het milieu. We halen het aluminium niet uit China, maar kiezen voor dichtbij. Ook vinden we lokale partijen belangrijk, zo zullen we onze stroom bijvoorbeeld uit het nieuwe windmolenpark hier in Geldermalsen halen.” 

 

“We zijn vooral bekend van onze interieuraccessoires die misschien niet direct opvallen, zoals de leuninghouders en de haken, maar die wel van de hoogste kwaliteit zijn. Inmiddels zijn er twee divisies bij gekomen, ieder in een eigen fabriek op hetzelfde adres: Interieurbouw - waaronder lockers, sanitaire wanden en interieurconcepten- en Gevelbouw. Drie takken van sport dus, die ieder op zich staan en elkaar waar mogelijk versterken.” vertelt Marcel. Duurzaamheid, kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie zijn belangrijke kernwaarden binnen Hermeta. Wat de drie divisies verder gemeen hebben is het gebruik van het basismateriaal aluminium en het leveren van designproducten die comfort brengen in gebouwen.

 

“De laatste jaren spelen we ook een steeds duidelijkere rol in de gevelbouw en interieurbouw. Zo hebben we de kleedkamers in het Pieter van den Hoogenband zwembad en het Nike hoofdkantoor geleverd. In de gevelbouw zijn we bijvoorbeeld trots op het project voor het LSI laboratorium in Utrecht en de Deense Zeemanskerk in Rotterdam die gemaakt is met het unieke tombak (de enige gevel met dit materiaal in Nederland).” Ook voor de divisie interieuraccessoires heeft Hermeta grote projecten opgeleverd. Wij hebben het Efteling theater voorzien van garderobesystemen. Ook leveren wij al jaren onder andere aluminium prullenbakken, haken en grepen aan de Nederlandse Spoorwegen.

 

 

“De laatste jaren is er ook steeds meer oog voor design. We kijken goed naar interieurtrends. We werken voor verschillende producten ook samen met designers, zoals met Edward van Vliet voor de Kabuki collectie en met Marjan Veltkamp voor de HerboLock Acoustics. We willen in de toekomst een vooraanstaande rol spelen in Europa en Amerika met interieuraccessoires. We willen ons blijven innoveren om mee te gaan met de tijd. Eén ding is wel zeker, onze kracht zit in onze mensen. Medewerkers moeten met plezier naar hun werk gaan om uiteindelijk mooie producten te kunnen maken.” zegt Marcel.

 

Hermeta levert al 95 jaar duurzame producten die comfort brengen in gebouwen, zoals bouw- en meubelbeslag, garderobes en jashaken, lockers, sanitaire wanden, gevels en interieurinrichting op maat. Hermeta levert een breed pakket aan producten met als basismateriaal gerecycled aluminium. Duurzaamheid en innovatie staan hoog in het vaandel. Om invulling hieraan te geven heeft Hermeta twee labels geïntroduceerd, Hermeta Life en Hermeta Blue, die bijdragen aan mens en milieu.

www.hermeta.nl


Deel op Social Media15-07-2019 9:00

Tara Mulder winnaar van de eerste PFZW Design Award. In het kader van deze prijs bedachten zeventien studenten van de opleiding Industrieel Ontwerpen van de Technische Universiteit (TU) Delft  innovatieve oplossingen om doktersassistenten meer te laten bewegen tijdens het werk. 
Na een spannende strijd mag Tara Mulder zich de winnaar noemen van de PFZW Design Award 2019. De jury vond haar concept 'Boswandeling' de beste oplossing voor de casus die de studenten voorgelegd kregen.


Deze eerste PFZW Design Award is een samenwerking tussen Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) en TU Delft. Begin april kregen de studenten een casus voorgelegd. Zij werden gevraagd een oplossing te ontwerpen om doktersassistenten tijdens het werk in beweging te krijgen om daarmee het verzuim te verlagen. PFZW had hierin de rol van facilitator en bracht de creatieve, talentvolle studenten in contact met de doktersassistenten.

In de jury zaten onder andere directievoorzitter van het Reinier de Graaf ziekenhuis Carina Hilders, directeur van PFZW Peter Borgdorff en voorzitter van de faculteit, Peter Vink. Met haar idee 'Boswandeling wil Tara Mulder het vergeten trappenhuis van het Reinier de Graaf aanpassen door middel van geur, geluid en fotobehang, waardoor het lijkt alsof de traploper door een bos wandelt en eerder geneigd is de trap te nemen. Een oplossing die niet alleen voordelen biedt voor doktersassistenten, maar ook voor andere medewerkers, patiënten en bezoekers. Het is de bedoeling om deze innovatie daadwerkelijk uit te rollen in het ziekenhuis.

Het hele traject van inzending tot uitreiking is vastgelegd in een mini-videoserie, die in september 2019 verschijnt op https://beterewereld.pfzw.nl/ en op de YouTube-pagina van Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

De award is in het leven geroepen door Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). In de zorg- en welzijnssector is het ziekteverzuim relatief hoog. PFZW zorgt voor het pensioen van mensen die werkzaam zijn in deze sector. Naast zorgen voor een goed pensioen, wil het pensioenfonds een bijdrage leveren aan innovatieve oplossingen. Oplossingen waardoor medewerkers later ook in goede gezondheid van hun pensioen kunnen genieten. Het is de eerste keer dat PFZW de award uitreikt.


Deel op Social Media15-07-2019 8:00

Het Europese instituut voor producenten van veerkrachtige vloeren (European Resilient Flooring Manufacturers’ Institute - ERFMI) heeft de meest recente milieuproductverklaringen (Environmental Product Declarations - EPD) gepubliceerd, waarin een hele reeks veerkrachtige vloerbedekkingen worden behandeld. Ook de EPD-calculator op de website is vernieuwd. 
 

Een milieuproductverklaring is een onafhankelijk geverifieerd en geregistreerd document waarin inzichtelijke en vergelijkbare informatie wordt verstrekt over de ecologische impact van een product tijdens zijn gehele levensduur. ERFMI, die de belangen van de veerkrachtige vloerbedekkingssector in Europa behartigt, heeft met zijn leden samengewerkt om informatie aan te leveren voor een levenscyclusanalyse (LCA) op Europees niveau van een groot aantal soorten vloerbedekkingen en specificaties. Met dit onderzoek, dat is uitgevoerd door Think Step in samenwerking met ERFMI en zijn afzonderlijke leden, is een reeks EPD's voor tien soorten veerkrachtige vloerbedekkingen opgesteld.

Producenten van elk vloertype binnen ERFMI hebben gedetailleerde informatie aangeleverd over hun productieprocessen, van grondstoffen tot energieverbruik en emissies, zodat dit door een derde partij, een onafhankelijke certificeerder geëvalueerd kon worden. De EPD's, die gedownload kunnen worden van de website van IBU, hebben betrekking op vloerbedekking van polyvinylchloride, luxe vinyltegel (LVT), veiligheidsvloeren, gladde rubberen vloerbedekking, linoleum en kurkvloertegels.

Een belangrijke wijziging is de opdeling van de vroegere categorie bedrukte laminaat polyvinylchloride vloerbedekkingen in twee verschillende categorieën, die een betere afspiegeling zijn van de verschillende productcategorieën. De twee nieuwe categorieën zijn vastgelijmde LVT en zwevende LVT met mechanisch vergrendelingssysteem.
 

Een bijgewerkte snelle en eenvoudig te gebruiken EPD-calculator is nu beschikbaar op de website van ERFMI. "De gebruikers kunnen hun productbeschrijving, producttype en verwachte levensduur invoeren, naast het gekozen vloerbedekkingsproduct. Met deze informatie genereert de EPD-calculator binnen enkele seconden een gedetailleerde EPD, met alle vereiste informatie voor de evaluatie van de ecologische impact van het vloerbedekkingsmateriaal tijdens zijn totale levenscyclus", aldus een woordvoerder.
 

Met betrekking tot de bijgewerkte EPD's en de online calculator zegt Jane Gardner, Managing Director van ERFMI het volgende: "ERFMI en zijn leden zetten zich in voor een transparante informatieverstrekking en voor hoge milieuprestaties van hun producten en de generieke EPD's zijn een belangrijk onderdeel van dit engagement. Binnen een gebouwcertificeringsprogramma kan een EPD bijdragen aan een betere zichtbaarheid. Dit helpt besluitvormers bij het kiezen van producten op basis van hun voorkeur of reguleringen."

ERFMI behartigt de belangen van zeventien fabrikanten en verdelers van veerkrachtige vloerbedekking in heel Europa. Gezamenlijk produceren deze meer dan 360 miljoen vierkante meter vloerbedekking per jaar en bieden ze werk aan 11.000 mensen.
 

www.erfmi.com


Deel op Social Media
09-07-2019 8:30

"Het net gerenoveerde Atlasgebouw van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is het duurzaamste onderwijsgebouw ter wereld." Dat meldt Forbo in een persbericht over de eigen betrokkenheid bij de realisatie van het project.

(Foto’s: Michael van Oosten)


Er valt wat te zeggen voor de kwalificatie van de vloerenfabrikant. Zo is het gebouw gelauwerd met een Breeam Outstanding-certificaat. "In de praktijk scoorde het enorme Atlasgebouw nog hoger en voert het nu de wereldranglijst aan", aldus Forbo.


Het ontwerp voor de renovatie kwam van Team RSVP: een coöperatie van Team V Architectuur, Van Rossum, Valstar Simonis en Peutz. Aannemer Van Wijnen deed de bouw.

En de vloeren? Die werden onder meer geleverd door - u raadt het al - Forbo. "Team V Architectuur koos in haar ontwerp onder andere voor heel veel duurzame materialen zoals het CO2-neutrale Marmoleum concrete", aldus de woordvoerder namens de fabrikant. "Daarnaast werden er Allura Flex concrete vinyltegels toegepast. Beide vloeren hebben een strak uiterlijk, lijken sprekend op een gietvloer en faciliteren de complexe computervloeren van de TU/e bovendien perfect."

www.forbo-flooring.com


Deel op Social Media
05-07-2019 9:00

mFlor breidt het team uit met twee Sales Promotors: Selina Mosk en Harold van Lente. Zij gaan de dealers van het vloerenbedrijf extra ondersteunen. 

De kerntaken van Mosk en Van Lente zullen bestaan uit het maximaal informeren en ondersteunen van alle mFlor-dealers en het optimaliseren van de klanttevredenheid en van het kennisniveau van de medewerkers van de dealers. "Met de komst van de Sales Promotors streven wij ernaar dat (potentiële) klanten in de toekomst nog beter geïnformeerd en geïnspireerd kunnen worden."
 

Mosk is verantwoordelijk voor de klanten in Zuid-Nederland, waaronder de provincies Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Gelderland en Limburg. Van Lente is verantwoordelijk voor Noord-Nederland en heeft de provincies Noord-Holland, Flevoland, Utrecht, Overijssel, Drenthe, Friesland en Groningen onder zijn hoede.

"De komende tijd zullen Selina en Harold alle mFlor-dealers gaan bezoeken. Tevens zullen zij alle relevante producttrainingen gaan verzorgen en de vaste bezetting vormen op de mFlor-stand op de InCoDa beurs (15-17 september in Gorinchem)."

www.mflor.com


Deel op Social Media
05-07-2019 9:00

Slecht nieuws uit België. De beurzen MoOD en Indigo gaan niet door. Voor de beurzen, die voor 10 tot en met 12 september op de rol stonden, is te weinig belangstelling van  'key market players'. Volgens organisator Easyfairs is er daarmee te weinig draagvlak om de beurzen te blijven organiseren.


MoOD startte 40 jaar geleden als beurs onder de naam Decosit en was opgezet om de Belgische textiel- en kledingsector te promoten. In de jaren daarna groeide het uit tot een internationale beurs voor meubelstoffen. Indigo is het parallel-evenement, gericht op 'surface-design'.

In 2014 werd de beurs Decosit omgedoopt tot MoOD. Begin 2018 werd de beurs verkocht aan beurs- en evenmentenorganisator Easyfairs. Zij hebben uiteindelijk weinig genoegen beleefd aan de overname: Easyfairs heeft MoOD slechts één keer succesvol kunnen organiseren. En blijkbaar blijft het daarbij. Want Easyfair geeft te kennen dat 'there was too little support to successfully organize both fairs in the short and long term'. Dit laatste doet vermoeden dat het doek definitief gevallen is...

www.moodbrussels.com


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >