Nieuws


26-06-2019 8:30
Blok Plaatmateriaal verwelkomt deze maand een nieuwe medewerker, Cliff van der Vaart. Door de enorme groei, is er ruimte voor meer personeel ontstaan. Met de komst van Cliff van der Vaart, creëert Blok Plaatmateriaal meer kansen in de markt waar zij in de toekomst op kunnen inspelen.
 
Van der Vaart is per 1 juni 2019 aangesteld als verkoper buitendienst voor de regio Zuid- Zuidwest-Nederland. Met zijn ervaring als accountmanager bij onder andere Plastica, krijgt Blok Plaatmateriaal extra kennis in huis. Van der Vaart is voornamelijk verantwoordelijk voor het relatiebeheer van bestaande en nieuwe klanten van Blok Plaatmateriaal. Zijn kennis is van belang en speelt een belangrijk rollen binnen het bedrijf.
 
Blok Plaatmateriaal is opgericht in Beverwijk in het jaar 1981 en heeft sinds 2013 een tweede vestiging in Ede. Het bedrijf is uitgegroeid tot een specialist in het leveren en verwerken van decoratief en constructief plaatmateriaal. Zij leveren aan de professionele interieurbouw, project-afbouw en meubelfabrikant.
 

Deel op Social Media
26-06-2019 8:30

Een groep derdejaars studenten Sustainability van de Universiteit Utrecht heeft een bedrijfsplan voor Forbo Flooring gemaakt om haar linoleum lonend circulair te maken. Met het resultaat van deze Student Challenge wil Forbo post-consumer linoleum gaan inzetten als grondstof voor nieuwe producten.

Op dit moment wordt linoleum zo’n 30 jaar gebruikt als vloer, waarna het vaak wordt verwijderd en weggegooid. Forbo wil nu faciliteren dat dit ‘afval’-linoleum wordt opgehaald, schoongemaakt, gegranuleerd en geperst waardoor een nieuw product ontstaat. Dat kan gebruikt worden als grondstof voor nieuwe producten zoals bijvoorbeeld schoolmeubilair.

De eerste stap in het proces van het sluiten van de ‘linoleum-loop’ bestond uit het volgen van het linoleum dat is toegepast als vloer. Aangezien Forbo beschikt over alle klantgegevens en dus weet waar haar vloeren liggen, kwam de focus van stap 1 te liggen op het vinden van bedrijven die het linoleum willen en kunnen verwijderen. Met de inventarisatie van de studenten heeft Forbo daar nu verbeterd inzicht op.

Voor recycling zijn alleen grotere hoeveelheden post-consumer linoleum interessant. Hele kleine oppervlakken kosten teveel om te transporteren en verwerken. Daarom is het advies van de studenten als volgt: vloer-, demontage- en sloopbedrijven moeten beginnen met het verwijderen, scheiden en transporteren van linoleum uit projecten van 300 vierkante meter of groter.
 

De volgende stap in het recyclageproces is het transport van het verwijderde linoleum van de verwijderingslocatie naar de recyclinglocatie(s). En de laatste stap in het ‘closing the loop’- onderzoek bestond uit het vinden van nieuwe toepassingen voor het gerecycleerde product. De studenten vonden meerdere interessante toepassingen zoals het gebruik in schoolmeubilair. Daarnaast adviseerden ze om de haalbaarheid als boekbindmateriaal en schoolbordafdekking verder te onderzoeken.

Met de inkomsten uit de verkoop van het nieuwe materiaal lijken de kosten van verwijdering en recycling te worden gedekt. Forbo Flooring gaat nu op zoek naar de verschillende partners om het plan ook daadwerkelijk te realiseren. Daarnaast wordt de haalbaarheid van het nieuwe materiaal als boekbindmateriaal en schoolbordafdekking - zoals hierboven beschreven - verder onderzocht.

www.forbo-flooring.nl/duurzaamheid


Deel op Social Media
19-06-2019 8:00

De VDL Groep krijgt een nieuw hoofdkantoor. En met de akoestiek zit het daar naar het zich laat aanzien wel snor. Want in het nieuwe kantoor zijn plafonds van Rockfon toegepast.

In het hoofdkantoor van VDL Groep in Eindhoven, dat in september gereed zal zijn, zijn de Krios plafondpanelen van Rockfon geïnstalleerd.

"VDL Groep kiest voor al haar gebouwen vrijwel altijd voor Rockfon Krios plafondpanelen vanwege de bijzondere akoestische eigenschappen, de brandveiligheid en de betrouwbaarheid", aldus een woordvoerder namens Rockfon. "Door de combinatie van plafonds met een zichtbaar en functioneel ophangsysteem in de ene ruimte en een luxe verdekt profielsysteem in de andere, wordt overal de gewenste uitstraling gerealiseerd."

www.rockfon.nl
 


Deel op Social Media
12-06-2019 9:00

IVC Commercial Flooring heeft een nieuwe president. Bij de producent van tapijttegels, luxevinyltegels (LVT) en vinyl op rol zwaait sinds kort Ivo Schintz de scepter over het genoemde onderdeel. 

Jan Vergote, CEO IVC Group: “Om onze commerciële activiteiten sneller te laten evolueren, zijn wij bijzonder verheugd de benoeming per direct van Ivo Schintz als President IVC Commercial Flooring aan te kondigen.'' De benoeming van Ivo Schintz is een duidelijke reflectie van de ambitie van het bedrijf: klaar om in de toekomst sterk te groeien in de commerciële projectmarkt.
 

Ivo Schintz heeft al meer dan 20 jaar ervaring opgedaan in de commerciële sector bij Tarkett. Als President IVC Commercial Flooring, zal hij naast de verantwoordelijkheid voor alle commerciële activiteiten, ook prioriteiten stellen voor productontwikkeling en marketing vanuit een klantgericht perspectief.

https://www.ivcgroup.com/nl/ 


Deel op Social Media
04-06-2019 11:30

Objectflor opent deze maand haar nieuwe showroom op het iconische terrein van de Van Nellefabriek in Rotterdam. De showroom bevindt zich in Het Expeditie Gebouw, recent omgetoverd tot een stimulerende werkomgeving voor diverse bedrijven.

Naast de presentatie van de collecties van Expona en Polyflor zullen op de nieuwe locatie ook activiteiten en evenementen worden georganiseerd voor de A&D community en klanten en relaties. Maarten Emck, Sales Director Benelux: “De prachtige en indrukwekkende Van Nellefabriek is een fantastische en creatieve omgeving om onze producten en mogelijkheden te laten zien. Het is een genot om hier te werken en gasten te ontvangen.”

Nieuw gestart bij Objectflor is Marjolein Ras. Binnen het salesteam is zij verantwoordelijk voor de voorschrijvende industrie. Binnen het team en Objectflor zal zij ondersteuning brengen op het gebied van design. Marjolein Ras: “Mijn uitdaging is voor ieder project een mooie vloer te realiseren. Met 20 jaar ervaring in de projectvloeren weet ik hoe belangrijk het is om waar te maken wat ik beloof. Ik zie ernaar uit om met het brede productportfolio van objectflor opdrachtgevers te adviseren en inspireren.”

www.objectflor.de


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >