Nieuws


26-04-2019 8:30

Het nieuwe, multifunctionele trainingscomplex van Feyenoord genaamd 1908 (naar het oprichtingsjaar van de club) heeft Marmoleum Concrete en Marmoleum Walton op de vloer. Moederscheim Moonen Architects koos in haar fraaie, enigszins futuristische en tegelijk strak Rotterdamse ontwerp voor veel lichte kleuren en natuurlijke materialen als glas, staal en hout en daar past het CO2-neutrale Marmoleum van Forbo Flooring prima bij.

Opdracht was het ontwerpen van een rustgevende, maar tegelijk ook uitdagende omgeving die concentratie en focus stimuleert. Het trainingscomplex, bedoeld voor het eerste elftal van Feyenoord, is voorzien van alle gemakken zoals een fitnessruimte, een restaurant, ontspanningsruimtes, medische lokalen, kleedfaciliteiten met diverse wellness-voorzieningen, kantoren en zelfs een zaal voor video-analyses.

De spelers en trainers van de Rotterdamse club brengen veel tijd door op 1908 en dragen een grote verantwoordelijkheid waardoor het belangrijk is dat ze zich helemaal thuis voelen op het complex en daar in een topsportomgeving kunnen toewerken naar topprestaties. Ruimten zoals de kleedkamer en het wellness-gedeelte bevinden zich om deze reden aan de achterzijde waar ze volledige privacy hebben. De kantoren en de sportmedische faciliteiten zijn juist aan de voorzijde gesitueerd waar er zicht is op de velden.

De balans tussen privacy en transparantie is de basis van het architectonische ontwerp. De open glazen gevel geeft het complex een eigentijds aangezicht. De achtergevel is eerder vormgegeven als een schild van staal dat doorloopt in het dak. Het staal is uitgevoerd in verschillende perforatiegraden wat samen met de raampartijen een dynamisch patroon creëert, passend bij een sportclub die altijd in beweging is.

www.forbo-flooring.nl

 


Deel op Social Media
24-04-2019 10:00

Intercombi brengt Tajima pvc-vloeren hernieuwd op de Nederlandse markt. Tajima is marktleider in Japan en is ook in Nederland bekend. "Het product word geroemd om de kwaliteit", aldus Intercombi.

Aan Intercombi is de vraag gesteld of zij exclusief voor de Nederlandse markt de Tajima produkten wil herintroduceren en verdelen. Daar Intercombi al circa 25 jaar ervaring heeft met Tajima-vloeren in het buitenland en Nederland en overtuigd is van de kwaliteit heeft Intercombi deze mogelijkheid met beide handen aangegrepen.

"Naast de ParquetVinyl-vloeren op basis van SPC met klikverbinding van Lamett is de dry back en loose lay een prachtige aanvulling op het totaal programma pvc vloeren van Intercombi. Lamett heeft zich met haar productie van ParquetVinyl vloeren volledig toegelegd op zwevend te plaatsen pvc-vloeren en afgezien van verdere productie dry back en loose lay waardoor beide kwaliteitsmerken elkaar goed aanvullen."

Intercombi introduceert de nieuwe 2019-collectie van Tajima dry back bestaande uit ongeveer dertig dry back-decors in zowel lange en brede delen met embossing als ook standaard formaten en tegelafmetingen. "Ook de loose lay 5 mm producten met extra gepatenteerde antislip en dubbele stabilisatie worden in plankmodel die ook als op het ogenblik erg populaire visgraat motief geplaats kunnen worden als in tegelafmetingen aangeboden."
 

www.intercombi.nl


Deel op Social Media
24-04-2019 8:30

M2uur, gespecialiseerd in de ontwikkeling van wand- en gevelprints, heeft met de Noorse gevelfabrikant Sreni een nieuwe collectie prints ontwikkeld die architecten onbeperkte vrijheid van ontwerpen bieden. Revolutionair aan de nieuwe collectie prints is dat de beelden geheel digitaal zijn opgebouwd.

"Voorheen zat een architect vast aan een beperkte designcollectie van fabrikanten", aldus M2uur. "Vooral met natuurlijke uitingen zoals marmer, hout en corten was de keuze beperkt." Met deze nieuwe ontwikkeling nodigt M2uur architecten uit om in totale vrijheid te ontwerpen.

Een van de acht dessins: corten.

De in eigen beheer ontwikkelde scripts stellen M2uur in staat om elke gevel of binnenwand van unieke panelen te voorzien. "Hierdoor wordt een naadloze aansluiting gecreëerd en behoren zichtbaar repeterende panelen tot het verleden. Daarnaast zorgen de digitale scripts ervoor dat alle ontwerpen binnen de collectie aangepast kunnen worden in kleur, formaat en detaillering. Zo ontstaat een maximale beeldoptimalisatie en een product van hoogstaande kwaliteit."

De nieuwe collectie van Steni is gestart met acht nieuwe designs. "Het zal echter het begin zijn van een nieuwe ontwikkeling met ongelimiteerde mogelijkheden. Ook voor binnenwanden en stand- en decorbouw is de toepassing buitengewoon geschikt."

Yellow Sandstone.

Het Noorse bedrijf vroeg M2uur bv een nieuwe collectie te ontwikkelen voor hun Vision panelen. Steni Vision is een glasvezel versterkte steencomposiet met een bedrukt oppervlak. De panelen kunnen afgewerkt worden in drie verschillende glansgraden.

De nieuwe collectie is te zien in de showroom van Steni Benelux in ‘s-Hertogenbosch. "Tevens is er een speciale patronen generator gelanceerd waar geïnteresseerden kunnen stoeien met de vele mogelijkheden van de unieke ontwerpen." 


www.m2uur.nl


Deel op Social Media
24-04-2019 8:00

De kennisdag hoger & universitair onderwijs die Forbo Flooring onlangs organiseerde in de Dining Hall van de Universiteit Utrecht is een groot succes geworden met enthousiaste deelnemers uit de wereld van de architectuur, facility management en adviseurs uit het hoger onderwijs. Ze omschreven het programma dat bestond uit presentaties van experts uit verschillende disciplines als zeer inspirerend.

Titia Luiten, partner bij JHK Architecten, sprak over de impact van een gebouw op haar omgeving, als actueel voorbeeld fungeerde de Notre Dame. Marij Veugelers van de Universiteit van Amsterdam vertelde over de onderwijsruimte voor de toekomst. Wim Pullen, directeur Center for People and Buildings, ging in op de zoektocht naar een betekenisvolle leer- en werkomgeving. Hij voorziet dat gebouwen steeds meer menselijke eigenschappen krijgen, terwijl de gebruikers ‘verdingen’.Teun van Wijk, partner bij ICS adviseurs, en Marieke Meulman, segmentmanager onderwijs bij Forbo Flooring, deelden een aantal stimulerende en fraaie leer- en werkplekken op universiteiten, hogescholen en ROC’s.

De plaats van handeling was de nieuwe Dining Hall op de internationale campus van de Universiteit Utrecht: een bijzondere ontmoetingsplek gevestigd in de voormalige Kromhoutkazerne. Het ontwerp werd gedaan door interieurarchitect Eline van der Heijden die de thema’s ontmoeten en leren op een bijzondere manier combineerde. Bij de renovatie van de oude eetzaal stond duurzaamheid centraal. Zo zijn veel oude meubels opgeknapt. Daarnaast zijn er voornamelijk natuurlijke materialen gebruikt zoals hout, metaal en CO2-neutraal Marmoleum en is er optimaal gebruik gemaakt van het natuurlijke licht.
 

www.forbo-flooring.nl/onderwijs


Deel op Social Media
17-04-2019 8:00

Het was een drukte van belang in Milaan. Tal van bedrijven toonden er afgelopen week tijdens de Salone del Mobile hun producten. Zo ook Triplaco. Akoestische producten van de Belgische fabrikant waren te vinden op de stand van Abet Laminati.

"Print Acoustics absorberende panelen op de Abet Laminati stand hall 22 van Fiera Milano passen perfect voor bezoekers die kwaliteitsvolle functionele maatoplossingen wensen binnen woon-werk-ontspanningsruimte-ontwerp", aldus Kristoff Ver Eecke, General Manager Print Acoustics, over de aanwezigheid in Milaan.


Triplaco Print Acoustics streeft er naar eigen zeggen naar de meest efficiënte, stabiele en decoratieve akoestisch dempende oplossingen op basis van het 'Helmholtz-principe' te ontwikkelen en te produceren voor de reductie van de nagalm, veroorzaakt door de menselijke stem. "Op die manier dragen wij bij tot een verbeterd akoestisch comfort en een gezond binnenklimaat in gebouwen."

www.triplaco.beDeel op Social Media15-04-2019 13:30

Forbo Flooring is in de ban van circulariteit. Dat meldt het bedrijf in een schrijven aan de pers. Op de stand van de  vloerproducent tijdens Design District (5-7 juni) in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam kunnen belangstellenden er meer over te weten komen.

Ontwerper Jaromir van Vliet vertelt daar over de mogelijkheid die Forbo hem bood om zijn studie naar de circulariteit van Marmoleum verder te vervolgen. Hij toont onder andere interessante toepassingen van het bio-composiet dat hij ontwikkelde uit de restmaterialen van Marmoleum zoals lijnolie en boomhars. Daarnaast laat Forbo haar nieuwste, mooiste en duurzaamste collectie zien; het CO2-neutrale Marmoleum Marbled.

Forbo is te vinden in hal 2, standnummer V101.

www.designdistrict.nl.

10-04-2019 8:30

Vloerfabrikant Tarkett is deze week in Milaan met de indrukwekkende installatie Formations. Deze is ontworpen in samenwerking met Note Design Studio, en verkent de creatieve mogelijkheden van Tarketts materialen. Ook onthult Tarkett een gloednieuwe collectie voor architecten en ontwerpers, iQ Surface.


"De tentoonstelling verkent het creatieve potentieel van iQ Surface. Formations speelt met het concept 'schaal' door architecturale archetypes op hun kop te zetten. Het historische Circolo Filologico Milanese is de perfecte locatie om het debat op gang te brengen over de eindeloze nieuwe, creatieve designmogelijkheden."

iQ Surface is een gloednieuwe homogeen vinylcollectie van Tarkett die volgens het bedrijf een breed scala aan creatieve designmogelijkheden voor design en architectuur biedt. "De collectie focust sterk op een evenwicht tussen functionaliteit, vorm en kleurexpressie. iQ Surface zet zo de deur open voor nieuwe toepassingen van homogeen vinyl – zowel op vloeren als op andere oppervlakken zoals wanden en meubels."

www.tarkett.com


Deel op Social Media
02-04-2019 8:00

Forinn en Bosgoed, gespecialiseerde groothandels in professionele vloer- en raamafwerking hebben hun krachten gebundeld. De combinatie is per 1 april als één bedrijf actief onder de naam INTR.

Met de eenwording willen de beide spelers hun ambities krachtig gestalte geven en de dienstverlening optimaliseren. Speerpunten zijn synergie op het gebied van assortimentsbeheer, verdere stroomlijning van de logistieke efficiency en doorontwikkeling van de online dienstverlening. Voor dit laatste werd een nieuwe website met klantenportal ontwikkeld: www.INTR.nl.

Door de samenvoeging heeft INTR. direct twaalf vestigingen op strategische locaties in heel Nederland. Ook hierdoor is deze nieuwe organisatie nog beter in staat om de klant te bedienen met kwaliteitsproducten en gedegen advies. De producten en private labels van Forinn en Bosgoed komen ook onder één vlag, het nieuwe huismerk INTR.

INTR. is eigendom van Uzin Utz Nederland bv (voorheen Unipro bv) in Haaksbergen. Uzin Utz maakt deel uit van de internationaal opererende, beursgenoteerde Uzin Utz Group uit Duitsland. INTR., met Harry Elshof aan het hoofd, zal onafhankelijk van Uzin Utz Nederland opereren.

www.INTR.nl


Deel op Social Media02-04-2019 8:00

Forbo Flooring maakt tijdens de aankomende Salone del Mobile (9-14 april) deel uit van het Nederlandse paviljoen Masterly, dat dit jaar in het teken staat van de schilder Rembrandt.

Forbo combineert Marmoleum, haar Flotex Vision print vloeren en een aantal bekende schilderijen van de Hollandse meester tot een bijzonder geheel in een stand die is geïnspireerd op een fraaie linoleum reclameposter uit de jaren '30. Het paviljoen Masterly is te vinden in het prestigieuze Palazzo Francesco Turati in Milaan.

"Rembrandts contrasten, textuur en kleurgebruik, inspireren de designers van Forbo tot op de dag van vandaag in het bedenken van verfijnde linoleumontwerpen", aldus een woordvoerder. "Op haar eigen manier beschouwt Forbo zich ook als een Hollandse meesteromdat haar Marmoleum (Forbo’s merknaam voor linoleum) op hoog, Dutch Design-niveau in Holland ontworpen en gemaakt worden. Forbo heeft vakmanschap daarnaast hoog in het vaandel staan. Dat is allemaal terug te zien in kamer 26 van het weelderig-historische Palazzo waar de vloerproducent oud en nieuw voor even bij elkaar brengt."

www.forbo-flooring.nl

 


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >