Nieuws


21-05-2019 13:30

Carl Hansen & Son Holding A/S presenteert zijn financiële cijfers voor 2018 en rapporteert voor het negende achtereenvolgende jaar groei. In 2018 is de wereldwijde vraag naar de Deense designklassiekers van de meubelfabrikant naar nieuwe hoogten gestegen en is een omzet gegenereerd van EUR 84,1 miljoen (DKK 628 miljoen), de hoogste ooit in de 111-jarige geschiedenis van het bedrijf.

Carl Hansen & Son laat sterke resultaten zien op alle markten, met een bijzonder indrukwekkende groei in Noord-Amerika en Europa (respectievelijk 45,5% en 32%). Op basis van de resultaten van het afgelopen jaar is Carl Hansen & Son goed op weg om de doelstelling van EUR 134 miljoen (DKK 1 miljard) aan omzet in 2022 te halen.

De internationale vraag naar de Deense designklassiekers van Carl Hansen & Son, zoals het tijdloze kwaliteitsmeubilair van Hans J. Wegner, is nog nooit zo groot geweest. De ontwikkelingen op de Europese en Noord-Amerikaanse markten in 2018 zijn in het bijzonder opmerkelijk: de Verenigde Staten en Canada groeiden met 45,5%, terwijl de groei in Europa (met uitzondering van Denemarken) 32% bedroeg. De sterke Deense binnenlandse markt zag een indrukwekkende groei van 12,2%, terwijl belangrijke exportmarkten zoals het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Oostenrijk en Finland ook groeipercentages in de dubbele cijfers realiseerden in 2018.

Knud Erik Hansen, de CEO van Carl Hansen & Son, is zeer tevreden met de resultaten: "Ik ben trots op de onversaagde voortzetting van ons wereldwijde groeitraject. De groei in Europa en de VS was met name baanbrekend, wat betekent dat onze export binnenkort driekwart van de verkochte producten zal omvatten. Onze volle orderportefeuilles en de enorme vraag over de hele wereld bevestigen dat de internationale interesse in onze Deense meubelklassiekers en ons vakmanschap van wereldklasse alleen maar toeneemt. Dat was ook duidelijk bij de opening van onze nieuwe flagshipstores in Londen, San Francisco, Stockholm en Osaka. Op basis van ons huidige momentum ben ik ervan overtuigd dat we onze langetermijndoelstelling van EUR 134 miljoen (DKK 1 miljard) aan omzet in 2022 gaan halen."

"Onze acquisitie in 2017 van de DAFI-meubelfabriek in Vietnam zal verder bijdragen aan dit doel. De fabriek, die naast andere collecties ook grote volumes aan op maat gemaakte meubelen voor buitenshuis produceert, heeft een positieve bijdrage geleverd aan de jaarresultaten met een omzetstijging van 54% in 2018."

www.carlhansen.com
 

Deel op Social Media20-05-2019 8:30

Cantor grijpt Design District aan om zichtzelf te introduceren. De circulaire kantoorinrichter is te vinden in de zogenoemde 'Serre Circulair', samen met partner Cooloo en Inside Inside (stand V104).

Design District is het beste vakevenement voor interieurdesign in Nederland. Gedurende 3 dagen - van 5 tot en met 7 juni - is de beursvloer in de Rotterdamse Van Nellefabriek gevuld met presentaties van de tweehonderd mooiste interieurmerken. "De stands zijn klein, alleen het nieuwste wordt getoond", aldus een woordvoerder van Cantor. "Een uitstekend moment om het nieuwe circulaire initiatief Cantor te introduceren."

Cantor (vernoemd naar George Cantor: een Duitse wiskundige die als één van de eersten bewees dat er verschillende groottes van oneindigheid bestaan) heeft als visie dat grondstoffen, materialen, menselijk talent en creativiteit optimaal worden benut met als doel om kwalitatieve en esthetisch verantwoorde producten hun waarde te laten behouden en zo min mogelijk afval te creëren. "Samen sta je sterk. Dat is de aanleiding voor Cantor om de krachten van allerlei duurzame ondernemers te bundelen en een gezamenlijk platform te bieden aan kantoorinrichters."

Cantor levert circulair kantoormeubilair. "Het aanbod betreft een diversiteit aan producten en accessoires voor de kantooromgeving. Een esthetische en kwalitatieve collectie die een huiselijke sfeer met zich mee brengt. Zo voelt elk kantoor, met Cantor, als thuis."

Op Design District zal een greep uit de collectie te zien zijn. Sinds de oprichting begin 2019 heeft Cantor nu al meer dan tien partners. Het betreft onder andere Cartoni, Cooloo, Cvousplait, Lonc, More Circular, Murray, Rescued, Hamerhaai, Studio Wae, Textielstad Enschede, Tolhuijs, Valence en Wandschappen. 
 

www.cantorcirculair.nl


Deel op Social Media20-05-2019 8:00

Het Zweedse Lammhults gaat zich concentreren op het projectbereik. Dat meldt het doorgaans goed ingelichte Duitse Euwid. De nieuwe strategische focus blijkt onder meer uit het afstoten van de dochterondernemingen Ire Möbel AB und Hotab.

Lammhults wil zich vooral gaan manifesteren in bijvoorbeeld kantoor- en bibliotheekomgevingen. Dit blijkt ook uit de hernaming van de beide competentiebereiken, die sinds kort onder de namen 'Office Interiors' en 'Library Interiors' door het leven gaan.

Gedurende het eerste kwartaal van 2019 had Lammhults overigens te maken met een teruglopende omzet, onder meer veroorzaakt door een lagere vraag naar kantoorproducrten in Zweden. Het bedrijf verwacht evenwel dat er groei mogelijk is, met name in Frankrijk én de Benelux.  

Lammhults wordt in Nederland op de markt gebracht door All Art Kwast Agencies in Woerden. Aldaar is ook een showroom met Lamhults-producten. 

www.allartkwast.nl


Deel op Social Media17-05-2019 22:00

Egon König, vele jaren eigenaar en bestuursvoorzitter van König + Neurath AG is een paar dagen na zijn 86e verjaardag overleden. Dat maakte K+N eerder vanavond bekend. Ruim 72 jaar bouwde Egon König aan zijn bedrijf, dat hij tot een van de gezichtsbepalende kantoorinrichters van Duitsland en Europa maakte.König was al enige tijd ernstig ziek, maar dat weerhield hem niet om actief te blijven binnen het bedrijf. Nog tot vorige week inspireerde hij zijn collega's als bestuursvoorzitter.

Egon König kwam in 1947 in dienst van het bedrijf van zijn vader. Op zijn 26e werd hij mede-eigenaar en in 1978 leidde hij het bedrijf zelfstandig. Hij was een pionier met een rationele inslag. Door middel van voortdurende productinnovaties en investeringen slaagde hij er vaak in de concurrentie -een stap voor te blijven. Zo transformeerde hij in 1978 het productieproces van een puur ordergerelateerde fabricage naar serie- en massaproductie, iets wat in die tijd revolutionair was en breed navolging kreeg.

De K+N-eigenaar zocht voortdurend naar nieuwe marktkansen. In 1986 startte hij met de productie van zitmeubilair en een breed portfolio van producten en services. Het setalen meubilair was een succesformule in die jaren. In 1996 bracht König zijn bedrijf naar de beurs en vanaf die tijd fungeerde hij als bestuursvoorzitter.

In 2007 droeg hij de operationele zaken van het bedrijf over aan een extern management team waarvan hij voorzitter werd. König had altijd vastomlijnde ideeën over de ontwikkeling van het bedrijf. Zo wilde hij dat König + Neurath AG een duurzaam familiebedrijf bleef. De familieholding heeft nog altijd 100 procent van de aandelen in haar bezit. De holding is in handen van vier van zijn kleinkinderen, die de vierde generatie vormen binnen het familiebedrijf. Drie van deze vier kleinkinderen hebben leidinggevende posities binnen het bedrijf. Daarnaast werkte König van oudsher samen met zijn zakenpartner Otmar Stein, die sinds 2005 als adviseur is verbonden aan het bestuur.

De laatste jaren heeft het familiebedrijf een succesvolle ontwikkeling doorgemaakt en wist hetdeomzet uit te breiden tot 176 miljoen euro. Met een eigen vermogen ratio van circa 60 procent en een solide balans kan het bedrijf de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.

Die toekomst gaat K+N vanaf nu in zonder de inspirerende roerganger, die werd beschouwd als een geboren ondernemer. Ondanks of misschien wel dankzij hoogte- en dieptepunten in zowel zijn professionele carrière als in zijn privéleven, bleef König een nuchtere ondernemer, die trouw bleef aan zijn regio, Wetterau. Opvallend was tevens zijn gevoel voor humor, zelfs in kritische situaties. Ook kon hij soms hard uit de hoek komen; tegelijkertijd leerden velen hem kennen als een warme persoonlijkheid en een betrouwbare partner, die de meeste van zijn duizend medewerkers bij naam kende. Door zijn persoonlijkheid en pragmatische aanpak was hij een uitstekende onderhandelaar, vaardigheden die hij in dienst stelde van de volledige sector; zo was König jarenlang voorzitter van wat tegenwoordig de Industrial Association for the Office and Work Environment heet (IBA (Industrieverband Büro- und Arbeitswelt). Op dezelfde wijze was hij gecomitteerd aan de Wood + Plastic Federation in Hessen.

De afscheidsplechtigheid op 24 mei vindt op verzoek van de overledene plaats bij König + Neurath AG.

 
 
 
17-05-2019 8:00

Met een ceremonie met premier Manuela Schwesig (van de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern) en meer dan honderd genodigden, viel op donderdag 16 mei het officiële startsein voor de productie van akoestische componenten in de nieuwe fabriek van Palmberg in Rehna (Duitsland).

Dankzij de moderne nieuwe productielocatie is Palmberg nog beter in staat om tegemoet te komen aan de in het hedendaagse kantoor zo belangrijke eisen op akoestisch gebied. De nieuwe locatie heeft een oppervlakte van 5.025 vierkante meter en is geheel gericht op het produceren van akoestische oplossingen, waaronder flexibele visuele en akoestische ruimtescheidingsystemen. 

Met de realisatie van de nieuwe productielocatie is een investering van 9 miljoen euro gemoeid. Volgens een Palmberg-woordvoerder bevestigt de Duitse fabrikant hiermee andermaal zijn positie als een van de leidende partijen in de Duitse projectmeubelindustrie. "Werktijd is waardevolle levenstijd", zegt Palmberg-directeur Uwe Blaumann. "Die tijd moet men dus doorbrengen in een inspirerende, comfortabele en gezonde omgeving. Met de nieuwe productielocatie voor het vervaardigen van akoestische oplossingen vegroten wij onze mogelijkheden verder om dergelijke werkomgevingen te realiseren." 

Het gaat goed met Palmberg. De omzet laat de voorbije jaren een aanzienlijke stijging zien, van 96,4 miljoen euro in 2017 naar een recordomzet van 105,7 miljoen euro in 2018. Dankzij de nieuwe productielocatie breidt Palmberg de productiecapaciteit - en daarmee het serviceniveau richting de klanten - verder uit. 

www.palmberg.de

 


Deel op Social Media13-05-2019 13:30

De Vereniging van Inrichtingsprofessionals (VIP) houdt een ledenpoll over beursbezoek aan Amerika. Sedert vorige maand kunnen leden op de VIP-pagina aangeven waar hun voorkeur naar uitgaat: de ICFF in Manhattan, de Neocon in Chicago, of 'none of the above'.

"Zoals besproken tijdens de laatste ledenbijeenkomst willen we volgend jaar voor de leden een reis organiseren naar een (kantoor)meubelbeurs in Amerika", schrijft VIP-voorman Peter Veer.

Meer info over de genoemde opties en het keuzemenu is hier te vinden. 

Deel op Social Media13-05-2019 8:30

De kogel is door de kerk. Nowy Styl neemt het Franse Majencia definitief over. Na eerder bedrijven als Sitag en Kusch + Co te hebben ingelijfd, betekent dit een verdere versterking van de Poolse gigant op de West-Europese markt.

Majencia vocht al enkele maanden voor het eigen voortbestaan. Het Franse bedrijf kreeg reeds surseance van betaling. Na een periode van onzekerheid - met meerdere kapers op de kust - is duidelijk geworden dat Nowy Styl aan het langste eind heeft getrokken. Voor de Poolse fabrikant biedt overname van Majencia een kans om de positie op de Franse markt te versterken. 

De overname behelst onder meer de Majencia-productielocaties in Noyon en Bressuire alsmede het bestaande klantenbestand (inclusief lopende contracten). Ook 266 medewerkers zullen vanaf nu onder Nowy Styl vallen. De overname gaat gepaard met een kapitaalinjectie van 10 miljoen euro voor het Franse bedrijf. De onderneming zal verder gaan onder de naam Nowy Styl-Majencia.

www.nowystyl.com

Deel op Social Media10-05-2019 8:30

Nieuws van Vepa. "Tijdens Design District introduceren we een nieuwe collectie lampen en akoestische wandpanelen uit onze 'Plastic Whale by Vepa'-collectie." 

Het bijzondere van deze collectie is dat Plastic Whale de belangrijkste grondstof zélf uit de grachten vist. Vepa is verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling en productie. LAMA Concept zorgde voor het ontwerp van de collectie.

De nieuwe collectie - alsmede de vorig jaar geïntroduceerde producten uit dezelfde lijn - is tijdens Design District te zien stand V84 in hal 2. Design District vindt plaats van 5 tot en met 7 juni in de Van Nellefabriek in Rotterdam.

www.vepa.nl 


Deel op Social Media09-05-2019 15:30
Goed nieuws van Viasit. De kantoorzitmeubelfabrikant wist zijn jaaromzet in het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 maart, met 14 procent te verhogen tot circa 33 miljoen euro. Dat hebben de directeuren Werner (links) en Thomas Schmeer bekendgemaakt in het hoofdkantoor in Neunkirchen.

Hiermee overtrof het familiebedrijf niet alleen duidelijk het branchegemiddelde (4,4 procent groei in 2018 volgens de Duitse brancheorganisatie IBA), maar de Saarlanders behaalden ook de hoogste omzet in de geschiedenis van het bedrijf tot nu toe.
 
De drijvende factoren achter de groei waren volgens het bedrijf vooral nieuwe langdurigere verbintenissen met grote bedrijven in binnen- en buitenland en nieuwe leverings- en serviceovereenkomsten met importeurs, met name uit Canada, de VS en het Midden-Oosten, die Viasit-producten onder licentie assembleren en op de markt brengen. Een andere factor is de uitbreiding van het productportfolio op het gebied van 'soft seating'.
 
"Ons aanbod wordt voortdurend geoptimaliseerd met het oog op actuele trends in dekantoorinrichting", aldus directeur Thomas Schmeer (links op de foto). "Als antwoord op de trends bij de inrichting van huiselijkere kantoren en alternatieve werkplekken, zoals de thuiswerkplek en coworking-spaces, hebben we de productfamilie Organic gecreëerd. Organic biedt zitmeubelen met een krachtig ontwerp voor plekken om je terug te trekken, communicatiezones en flexibele werkplekken die helpen om openspace-kantoorlandschappen optisch en functioneel in te delen. Organic vormt een optimale aanvulling op onze ontwerpgeoriënteerde en ergonomische stoelen voor alle toepassingen op kantoor."
Ook de dochteronderneming Viasit International Ltd., gevestigd in Londen, wist de omzet op de Britse eilanden met meer dan 27 procent te verhogen, ondanks de dreigende Brexit die op de economische stemming drukt. De belangrijkste buitenlandse markt blijft echter Frankrijk, gevolgd door de Benelux, Oostenrijk en Groot-Brittannië. In totaal bedroeg het exportaandeel van Viasit in het boekjaar circa 41 procent.
 
Het bedrijf heeft in het boekjaar 25 nieuwe banen gecreëerd, vooral in de assemblage maar ook in de logistiek, waar Viasit zich sterker concentreert op een eigen wagenpark.
"Met interne projecten voor de digitalisering en procesoptimalisatie in productie en logistiek heeft Viasit in 2018/19 belangrijke stappen gezet voor de toekomstige koers. Daardoor kon de output ten opzichte van het voorgaande jaar met meer dan een maandproductie worden verhoogd (circa 12 procent)."
 
De vooruitzichten voor 2019/20 zijn net zo positief: "We gaan het nieuwe jaar in met ons op de markt toegesneden productportfolio, onze efficiënte productie- en logistieke structuren, onze over meerdere jaren opgebouwde, uitstekende relaties met onze vakhandelspartners en een krachtige verkoopafdeling. Daarom gaan we ervan uit dat we dit resultaat volgend jaar nog eens kunnen overtreffen", aldus de optimistische directeur Werner Schmeer.

www.viasit.com

Deel op Social Media
07-05-2019 11:30

De beurs Design District staat op stapel. Het evenement wordt gehouden van 5 tot en met 7 juni in de Van Nellefabriek in Rotterdam. Eén van de redenen om een bezoek te brengen aan Design District is het gevarieerde lezingenprogramma.

Het programma wordt dit jaar verzorgd door Inside//Inside, BNS Crisp, de Architect, Inside Information, FMN, Plastic Whale by Vepa en Flokk. "Alle lezingen, workshops en discussies zijn gratis bij te wonen. Kom wel op tijd om zeker te zijn van een plekje."

Namens Inside Information/Office Academy zal Kitty de Groot een tweetal lezingen verzorgen. Op de woensdag spreekt zij over 'Creativiteit & Vitaliteit' en op de donderdag over 'Cultuur & Identiteit'.

De ingang van de lezingenruimte is midden op de beursvloer van Design District, en alleen per trap te bereiken. 
 

Gratis naar Design District met Inside Information? KLIK HIER


https://designdistrict.nl/programmas/


Deel op Social Media
06-05-2019 8:30

Tijdens Salone del Mobile 2019 verzorgde Humanscale een fascinerende installatie waarbij de essentie van het bewegen werd verkend. "'Bodies in Movement verbeeldde hiermee de fundamentele ergonomie die in het DNA van Humanscale is opgeslagen", aldus een woordvoerder.

"Het concept voor deze betoverende ervaring is ontwikkeld door Humanscale’s art director Todd Bracher in samenwerking met Studio TheGreenEyl. Vanaf een podium werden de bewegingen van onze gasten als lichtstralen op een groot rond scherm geprojecteerd." Het volgende filmpje biedt een kleine impressie:

www.humanscale.com

 


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >