Nieuws


30-01-2019 10:00

De Italiaanse kantoorinrichter Estel Ufficio is het eerste merk dat een overeenkomst gesloten heeft met Friends in Funiture.  Friends in Furniture is het bedrijf dat door langdurige vrienden Roberto Kaptein en Peter Veer is opgericht om, op de Nederlandse markt, interessante merken te gaan verkopen aan dealers, interieurbouwers en vergelijkbare marktpartijen.

Kaptein was Directeur Dealer Sales bij Assenburg en werkte tot voor kort voor MFO in Oldenzaal. Veer was jarenlang algemeen Directeur van Gispen International en tot voor kort werkzaam voor Koninklijke Ahrend.

Veer: “We zijn al ruim 35 jaar hele goede vrienden, binnen en buiten de branche. Door nu samen te gaan werken bundelen we onze kennis en netwerken, maar gaan we vooral eindelijk doen waar we het samen al zo vaak over hebben gehad! We gaan merken voeren die interessant zijn voor architecten. En door een selectief en restrictief dealerbeleid, laten we onze afnemers volop profiteren van de toegevoegde waarde van deze gerenommeerde merken.”

Het internationaal opererende bedrijf Estel is naast een van de grootste Italiaanse producenten van kantoormeubelen en scheidingswanden ook  producent van innovatieve oplossingen op het gebied van lounging en hospitality. Onder de conceptnaam 'Italian Smart Office' worden kantoren en werkomgevingen ingericht met topkwaliteit en functionaliteit in Italiaanse esthetiek en design. "De lange lijst van Internationale referenties is hiervan het beste bewijs. Ook voor de professional met een kantoor aan huis biedt Estel een schitterende collectie met oplossingen die het werken thuis nog aantrekkelijker maken."

Veer en Kaptein hebben grote plannen met Estel. Estel moet een alternatief bieden aan kantoorinrichters en interieurbouwers die het aantal producenten met onderscheidende producten en concepten de afgelopen jaren alleen maar hebben zien afnemen. Daarnaast is Friends in Furniture in gesprek met een aantal leveranciers die, op een vergelijkbare manier als Estel, echte toegevoegde waarde bieden voor de eindgebruiker en vernieuwende alternatieven leveren voor hetgeen reeds op de markt is.

http://www.friendsinfurniture.com/
 

Deel op Social Media29-01-2019 8:00

Goed nieuws voor de huisvestingsector: de branche is weer een flink aantal inrichtingskundigen rijker. De afgelopen weken hebben in totaal vijftien cursusisten het  examen voor de Basiscursus Inrichtingskunde (BIK) van het opleidingsinstituut Office Academy met goed gevolg afgelegd.

Aan de cursus werd afgelopen najaar deelgenomen door achttien cursisten. Van hen hebben vijftien deelnemers de BIK met goed gevolg afgelegd. De geslaagden zijn: Arjan van der Meijden (De Arend), William de Gelder (DSN), Harmen Appelman (DSN), Thom van der Veen (Interoffice), Roy Hulsteijn (AtmR), Jasper van Dijk (BAR-organisatie Facilitair), Marije Veenstra (EromesMarko), Jeroen van Montfort (EromesMarko), Lenne van den Burg (EromesMarko), Nona Jonathans (EromesMarko), Timon Sluis (PeoplePower), Sanne van Haaster (Koninklijke Bibliotheek), Ingrid de Haan (De Projectinrichter), Juliëtte van der Lippe (Jet Chair) en Henk Jan Eertink (Office Projects).


Op 5 maart start de voorjaarseditie van de Basiscursus Inrichtingskunde. Inschrijven kan nog steeds.

www.officeacademy.nl

Deel op Social Media28-01-2019 8:30

Wilkhahn heeft opnieuw een German Design Award in de wacht gesleept. Dit maal werd de prestigieuze award toegekend aan de vergaderstoel Metrik.

De German Design Award is de absolute top op het gebied van industrieel design en wordt uitgereikt door de German Design Council. Doelstelling is unieke designtrends te selecteren in het mondiale landschap van product- en communicatiedesign.

Voor de editie van 2019 werden 5.400 producten ingediend. Vijftig hiervan werden uiteindelijk gelauwerd met de German Design Award Gold 2019. "Wilkhahn’s vergaderstoel Metrik behoort tot deze zeer selecte groep", aldus Hans Trilsbeek van Wilkhahn Benelux.

Metrik is een concept van WhiteID uit Stuttgart. De kunststof schaal van de Metrik wordt uit 1 mal vervaardigd, waardoor de kostprijs fors gereduceerd wordt en de schaal naadloos wordt.

www.german-design-award.com/


Deel op Social Media26-01-2019 10:00

De Poolse Nowy Styl Group, onder meer eigenaar van het Nederlandse Rohde & Grahl, heeft opnieuw een bekend bedrijf onder haar vleugels genomen.

De organisatie maakte medio januari bekend dat het de Duitse fabrikant Kusch+Co overneemt. “Voor Kusch+Co betekent dit een uitbreiding van het werkveld en voor de Nowy Styl Group markeert het de verdere groei van het aandeel in de Europese kantoormarkt”, aldus een woordvoerder. 
 

Volgens het bedrijf zal de integratie van Kusch+Co in de Nowy Styl Group een aantal belangrijke synergievoordelen met zich meebrengen. De overname van Kuch+Co is niet de eerste acquisitie van de groep op de West-Europese markt. Eerder nam de Nowy Styl Group onder meer Grammer Office (2011), Rohde & Grahl (2013) en Sitag (2015) over. “We zijn zeer ervaren in het integreren van bedrijven in onze groep”, aldus Nowy Styl Grouppresident Adam Krzanowski.


me.nowystylgroup.com


Deel op Social Media11-01-2019 8:00

Inrichter Gispen is een samenwerking gestart met Betuwe Wereldwijd. Betuwe Wereldwijd is een stichting die gebruikt gereedschap, fietsen en computers opknapt en verzend naar opleidingscentra en coöperaties in ontwikkelingslanden. 

Het werk bij betuwe Wereldwijd wordt gedaan door mensen met 'een rugzakje' (zoals autisme of een verstandelijke beperking), vrijwilligers en (langdurig) werklozen. Bij Betuwe Wereldwijd vinden ze een passende, veilige en stimulerende werkplek.

In Gispen vind Betuwe Wereldwijd een fijne sponsor. 4 Jjaar lang levert Gispen de benodigde staafjes en oogboutjes aan Betuwe Wereldwijd. In die jaren zullen zo’n 360 staafjes en 720 oogmoertjes door de mensen van Betuwe Wereldwijd gemonteerd worden. "Daarmee kunnen 360 naaimachines hun weg vinden naar de meest kwetsbaren in ontwikkelingslanden, die daarmee als kledingmaker een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen", aldus een woordvoerder van Gispen. 
 

Betuwe Wereldwijd Gispen

Medewerkers van Betuwe Wereldwijd en Teus Verwolf, Hoofd TD van Gispen (rechts).
 

"Wij zijn blij dat we op deze simpele manier een bijdrage leveren aan zo'n mooi doel waarmee mensen in ontwikkelingslanden die een beroep willen leren en uitoefenen, kunnen beschikken over voldoende en kwalitatief goed gereedschap." 

www.gispen.nl


Deel op Social Media07-01-2019 8:00

De huidige weersomstandigheden - veel sneeuw - nopen veel mensen om nog even in Oostenrijk te blijven. Voor Blom Interieurs heeft het verblijf in Oostenrijk evenwel een andere reden; het bedrijf heeft er onlangs een showroom geopend.

De showroom is met ingang van 1 januari 2019 te vinden in Zell am See/Kaprun. Andreas Blom spreekt de ambitie uit om vanuit deze volwaardige nevenvestiging de Europese markt nóg beter te kunnen bedienen. Van alle landen waar de Sneker interieur producent werkt, wordt Oostenrijk steeds belangrijker, met name op de gebieden recreatie en hotellerie. In de showroom in het populaire skigebied staat de collectie 'op imposante wijze' uitgestald.

Wat heeft Blom Interieurs Oostenrijk te bieden? Andreas Blom: “Als een hoteleigenaar daar een aantal kamers laat renoveren, belt hij een stoffeerder, een tegelzetter, een meubelmaker en ga zo maar door. Hier zijn we gewend om met één partij om tafel te zitten die alles regelt. De werkwijze van Blom, turn-key, is in Oostenrijk niet gangbaar. Daarmee hebben we een streepje voor op de concurrentie. Door de combinatie van onze designstudio, eigen producties in Roemenië en Indonesië en de samenwerking met lokale partners komen wij tot een unieke samenwerking waarbij wij een hoogwaardige kwaliteit tegen zeer concurrerende prijzen kunnen leveren waarbij tevens onze afnemers volledig ontzorgt kunnen worden. En verder vallen we natuurlijk op door de tikkeltje eigenwijze – en daardoor op een prettige manier verrassende – ontwerpen die we presenteren.”

In wintersportgebieden staan al vele appartementen die zijn ingericht door Blom Interieurs. Projectontwikkelaars uit Nederland en buitenland schakelen de creatieve producent in om vakantiewoningen en hotels volledig in te richten. Andreas Blom: “De Oostenrijkse stijl is traditioneel, met veel hout en leer. Dat willen de vakantiegangers ook terugzien, dat geeft het wintersportgevoel. Maar comfort en enige luxe zijn ook belangrijk. Wij maken de vertaling door wél met hout en leer te werken, maar we geven daar een comfortabele twist aan. Bijvoorbeeld door geschuurd leer te gebruiken en comfortabele geweven stoffen te verwerken. Zo creëren we een stoerdere, warmere sfeer. Traditionele knusheid in een luxe jas. Clichés als hertengeweien gaan we niet uit de weg, maar die schilderen we dan bijvoorbeeld knalrood; dat maakt het geheel eigentijds.”

www.blominterieurs.nl

 


Deel op Social Media02-01-2019 8:30

Lensvelt introduceert een nieuwe stoel: This Bucket Chair van Richard Hutten. "Met dit product heeft de ontwerper zijn hoogwaardige stoelenfamilie in de collectie van Lensvelt uitgebreid met een gezinslid dat eigenlijk alleen maar aantrekkelijke eigenschappen bezit", aldus de inrichter uit Amsterdam.

"De stoel is tijdloos, elegant, functioneel, circulair, betaalbaar, esthetisch, vernuftig, flexibel, onderscheidend, breed toepasbaar, en ook nog eens extreem comfortabel", vervolgt de woordvoerder.

De stoel doet wat-ie moet doen, maar heeft volgens Lensvelt nog veel meer te bieden. "Niet veel ontwerpers zijn in staat om de complexe eisen te vertalen in een esthetisch hoogwaardig product dat ook nog een ongekend zitcomfort bezit", meent Hans Lensvelt, die samen met Hutten deze instant klassieker ontwikkelde.

This Bucket Chair behoort tot de ontwerpen die Lensvelt onder de noemer ‘gebruik’ aanbiedt in plaats van ‘bezit’. "Het is daarmee het eerste designmeubellabel dat deze vorm van ‘huur’ aanbiedt." De stoel wordt in Nederland geproduceerd. "Dat betekent een minimum aan transport en verpakking; dat zijn immers de grootste vervuilers in de meubelindustrie."
This Bucket Chair is volledig te demonteren. "Alle onderdelen zijn te vervangen. Dat garandeert bijna oneindige gebruiksmogelijkheden."

De kunststof schaal en het metalen onderstel zijn in acht standaardkleuren leverbaar. Er is keuze uit een houten onderstel van massief Europees eiken. Er is een gestoffeerde versie: over de kuip past een hoes met rits. Deze kan gereinigd, gerepareerd, gerecycled en vervangen worden door een van de vele stoffen.

www.lensvelt.nl


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >