Inzending Gulden Feniks 2011 geopend


Inzending Gulden Feniks 2011 geopend
24-12-2010 9:54

De inzending voor de Gulden Feniks, voorheen de Nationale Renovatie Prijs, is geopend. Projectteams van bijzondere renovatie- en transformatieprojecten kunnen tot 31 januari 2011 inzenden.

Doel van de Gulden Feniks is het bevorderen van de kwaliteit van renovatie, transformatie en gebiedstransformatie. Bovendien wil de onafhankelijke jury met deze prijs hergebruik van de bestaande voorraad onder de aandacht brengen van een breed publiek. In het voorjaar van 2011 maakt de jury de genomineerden bekend. De prijsuitreiking is in juni 2011 op PROVADA in de Amsterdam RAI.

De Gulden Feniks is de opvolger van de Nationale Renovatie Prijs, die sinds 1985 om de twee jaar is uitgereikt en indrukwekkende prijswinnaars heeft opgeleverd. Tegenwoordig vraagt renovatie om een veel bredere aanpak. De jury legt bij de beoordeling daarom meer nadruk op duurzaamheid en het creëren van toekomstwaarde. Bovendien wordt de prijs voortaan jaarlijks uitgereikt.

De naam Gulden Feniks verwijst naar het  beeld dat de winnaars ontvangen. De feniks symboliseert de herrijzenis uit de as van de mythologische vogel. Met de naamswijziging is tevens een nieuwe inzendingscategorie geïntroduceerd. Naast de categorieën Renovatie en Transformatie van gebouwen is de categorie Gebiedstransformatie toegevoegd.
De Gulden Feniks is de enige prijs die exclusief voor de bestaande voorraad is. Uniek aan de Gulden Feniks is verder het karakter van een integrale prijs. Het gaat om duurzaamheid, functionele kwaliteit, culturele en maatschappelijke waarde, proceskwaliteit, economische aspecten, innovatie en techniek.

Opdrachtgevers, architecten, aannemers, gemeenten en andere direct betrokkenen kunnen renovatie- en transformatieprojecten indienen die zijn opgeleverd in de periode van oktober 2008 tot en met december 2010. Voor de categorie gebiedstransformatie neemt de jury de uitgevoerde planonderdelen uit deze periode in het licht van de gehele gebiedstransformatie in beschouwing.
Uitgebreide informatie over de voorwaarden en criteria staan op www.guldenfeniks.nl.

De beoordeling van de inzendingen in opdracht van de Stichting Nationaal Renovatie Platform is in handen van een deskundige en breed samengestelde jury. De prijs wordt mogelijk gemaakt door partners uit de vastgoed-, bouw-, ontwerp-, en financiële sector die de Stichting Nationaal Renovatie Platform steunen. Deze onafhankelijke stichting stimuleert hergebruik van de bestaande voorraad door belangenbehartiging en kennisverspreiding.

<< December 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >