Pijn in de buik bij kritiek


Pijn in de buik bij kritiek
13-11-2007 9:19


Recht door zee en niet bang een blad voor de mond te nemen, luidt de Nederlandse reputatie. Niets blijkt echter minder waar op de werkvloer; ruim de helft van de Nederlanders denkt dat kritiek op de baas schade kan toebrengen aan hun carrière. Eveneens de helft durft collega’s niet te vertellen wat er beter kan. Een belangrijke taak in de verbetering hiervan ligt bij het management.

Dit blijkt uit onderzoek van HR specialist Cubiks onder organisaties in zeven Europese landen. “Uit het onderzoek blijkt dat het geven van feedback op de werkvloer geen gemeengoed is, ” aldus Reinder van der Schaaf, directeur Cubiks Nederland. “Terwijl werkgevers hier wel veel belang aan hechten. Er is een belangrijke taak weggelegd voor het management in het creëren van een sfeer waarin dat wél kan.” De tijd die hiervoor wordt ingeruimd door het management is echter minimaal: ruim 40 procent van de Nederlandse en 50 procent van de Europese managers besteedt maximaal een tiende van de tijd aan personeelsmanagement.

Kritiek op het management levert de meeste problemen op; 54 procent van de ondervraagden vreest het verdere verloop van hun loopbaan bij kritiek op leidinggevenden. Desgevraagd onderbouwt 49 procent van hen dit met de stelling dat hun manager een cruciale rol speelt in het verloop van hun carrière. Niet alleen kritiek op het management blijkt lastig; ook het bekritiseren van collega’s leidt tot problemen. Bijna de helft van de ondervraagden (46 procent) vindt het zeer moeilijk om collega’s eerlijk te vertellen wat er beter kan. Naast het geven van kritiek, levert ook het ontvangen hiervan pijn in de buik op. Meer dan de helft van de Nederlandse en 60 procent van de Europese ondervraagden voelt zich hierbij niet op zijn gemak.
<< November 2007 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >