Nieuws


29-11-2017 13:30

34 Procent van de Nederlandse werknemers vindt het beoordelings- of functioneringsgesprek een stressvolle aangelegenheid. Dit blijkt uit onderzoek onder 1.000 werknemers uitgevoerd door Protime, specialist in workforce management oplossingen.

In 28 procent van de gevallen nemen zwaktes en verbeterpunten namelijk de overhand. Slechts 16 procent van de werknemers zegt dat de focus op talenten en kwaliteiten ligt. Werkend Nederland wil dat de beoordeling positiever ingericht wordt. Zo wenst 35 procent meer aandacht voor ontwikkelmogelijkheden. 

De frequentie waarmee werknemers beoordeeld worden is laag. Bijna een kwart van de Nederlandse werknemers krijgt zelfs helemaal geen functioneringsgesprek met hun manager. 47 procent krijgt maar eens per jaar een evaluatie. De kwaliteit van dit gesprek laat echter vaak te wensen over. Slechts een klein deel van de organisaties (8 procent) heeft het functioneren ingericht als continu proces, terwijl werknemers dit juist wel willen. Bijna een derde (30 procent) wil dat de beoordeling een continu proces wordt.

Wanneer het functioneringsgesprek maar eens per jaar plaatsvindt, blijkt het lastig om de prestaties van het gehele jaar te evalueren. Bijna één op de vijf werknemers (19 procent) zegt dat voornamelijk de prestaties van het laatste half jaar centraal staan in het gesprek. 16 Procent stelt zelfs dat het zwaartepunt alleen op het laatste kwartaal ligt. De prestaties van het begin van het jaar krijgen volgens hun dus weinig aandacht. In 64 procent van de gevallen lukt het wel om het hele jaar in ogenschouw te nemen.

Lucas Polman, directeur bij Protime Nederland: “Het baart me zorgen dat bijna een kwart van de werknemers geen beoordeling krijgt. En diegenen die wel een gesprek aangaan, krijgen vooral negatieve feedback voor hun kiezen. Daar krijgt iedereen stress van. Deze resultaten vragen om nieuwe vormen van beoordelen en coaching. Wanneer manager en werknemer vaker om tafel gaan, verhoog je de kwaliteit van het gesprek, wordt er niets vergeten en kan er meer sturing en coaching komen op ontwikkeling. Dat zou zowel de werknemers als het bedrijf goed doen.”

http://info.protime.eu/kwaliteitopdewerkvloer.html

Deel op Social Media29-11-2017 13:30

De vereniging NFC Index en de beroepsvereniging voor het facilitaire domein, FMN, gaan per 1 januari 2018 fuseren. Nadat de leden van FMN eerder deze week al positief besloten over het fusievoorstel, stemde ook de algemene ledenvergadering van NFC Index op 23 november in met het fusievoorstel. De fusie bundelt en versterkt de kracht van beide organisaties. Er ontstaat voor zowel de leden als de markt één duidelijke ingang naar een breed facilitair netwerk, kennis en informatie.

NFC Index en FMN werken al sinds 2011 op verschillende vlakken succesvol samen. Afgelopen zomer hebben FMN en NFC Index – nadat de leden daar eerder dit jaar toestemming voor gaven – diverse samenwerkingsopties onderzocht. Uit dit onderzoek concludeerden beide besturen dat een fusie de beste kansen biedt op een duurzame samenwerking, de doorontwikkeling van onafhankelijke benchmarkinstrumenten en daarmee voor een duidelijke waardepropositie voor de huidige en toekomstige leden van beide verenigingen.

De fusie betekent dat NFC Index vanaf het moment van kracht worden van de fusie formeel zal opgaan in FMN. De naam NFC Index blijft evenwel verbonden aan de benchmark- en kengetallenactiviteiten die binnen de fusievereniging worden aangeboden. Om de fusie mogelijk te maken hebben de leden van FMN ingestemd met een wijziging van de statuten. Ook stemden de leden van NFC Index en FMN in met de samenstelling van het bestuur van de fusievereniging, waarbij Natalie Hofman tot voorzitter werd benoemd.

www.nfcindex.nl

Deel op Social Media
<< November 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >