Rapport PvE Gezonde Kantoren


Rapport PvE Gezonde Kantoren
16-11-2018 7:30

De kantorenmarkt is in beweging. Nieuwe kantoorpanden verrijzen, bestaande kantoorgebouwen worden gemoderniseerd, monumenten worden omgebouwd naar kantoren. De energieprestatie krijgt daarbij tegenwoordig standaard veel aandacht, maar welke garanties zijn er dat de kantoren na oplevering ook goed genoeg scoren op de aspecten gezondheid, comfort en productiviteit?

Met het rapport Programma van Eisen Gezonde Kantoren, mede mogelijk gemaakt door RVO, VLA, Platform Duurzame Huisvesting, PIT en TVVL, wordt een handreiking gegeven aan partijen die kantoren willen (her)ontwikkelen die niet alleen energiezuinig zijn, maar vooral ook gezond, comfortabel en productiviteit-bevorderend. Atze Boerstra (BBA Binnenmilieu, TVVL Impuls) presenteerde donderdag 15 november tijdens de TVVL Techniekdag het rapport dat door TVVL voorzitter Henk Willem van Dorp werd overhandigd aan Diederik Samsom, onderhandelaar voor het Nederlandse klimaatakkoord.

Bij nieuwbouw en renovaties van kantoorpanden dienen er vooraf eisen geformuleerd te worden waarop ontwerpers, installateurs en aannemers hun plannen kunnen baseren. Om hen hierbij te ondersteunen heeft het Platform Gezond Binnenklimaat het ‘PvE Gezonde Kantoren 2018’ laten opstellen.

Met het rapport kunnen gebruikers:
bij de start van een project uitgangspunten vastleggen die bepalend zijn bij het (her)ontwerpen van gebouwinstallaties, gevels en andere aspecten die van invloed zijn op het comfort, de gezondheid en de prestaties van de (toekomstige) gebouwgebruikers;
eisen op maat formuleren die als outputparameters opgenomen kunnen worden in bijvoorbeeld contracten, ontwerpdocumenten en bestekstukken;
referenties formuleren voor binnenmilieu-prestaties die gehanteerd kunnen worden bij de uitvoering van controles en oplevermetingen;
concrete prestatie-doelen stellen daar waar het gaat om monitoringstools en beheer- en onderhoudsprotocollen; al dan niet in de context van DBFMO of PPS contracten (contractvormen waarbij m.n. ook het presteren gedurende de gebruiksfase van belang is).

Het rapport is te downloaden op het nieuwe platform van TVVL, dat op 15 november tijdens de TVVL Techniekdag werd gelanceerd.

Over TVVL
TVVL is het Platform voor mens en techniek, opgericht in 1959 en telt inmiddels ruim duizend persoonlijke leden en vijfhonderd bedrijfsleden. TVVL is een belangrijte gespreks- en kennispartner in de technologische sector, die nadenkt over de technische uitdagingen van de toekomst. Van oorsprong gericht op gebouwgebonden installatietechniek, verbindt TVVL inmiddels verschillende disciplines en biedt een platform, een denktank, waar kennis wordt gedeeld, ontwikkeld en overgedragen.

www.tvvl.nl

<< November 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >