Kantoor wordt hotel


Kantoor wordt hotel
17-11-2014 9:55

The Dam, het voormalige KPN hoofdkantoor bij Amsterdam Sloterdijk, met ca. 42.000 vierkante meter het grootste leegstaande kantoorgebouw in de gemeente Amsterdam, wordt duurzaam herontwikkeld tot een conferentiehotel met 478 kamers en ca. 4.000 vierkante meter congresruimte.

De Israëlische ontwikkelaar en investeerder Omnam Investment Group kocht het gebouw van het Duitse fonds Europe 1 en gaat al deze maand beginnen met de verbouwingswerkzaamheden. Het gebouw stond ongeveer 3 jaar volledig leeg en zal naar verwachting begin 2016 weer haar deuren openen. De Rezidor Hotel Group, onderdeel van de Carlson Rezidor Hotel Group (beursgenoteerd in Stockholm), heeft een langjarige overeenkomst gesloten om het gebouw te exploiteren als Park Inn by Radisson Amsterdam.

Eric van der Burg, Wethouder Amsterdam: "Ik ben enthousiast over de transformatie van leegstaande panden naar een nieuwe functie voor de stad en haar bezoekers. Met de komst van het Park Inn by Radisson hotel laten wij zien dat bestaande gebouwen een mooie toekomst tegemoet kunnen gaan."

David Zisser, CEO Omnam Investment Group die de transactie leidde samen met Europees-Israëlisch investeerders: "Wij zijn erg blij om dit project bekend te maken. Het is een prachtige aanvulling op het hele gebied, want het zal Amsterdam Sloterdijk levendiger maken. Ook voor de gemeente, die ons alle medewerking heeft verleend, zal dit complex een katalysator zijn voor verdere ontwikkeling van het Teleport gebied. Daarnaast vinden wij het geweldig dat het beroemde Nederlandse designbureau Moooi de uitdaging is aangegaan om dit gebouw van binnen te herontwerpen. Dit gaat zeker bijdragen aan de status van deze landmark en creëert de one-stop-shop voor design, gastvrijheid en entertainment die wij voor ogen hebben."

Colliers International adviseerde het Duitse fonds Europe 1 en bracht de transactie met Omnam Investment Group tot stand. CMS namens het Duitse fonds Europe 1 en Lexence Advocaten namens Omnam Investment Group adviseerde juridisch in deze transactie.

www.colliers.com

Deel op Social Media 

<< November 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >