Zes ontwerpteams geselecteerd voor architectuur-biŽnnale


Zes ontwerpteams geselecteerd voor architectuur-biŽnnale
30-12-2019 8:00

Het Nieuwe Instituut en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie maken de namen bekend van zes ontwerpteams die zijn geselecteerd uit de open oproepen als onderdeel van de 17e Internationale Architectuurtentoonstelling van La Biennale di Venezia. De biënnale vindt plaats van 23 mei tot 29 november 2020. 

Het Nieuwe Instituut en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie lanceerden begin oktober 2019 een open oproep voor een bijdrage aan het publieke parallelprogramma van het Nederlands paviljoen, inspelend op het thema 'multispecies urbanism'. Dit programma vindt zowel voor, tijdens als na de biennale plaats in Venetië of elders. 

Selectie publiek parallelprogramma Nederlands Paviljoen:
 

  • Failed Architecture met Stories on Earth

  • Bureau LADA met Fisheye

  • Studio Wild met The Forbidden Garden of Europe 
     

Naast de gezamenlijke oproep schreef het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie een open oproep uit voor projecten op de hoofdlocaties van de biennale met betrekking tot het overkoepelende thema 'How will we live together?' Hashim Sarkis zet de grote sociaal-maatschappelijke vragen van dit moment centraal aan de hand van vijf speerpunten: ‘individuals’, ‘new households’, ‘emerging communities’, ‘across borders’ en ‘one planet’. Hij nodigde zes partijen met een Nederlandse achtergrond uit om te exposeren in een van de hoofdlocaties. Hiervan zijn drie ontwerpteams geselecteerd binnen de open oproep.

Selectie ontwikkelbudget hoofdlocaties:
 

  • Studio L A met City of Ceramics

  • FAST, Foundation for Achieving Seamless Territory met Watermelons, Sardines, Crabs, Sands, and other Sediments. Border Ecologies and the Gaza Strip

  • Alessandra Covini en Giovanni Bellotti met Variations on a Birdcage
     

De selectiecommissie bestond uit André de Baerdemaeker (ecoloog Bureau Stadsnatuur en Natuurhistorisch Museum Rotterdam), prof. dr. Caroline Nevejan (chief science officer van de Gemeente Amsterdam) en Marieke Berkers (architectuurhistoricus en lid external advisory committee Landscape Architecture & Planning (WUR).


Het Nieuwe Instituut en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie bundelen hun krachten om de 17e Internationale Architectuurtentoonstelling van La Biennale di Venezia optimaal te benutten als internationaal podium voor actuele ruimtelijke en maatschappelijke vraagstukken en deze als katalysator op te vatten voor een doorlopend gesprek over de betekenis van architectuur voor onze manier van samenleven. Doel is om een grote veelzijdigheid aan stemmen uit het Nederlandse ontwerpveld te vertegenwoordigen in Venetië. 

www.hetnieuweinstituut.nl


Deel op Social Media<< December 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >