Nieuwbouw Eurojust van Mecanoo


Nieuwbouw Eurojust van Mecanoo
29-11-2017 13:30

De nieuwe huisvesting van Eurojust in Den Haag ligt als een helder fonkelend juweel half verzonken in een glooiend duinlandschap. Het designteam van Mecanoo architecten, RoyalHaskoningDHV en DS Landschapsarchitecten ontwierp een gastvrij en veilig gebouw waarin medewerkers en bezoekers uit alle 28 Europese landen zich welkom voelen.

De internationale zone in Den Haag is de logische locatie voor Eurojust, het EU-agentschap voor justitiële samenwerking in grensoverschrijdende strafzaken. Door het duinlandschap voor het World Forum-gebied aan de overzijde van de Johan de Wittlaan door te zetten, is Eurojust verbonden met internationale organisaties zoals OPCW en Europol.

Een ritme van open en gesloten composieten gevelelementen geeft het lichte gebouw een tijdloze uitstraling. De ramen, die afwisselend licht horizontaal of verticaal gekanteld zijn, reflecteren zowel de lucht als het omringende landschap en geven de gevel diepte.

Binnenin het gebouw worden de bezoekers verwelkomd in een ruime, dubbelhoge lobby met verdiepingshoge ramen. De foyer heeft verschillende zones, van publiek naar meer besloten. Een brede trap met uitzicht op de tuinen daalt af naar de ondergrondse verdiepingen, waar de conferentiefaciliteiten zich bevinden. De inrichting wordt gekenmerkt door veel hout, een rijke variëteit aan materialen, subtiele motieven, en zachte kleuren.

De nieuwbouw voor Eurojust is ontwikkeld door het Rijksvastgoedbedrijf, het Ministerie van Veiligheid en Justitie en de gemeente Den Haag. Heijmans heeft het Bream-NL Very Good gecertificeerde gebouw van 18.500 vierkante meter middels een Build-en-Maintaincontract gerealiseerd. 

www.mecanoo.nl


Deel op Social Media<< November 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >