Kerstborrel BNI in teken van licht


Kerstborrel BNI in teken van licht
12-12-2016 8:30

Op 14 december organiseert de bni de laatste kennismiddag van dit jaar. Dit is deze keer in samenwerking met de lichtontwerpstudio Brand van Egmond. De lezingenmiddag staat dus in het teken van licht. De bijeenkomst wordt afgesloten met een Kerstborrel.

Een effectief en attractief lichtplan is essentieel voor zowel een interieur als exterieur. Tijdens deze middag geven ontwerper Querijn van den Broeke van Brand van Egmond, René Pieterman van ERCO lighting en lichtontwerper Henk van der Geest onder meer antwoord op de volgende vragen: Wat is een doeltreffend lichtplan? Waar dient een lichtontwerper rekening mee te houden? Wat is de waarde van een lichtsculptuur?

Al meer dan een kwart eeuw ontwerpt William Brand vanuit zijn atelier in Naarden lichtsculpturen. Samen met zijn team heeft hij Brand van Egmond tot een merk gemaakt dat bekend staat om creaties die even avant-gardistisch als uniek zijn. Aan de hand van voorbeelden van projecten wereldwijd en een rondleiding door het atelier neemt Querijn van den Broeke de deelnemers mee in de wereld van het sculpturale licht.

Een lichtplan is meer dan het invullen van een wiskundige formule waar een oplossing uit komt. Tijdens deze lezing zal René Pieterman het verschil tussen de kwantitatieve (berekende) en kwalitatieve lichtplanningsmethode toelichten en handreikingen geven hoe een lichtplan te maken of in ieder geval een goede briefing (programma van eisen) te maken voor degene die het lichtplan uiteindelijk zal gaan maken. 

Henk van der Geest is lichtontwerper voor  het theater, musea en de openbare ruimte. Van der Geest heeft onder meer lichtontwerpen gemaakt voor het Ro Theater en Toneelgroep Amsterdam. Tijdens deze lezing deelt hij zijn ervaringen en onderzoeken van LED toegepast in musea. Maar ook LED-toepassingen in zijn eigen huis komen aan bod.

De bijeenkomst begint op 14 december om 15;00 uur en vindt plaats bij Brand van Egmond aan de Nikkelstraat 41 in Naarden.

www.bni.nl

Deel op Social Media 

 

<< December 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >