Glas Award voor Mvrdv


Glas Award voor Mvrdv
02-12-2014 8:30

De Glazen Boerderij van architect Winy Maas (Mvrdv) is uitgeroepen tot winnaar van de Glass Award 2014. Glasproducent AGC neemt samen met glasdak-specialist Brakel Atmos uit Uden de prestigieuze prijs in ontvangst.

Het ontwerp van Winy Maas betreft een veertien meter hoge glazen boerderij waarbij er een print op het glas is aangebracht. "AGC heeft met zijn fabriek AGC Mirodan Industries in Heule (België) één van de weinige printers in Europa die hele grote ruiten met email kan bedrukken", aldus de glasproducent. "Omdat het pand niet alleen energiezuinig maar ook transparant en veilig moet zijn, is er zowel dubbel glas als gelaagd glas geplaatst."

Ook de gevelconstructie is van invloed op de productie van de ruiten. Het systeem van Brakel Atmos is zodanig ontwikkeld dat aan de buitenkant van het gebouw een zo dun mogelijke kitnaad is te zien. "De buitenruit is met de binnenruit verbonden door middel van een speciale terug-liggende randafdichting, een zogenaamde siltalvoeg. Voor deze speciale manier van dubbel glas maken, heeft de fabriek AGC Westland een aparte assemblagelijn. Deze lijn kan niet alleen het grote formaat ruiten aan, maar is er ook op ingesteld dat de kit nog op de lijn wordt bewerkt om op de gevelconstructie te passen."

De Glas Award wordt om de 2 jaar uitgereikt door de Glas Branche Organisatie. "Het is een prijs waar alleen vooruitstrevende en spraakmakende initiatieven, producten en projecten op het gebied van vlakglas voor in aanmerking komen."

www.acg-glass.eu

Deel op Social Media

<< December 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >