Duurzame reizende tentoonstelling


Duurzame reizende tentoonstelling
30-11-2009 10:19

Het is een aparte tak van sport: het verlichten van een tentoonstelling. Maar het Belgische Delta Light beheerst het. Van 20 november tot 3 januari verlicht het bedrijf de tentoonstelling (Ant)Arctic Matters in Brugge, een initiatief van poolreiziger Dixie Dansercoer, die een artistieke kijk op de fragiele schoonheid van de natuurwonderen van de Noord- en Zuidpool biedt.

De expo start in Brugge en reist dan in twaalf containers 5 jaar lang de wereld rond. Acht kunstenaars hebben meegewerkt aan dit project, door in verschillende containers de indrukwekkende rijkdom van de poolstreken tot leven te wekken. Delta Light heeft elke container en zijn kunstwerk apart bestudeerd om tot een levensechte, indringende ervaring te komen.

"Meer dan enkel sfeer creëren was het noodzakelijk om met licht in te spelen op de zintuiglijke ervaring van de bezoekers, een beklijvende omgeving te creëren die de milieuproblematiek en de Antarctische invulling tot leven brengt", aldus Delta Light. "Die combinatie van poolsfeer en ecologisch bewustzijn was de basis voor een perfecte symbiose tussen milieuvriendelijke lampbronnen en indringende kleurtemperaturen."

Daarbij werd voornamelijk gewerkt met het uitgebreide Delta Light gamma aan oplossingen met LED en fluorescentielampen. "Dit is een reeks die omwille van de milieubewuste kernwaarden van het bedrijf de voorbije jaren heel sterk is ontwikkeld."

Om de kunst en de boodschap ten volle in de spotlight te zetten is er gekozen voor armaturen met een heel minimalistisch design. Dit geheel werd verder opgefleurd met de award-winnende Power Flower, een speelse, bloemvormige LED-armatuur met zeven richtbare powerleds.

Delta Light is er zich ten volle van bewust dat zijn activiteiten gepaard gaan met een verantwoordelijkheid voor ecologisch bewustzijn en behandelt dit thema als prioriteit in zijn milieubewust ondernemen. "De voorbije jaren hebben we intensief gewerkt om de impact op het milieu van zijn eigen producten en productieprocessen te minimaliseren, gericht op verdere verbetering van de energie-efficiëntie van de eigen activiteiten, die van klanten maar ook naar de consument."

Binnen deze context ondersteunt en sponsort Delta Light verschillende initiatieven die – zoals (Ant)Arctic Matters – de ecologische problematiek onder de aandacht brengen. De creatieve invulling, artistieke bijdrage, globale aanpak, het management van Dixie Dansercoer en de overeenstemming met de kernwaarden en filosofie van Delta Light waren de voornaamste criteria voor bijdrage aan dit unieke project.

<< November 2009 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >