Light in Business 2009


Light in Business 2009
20-11-2009 15:22

Technische Unie heeft onlangs het lichtevenement Light in Business 2009 georganiseerd over de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame lichttechnieken. Lichtspecialisten van verschillende leveranciers informeerden klanten en relaties over de functionele mogelijkheden van de nieuwste armaturen en geïntegreerde huiselektronica. Technische Unie wil kennisoverdracht over duurzame lichttechnieken bevorderen als stimulans voor gebruik in de toekomst.

Duurzaamheid krijgt in ontwerpen van nieuwbouw- en renovatieprojecten meer en meer een vaste plaats, ook ten aanzien van verlichting. Goede verlichting bevordert de productiviteit en kan energie besparen, bovendien bepaalt het de sfeer van bedrijf en omgeving. Om overdracht en uitwisseling van kennis, inzichten en innovaties te stimuleren onder gebouweigenaren en -beheerders, architecten en adviseurs, organiseerde Technische Unie samen met een aantal partners voor het eerst Light in Business 2009.  Aan dit evenement werd meegewerkt door Philips, Osram, Trilux,  RZB, Gira, Hateha, MM Techniek, van Lien Noodverlichting en Vonk Light Theatre. Het evenement werd eind oktober gehouden in het Montessori College in Amsterdam.

Om te ervaren wat nieuw licht in de praktijk doet, waren lichtbronnen en armaturen op vijf praktijklocaties in het gebouw opgesteld. Leveranciers informeerden over lichtontwerpen, toepassingen, subsidiemogelijkheden en exploitatiekosten. Ook konden de bezoekers korte informatiesessies bijwonen, waar naast ruime aandacht voor LED-verlichting met zijn lange levensduur, vooral de ontwikkelingen van hoogfrequente armaturen met compact fluorescentie techniek naar voren kwamen. Zowel bezoekers als deelnemende bedrijven en Technische Unie waren enthousiast over deze vorm van kennisuitwisseling.

Sinds het ontstaan in 1880 is Technische Unie uitgegroeid tot één van de grootste technische groothandels in Nederland. Het bedrijf is sinds 2000 een volledige dochter van Sonepar, de grootste distributeur van elektrotechnische apparatuur aan zakelijke klanten in Europa en één van de grootste ter wereld. Bij Technische Unie werken zo'n tweeduizend medewerkers, verdeeld over 36 vestigingen, twee distributiecentra, 22 overslagpunten en het centrale kantoor in Amstelveen.

<< November 2009 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >