Designaward voor Velux lichtstraat


Designaward voor Velux lichtstraat
20-12-2019 8:00

De Step-oplossing, een nieuwe variant op de Velux modulaire lichtstraten heeft een Archiproducts Design Award 2019 gewonnen. De veertig juryleden evalueerden de mate waarin door creatief gebruik van materialen en vormen, nieuwe productontwikkelingen functionaliteit met schoonheid combineren.

De focus van de prijs lag dit jaar op technologisch verrassende producten en concepten om opkomende talenten, merken en trends te ontdekken. De Velux modulaire lichtstraat step-oplossing ontving de Archiproducts Design Award voor zijn unieke trapsgewijze structuur en technologisch geavanceerde design.

 

De nieuwe Step-oplossing heeft een minimalistische ontwerp met een coherente en esthetische structuur en slanke steunbalken en is specifiek geschikt voor utiliteitsgebouwen, zowel voor nieuwbouw- als renovatieprojecten. "Het unieke beugelsysteem en stapsgewijze koppelsysteem maken het mogelijk om meerdere rijen lichtstraatmodules aan elkaar te verbinden en een atrium te creëren met maximaal daglicht", aldus Velux.

De nieuwe Step-oplossing heeft volgens de fabrikant alle voordelen van geprefabriceerde Velux modulaire lichtstraten. "De geïntegreerde kettingmotor zorgt ervoor dat er geen visueel verschil is tussen de vaste en ventilerende modules wanneer de modules gesloten zijn, waardoor er een strak en uniform ontwerp ontstaat. Daarnaast kan elke module worden aangepast met verschillende aanvullende elementen. Denk bijvoorbeeld aan opties zoals coatings, zonwering en gemotoriseerde ventilatie. Dat laatste zorgt voor een betere beheersing van de binnentemperatuur en maakt rookafvoer mogelijk. Zonwering en speciale coatings reguleren de temperatuur, evenals de regulering van het daglicht."

 

De nieuwe oplossing is verkrijgbaar in drie verschillende toepassingen: Step lessenaarsdak 5-25°, Step zadeldak 25° en Step zadeldak 5-25° met nokaansluiting. "De geprefabriceerde gootstukken tussen de rijen zijn uitgebreid getest op waterdichtheid en zorgen ervoor dat regenwater effectief wordt afgevoerd."

www.velux.com


Deel op Social Media
<< December 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >