Daglicht via de schoorsteen


Daglicht via de schoorsteen
25-11-2019 8:00

De schoorsteen is misschien niet het eerste onderdeel waar u aan denkt bij het renoveren van een gebouw. Toch zijn er verschillende redenen om deze eens onder handen te nemen. Want volgens aanbieder Techcomlight is het mogelijk de binnenruimte via de schoorsteen van gezond daglicht te voorzien.

"De mogelijkheid bestaat om uw schoorsteen om te bouwen van rookkanaal naar een invalspunt voor daglicht", aldus een woordvoerder van het bedrijf. "De Solatube daglichtbuis haalt daglicht van buiten naar binnen en transporteert dit licht, ook door de schoorsteen, naar iedere gewenste ruimte."

"Het opvangen en transporteren van daglicht via de schoorsteen is een slimme manier om meer licht in huis te creëren, zonder dat dit ten koste gaat van de ruimte op het dak of het aanzicht van het huis."

Wanneer het om een nieuwe schoorsteen gaat, in het geval van renovatie of nieuwbouw, levert Techcomlight in samenwerking met het bedrijf Exclusieve Schoorstenen een prefab schoorsteen met compleet voorgemonteerde daglichtvoorziening. "De schoorsteen wordt tijdens de productie al voorzien van een Solatube daglichtbuis en kan daarom geheel prefab geleverd worden. De schoorstenen zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar zoals ‘nok’, ‘tentdak’, ‘plat dak’ en ‘hellend dak’."

De prefab schoorsteen met daglichtvoorziening is verkrijgbaar in verschillende maat- en uitvoeringen. De meest voorkomende variant is de prefab schoorsteen met een Solatube daglichtbuis met doorsnedes van 25 of 35 centimeter. "Maar ook alle andere diameters zijn uitvoerbaar, omdat een prefab schoorsteen altijd werk op maat betreft." Wil een klant naast de sparing voor de daglichtbuis ook een sparing voor andere toepassingen, zoals een rookkanaal voor schoorsteenfunctie? "Geen probleem", aldus Techcomlight. "Dan wordt er van de doorvoer een multifunctionele doorvoer gemaakt en blijft de schoorsteen zijn functie behouden."

www.techcomlight.nl


Deel op Social Media<< November 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >