Philips-laboratorium getransformeerd in moderne school


Philips-laboratorium getransformeerd in moderne school
29-11-2017 10:00

JET BIK realiseerde recentelijk een mooi project in Eindhoven. de specialist op het gebied van daglichtoplossingen voorzag een voormalig Philips-laboratorium van een maatwerk-lichtstraat. het laboratorium werd daarmee getransformeerd in een daglichtrijke moderne school.

Het SintLucas College is een (V)MBO voor creatief-technische opleidingen. De locatie Eindhoven is sinds kort ondergebracht  in het voormalige Philips Natlab, dat is omringd door innovatieve bedrijven en organisaties in de maakindustrie. Om een uitdagende en ruimtelijke beleving te creëren is veel daglicht-toetreding in het complex gebracht. In een combinatie van verbouw en nieuwbouw onderging het historische gebouw hiervoor een transformatie met als sleutelwoorden: helderheid, interactie, transparantie en behoud van het monumentale karakter. Een van de uitdagingen was de constructieve scheiding van de nieuwbouw en de monumentale bouw terwijl het gebouw wel een herkenbare eenheid moet vormen.

De uitdaging:
Het motto vanSintLucas is ‘zien leren doet leren’. De glazen buitengevel en de vele glazen binnenpuien zorgen voor de optimale transparantie en toetreding van daglicht. De multifunctionele aula en de oudbouw zijn verbonden door een gang met een esthetisch hoogwaardige lichtstraat. Onder toeziend oog van de architect wist JET BIK de DC-Glas lichtstraat custom made te ontwikkelen binnen de strikte en functionele specificaties. Dit houdt in dat de motorische aandrijving voor de dakvensters, die door de natuurlijke ventilatie zorgen, onzichtbaar in de constructie is opgenomen. Tijdens de voorbereiding en de uitvoering werd een beroep gedaan op de kennis en flexibiliteit van JET BIK.

De ervaring:
Hugo Stevens: "“In de ontwerpfase hebben we het glazen dak met een andere partij ontwikkeld. Door de Europese aanbesteding was de aannemer vrij om alternatieven te zoeken en zijn we in gesprek geraakt met JET BIK. Dit heeft weer geleid tot een volledig nieuwe ontwikkeling van het dak. Vooral de te openen delen hebben nogal eens tot pittige gesprekken geleid. Het neem niet weg dat ik de samenwerking met JET BIK altijd als zeer plezierig heb ervaren. Altijd open voor andere meningen, altijd open voor het gesprek. Vanuit onze esthetische wensen en de technische mogelijkheden zijn we samen tot een prachtig glazen dak gekomen.”

www.jetbik.nl
http://www.drivenbydaylight.com/sintlucas/

Deel op Social Media<< November 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >