Werk Taskforce Verlichting voortgezet


Werk Taskforce Verlichting voortgezet
26-12-2011 11:55

Stichting LightRec en de Nederlandse Licht Associatie (NLA) stimuleren ook na het einde van de Taskforce Verlichting de verkoop en inzameling van energiezuinige verlichting. Voor beide partijen is voorlichting van kantooreigenaren en managers in de utiliteitsbouw hét speerpunt voor 2012. Volgens de NLA is energiezuinige verlichting goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van kantooreigenaren. Daarnaast moet er meer aandacht komen voor het afdanken en recyclen van de oude verlichting, aldus LightRec.

In de afgelopen drie jaar behaalde de Taskforce Verlichting - in 2008 aangesteld om energiezuinige verlichting te bevorderen - verschillende successen. Zo nam het aantal spaar- en LED-lampen in huishoudens toe van vier naar tien en steeg het aandeel energiezuinige verlichting in kantoren van 23 procent naar 35 procent. De Taskforce presenteerde in november haar eindrapport ‘Zuinig licht, heldere keuze.’ LightRec en de NLA kijken terug op deelname aan een geslaagd project, maar hameren op voortzetting van de activiteiten.

De NLA blijft zich hard maken voor duurzame verlichting in kantoren, onder meer door kostenbesparing centraal te stellen op de website www.verdiengeldmetbetereverlichting.nl. LightRec zet zich, namens alle Nederlandse producenten en importeurs, juist in voor de inzameling en recycling van kapotte energiezuinige verlichting; bijvoorbeeld na een gebouwrenovatie. LightRec en NLA staan in 2012 gezamenlijk op meerdere beurzen om gebouweigenaren, installateurs, facility managers en andere decision makers voor te lichten over het nut van energiezuinige verlichting en de inzameling na gebruik. Op dit moment ligt de focus op de renovatie van kantoorgebouwen. Wellicht wordt dit in 2012 uitgebreid naar de zorgsector.

LightRec benadrukt dat energiezuinige lampen en bijbehorende armaturen na gebruik moeten worden ingeleverd voor recycling. Energiezuinige verlichting kan schadelijk zijn voor het milieu, als het bij het ‘gewone afval’ terechtkomt. Ook kunnen de lampen voor meer dan 90 procent worden gerecycled. Jeroen Bartels, manager van LightRec: “In de Taskforce kwam het onderwerp ‘inzameling en recycling’ wel aan bod, maar de aandacht hiervoor was gering. Betrokkenen moeten weten wat ze met oude verlichting moeten doen om maximale milieuwinst te bereiken.”

LightRec, Wecycle en de NLA zijn 18, 19 en 20 januari te vinden op de Vakbeurs Facilitair in de Brabanthallen te ‘s-Hertogenbosch.
 

<< December 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >