De nieuwe generatie systeemplafonds


De nieuwe generatie systeemplafonds
24-12-2010 9:03

Met de innovatieve Open Plan (OP)-technologie introduceert Armstrong naar eigen zeggen de nieuwe generatie systeemplafonds. Hierin zijn de beste eigenschappen van harde en zachte minerale plafondtegels gecombineerd. Met de series Perla OP, Ultima OP en Sierra OP wil het bedrijf een nieuwe norm neerzetten voor systeemplafonds waarin akoestiek, esthetiek en duurzaamheid zijn geïntegreerd.

Werden systeemplafonds vroeger vooral beoordeeld op hun functionele vermogens, vandaag liggen de eisen een stuk hoger. Plafondtegels moeten geluid kunnen absorberen, iets wat in eerste instantie werd bereikt door er onder meer perforaties in aan te brengen. De tweede generatie systeemplafonds werd gemaakt van poreuzer materiaal. Door de lagere densiteit van deze zachtminerale tegels wordt minder geluid geïsoleerd, terwijl er tegelijkertijd meer geluid en helaas ook vuil wordt geabsorbeerd. De nieuwe series van Armstrongbiedt het beste van twee werelden: sterke tegels met een hoge densiteit die zeer goed geluid absorberen en isoleren en nauwelijks vervuilen.

De OP-technologie biedt een perfecte akoestiek met een geluidabsorptie tot αw = 1 en een relatief goede (overlangs) geluidisolatie. Hierdoor zijn OP-plafondsystemen een perfecte oplossing voor moderne gebouwen met grote lichtpartijen en veelal harde materialen. OP-plafondtegels dragen ook actief bij aan de verbetering van de luchtkwaliteit; de hoge densiteit houdt stof vanuit het plenum tegen en voorkomt het filtereffect. Dankzij een lichtreflectie tot 90 procent en de thermische isolatie leveren de tegels ook nog een hoge energieprestatie.

De OP-plafondtegels zijn zo veel mogelijk gemaakt van gerecycled materiaal, zoals glas- en steenwol, papier en volledige plafondtegels. Tevenshebben de minerale OP-plafondtegels een bijzonder lange levensduur. Ook leveren zij zeer goede prestaties op het gebied van brandveiligheid: Euroclass A2-s1, d0 volgens NEN-EN 13501-1.Zij zijn eenvoudig schoon te houden: afstoffen of stofzuigen volstaat.

Meer informatie over de nieuwe series op www.armstrong.nl/plafonds.

<< December 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >