Nadruk op innovaties


Nadruk op innovaties
04-12-2008 8:42

Vloerbedekkingsproducent de Balta Groep is prominent aanwezig op de twintigste Domotex - de belangrijkste internationale vakbeurs voor vloerbekleding, die van 17 tot en met 20 januari 2009 wordt gehouden in Hannover. Alle Balta-divisies - Balta Rugs, Balta Broadloom, ITC en Balterio - presenteren hier hun laatste innovaties. Balta Rugs, Balta Broadloom en ITC staan in hal 6, stand A30. Balterio is te vinden in hal 7 op stand C28.

Balta Broadloom: 'Feels like Heaven' & 'Resists little devils'. In deze economisch zware tijden verdubbelt Balta Broadloom zijn inspanningen en investeringen om innovatieve producten op de markt te brengen. Dit is hét moment om klanten ervan te overtuigen dat Balta de betrouwbare partner voor de toekomst is met het beste productaanbod en de beste dienstverlening.
'Woolmaster carpets' is de merknaam voor de wolcollecties van Balta. Wonen op een zacht wollen tapijt geeft je dan ook een 'hemels gevoel' (Feels like Heaven), maar is ook duurzaam, energiebesparend en veilig. Naast de traditionele berber-collecties, lanceert Balta Broadloom een groot aantal nieuwe wollen tapijtassortimenten met meer kleur dan ooit.
'Stainsafe' is de merknaam voor de collecties polypropyleen tapijten met 10 jaar garantie. Een Stainsafe -tapijt kan eenvoudig worden gereinigd en is dus ‘bestand tegen kleine duiveltjes'. In 2009 brengt Balta Broadloom meer kleur in zijn polypropyleen heatset collectie in meerdere gewichtsklassen.
Verder staan voor 2009 de volgende productinnovaties op de rol: 'Tempo Tonic': een getextureerd fijn lussenpooltapijt in volle en verkwikkende kleuren. De succesvolle dubbelstuk geweven collectie 'Stainsafe Super Wiltax' wordt uitgebreid met een nieuwe themacollectie 'Pubs & Clubs'.
Balta Broadloom lanceert op Domotex zijn nieuwe ‘Healthcare Collection' met een selectie duurzame, volledig ondoordringbare tapijten, waaronder de 'Gala' en een gesneden pooltapijtcollectie met verschillende motieven onder de naam 'Techno'.
'Bella Africa' is de naam van een gloednieuwe collectie vlak geweven tapijten met trendy designs en kleuren die het Afrikaanse landschap weerspiegelen.
ITC legt de nadruk op hedendaags wonen. De focus van ITC zal op Domotex 2009 op hoogwaardige, tijdloos elegante tapijten liggen, die een verwelkomende warme sfeer uitstralen. De nieuwe producten 'Prestige', 'Flamenco' en 'Avenue' interpreteren deze trend op verschillende manieren en beantwoorden zo aan de vraag naar individualiteit en een persoonlijke stijl in het interieur.
In het lussenpoolsegment verfijnt ITC zijn aanbod dankzij een hoogwaardige kwaliteit met een trendy geweven look. Bovendien zal ITC nog een reeks andere innoverende producten voorstellen en een aantal nieuwe reclamecampagnes presenteren, rond de thema's ‘energie sparen met vasttapijt' en ‘actieve bescherming tegen vlekken'.

Tijdens Domotex 2009 pakt Balta Rugs uit met zijn nieuwe productgroep 'Chenille'. 'Sofia', de eerste collectie uit dit productaanbod, combineert de natuurlijke zachte uitstraling van Chenille-garen met sobere kleurschakeringen. 'Katharina' pakt uit met een warm kleurenpallet (met onder meer goud, olijfgroen, aubergine en chocolade bruin) en een combinatie van traditionele en moderne dessins.
Verder toont Balta Rugs een aantal vernieuwingen en uitbreidingen, aansluitend op nieuwe collectie die het bedrijf deze zomer al aankondigde. Zo komt er de extra frisé carving-collectie: 'Da Vinci'. Door gebruik te maken van rijke garens, wordt de klemtoon gelegd op zachtheid, rust en comfort. Voorts introduceert Balta een nieuw product waar acryl gecombineerd wordt met polypropyleen frisé.

<< December 2008 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >