Interface wint Enlightenmentz of the Year 2014


Interface wint Enlightenmentz of the Year 2014
20-11-2014 8:38
Interface, wereldmarktleider in design en productie van modulaire vloerbedekking won afgelopen woensdag de Enlightenmentz of the Year 2014 in de categorie Social. De prijs is een erkenning voor het Net-Works project waarmee Interface samen met een NGO op de Filippijnen afgedankte visnetten inzamelt om nieuwe grondstoffen te genereren voor tapijttegels en zo een herstellende bijdrage levert aan milieu en maatschappij. 
 
De jury van de Enlightenmentz of the Year 2014 was met name onder de indruk van de manier waarop Interface naar nieuwe grondstoffen zoekt. Een decennium geleden ging de industrie er nog vanuit dat nylon niet recyclebaar was. Nu blijkt die veronderstelling niet juist te zijn en werkt Interface samen met lokale vissersgemeenschappen die afgedankte visnetten inzamelen. Hiermee krijgen Interface en garenfabrikant Aquafil niet alleen de beschikking over een nieuwe grondstof voor hoogwaardig nylon, maar helpt Interface ook structureel de leefomstandigheden van lokale vissers te verbeteren. Deze meervoudige waardencreatie is het resultaat van het inclusieve business model van Interface, dat ook wordt aangehaald door Jan Jonker in zijn boek ‘Nieuwe Business Modellen’. 
 
Rob Boogaard, President en CEO Interface EMEA: “We zijn trots op deze prachtige bekroning voor ons Net-Works project. Net-Works is voor ons een belangrijke stap om in 2020 niet alleen geen enkele negatieve impact meer op het milieu te hebben, maar om juist ook een herstellende bijdrage te leveren op sociaal en ecologisch gebied. De Enlightenmentz of the Year 2014-prijs is een mooie erkenning voor onze Mission Zero-doelstelling waar we al sinds 1994 aan werken. We hopen hiermee ook een inspirerend voorbeeld te zijn voor andere producerende bedrijven.” 
 
Met Net-Works bindt Interface in de armste kustgebieden ter wereld de strijd aan met armoede en het groeiende milieuprobleem van afgedankte visnetten. Jaarlijks wordt 640.000 ton visnetten in zee achtergelaten. Door samen te werken met lokale vissers voor het inzamelen van de visnetten draagt Interface bij aan een structurele verbetering van arme gemeenschappen. Sinds de start van het project in 2012 is er bijna 39.000 kilo aan afgedankte visnetten ingezameld. Hiermee hebben circa 4.500 Filipijnse dorpsbewoners een aanvullend inkomen kunnen verdienen dat gelijkstaat aan 84.000 maaltijden. Tegelijkertijd krijgt Interface met dit project de beschikking over een nieuwe grondstoffenstroom van gerecycled garen voor tapijttegels. Dit project vermindert het gebruik van nieuwe, op olie gebaseerde, grondstoffen. Binnen het project werkt Interface samen met de Zoological Society of London (ZSL) en garenleverancier Aquafil.        
 
In deze video wordt Net-Works nog eens uitgelegd: 
 
<< November 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >