Interface in MVO-top 3


Interface in MVO-top 3
16-11-2014 10:00

Vloerfabrikant Interface heeft de eindronde van de MVO Nederland Award bereikt. Samen met Bierbrouwerij Gulpener en de Vegetarische Slager kreeg Interface van het publiek de meeste stemmen in de strijd om de MVO Nederland Award. Maar liefst 4.074 mensen brachten hun stem uit. Op 1 december maakt de jury bekend wie van deze drie bedrijven de prijs verdient.

Van 10 oktober tot 10 november mocht het publiek zijn voorkeur uitspreken voor een van de negen genomineerden voor de MVO Nederland Award. Gulpener, Interface en de Vegetarische Slager kregen daarbij de meeste stemmen. Naast deze top 3 waren ook Alliander, DSM, ECOStyle, Triodos Bank, Unilever en Van Houtum door de jury genomineerd.

Tapijtfabrikant Interface heeft in 1994 de omslag ingezet van een aardolie-intensief bedrijf naar een duurzame onderneming. In 2020 wil Interface het eerste volledig duurzame bedrijf zijn, met nul negatieve invloed op het milieu. Deze missie is 'Mission Zero' gedoopt.

Rob Boogaard, President en CEO Interface EMEA: "We werken in 2014 al 20 jaar aan Mission Zero en laten hierdoor zien dat alleen radicale doelstellingen leiden tot radicale veranderingen. Maar ook dat duurzaamheid en operational excellence hand-in-hand kunnen gaan en elkaar versterken. Interface heeft de afgelopen drie jaar grote stappen gezet in haar Mission Zero, waarbij vanaf dit jaar een CO2-reductie van 90 procent is gerealiseerd. Om dit resultaat te kunnen plaatsen: de Europese Commissie heeft onlangs een doelstelling van 40 procent reductie van broeikasgassen geformuleerd voor 2030. Hiermee hebben we wellicht de schoonste fabriek van Europa gerealiseerd in zijn soort."

Uit de top 3 van de MVO Nederland Award kiest de jury de uiteindelijke winnaar van de MVO Nederland Award. Op 1 december maakt zij tijdens een diner met alle genomineerden de winnaar bekend. Deze ontvangt een kunstwerk van de Utrechtse beeldend kunstenaar Frans Boon, volledig gemaakt van gebruikte materialen. Een dag later, op 2 december, is de kersverse winnaar samen met juryvoorzitter Jan Peter Balkenende te gast in de live uitzending van RTL Late Night op RTL4. 

De MVO Nederland Award is in het leven geroepen vanwege het tienjarig bestaan van MVO Nederland in 2014. De MVO Nederland Award is een onderscheiding voor het bedrijf dat in de afgelopen 10 jaar het meest toonaangevend is geweest op het gebied van MVO. Een jury van negen duurzaamheidsexperts bepaalt samen met het publiek wie de prijs wint.

www.interfaceflor.nl

Deel op Social Media

<< November 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >