Interface wint partnerschap-verkiezing


Interface wint partnerschap-verkiezing
02-12-2013 8:43

Vloerenfabrikant Interface heeft de Partnership Verkiezing 2013 gewonnen. Interface kreeg de prijs in de categorie ‘Best Existing Partnership’ voor het partnerschap met de Zoological Society of London (ZSL) en garenleverancier Aquafil. Deze drie partijen trekken gezamenlijk op in het Net-Works project om afgedankte visnetten in te zamelen, nieuwe grondstoffen te genereren voor tapijttegels om zo een herstellende bijdrage te leveren aan milieu en maatschappij.

Geanne van Arkel, Sustainable Development van Interface: “Interface is trots om met Net-Works een bijdrage te kunnen leveren aan het oplossen van het groeiende milieuprobleem van afgedankte visnetten in een aantal van 's werelds armste kustgebieden. Jaarlijks blijft er 640.000 ton visnet achter in zee. Door lokale gemeenschappen te mobiliseren voor het verzamelen van deze afgedankte visnetten helpen we structureel de leefomstandigheden van lokale vissers te verbeteren."

Tegelijkertijd krijgi Interface hierdoor de beschikking over grondstoffen die na recycling weer dienen als garen voor nieuwe tapijttegels. "Als deze afgedankte visnetten op het strand of in de zee blijven liggen, dan vissen zij als spooknetten nog meer dan 600 jaar door en hebben een nadelig effect op het milieu en het leven in de zee."

Het Net-Works project is een inclusief business model, conform het gedachtengoed van World Business Council for Sustainable Development (WBCSD). "De samenwerking met een NGO en de integratie in onze supply chain zorgen ervoor dat vissers via garenfabrikant Aquafil grondstofleverancier worden voor Interface tapijttegels. Het helpt ons tegelijkertijd bij het verminderen van het gebruik van nieuwe op olie gebaseerde grondstoffen.”
Net-Works is voor Interface  een belangrijke stap in haar Mission Zero om in 2020 geen enkele negatieve impact meer op het milieu te hebben, maar een herstellende bijdrage te leveren op sociaal en ecologisch gebied.   

Voor het tweede jaar op rij organiseerden The Punchy Pack, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, NCDO, FMO, en NUzakelijk ‘De Partnership Verkiezing’. Doel van deze verkiezing is om sterke business-cases van bedrijven, NGO’s en overheid in ontwikkelingslanden een podium te bieden om zo internationale samenwerking met ontwikkelingslanden te stimuleren. Naast Interface wonnen Albert Heijn en Icco de Best New Partnership Award.

<< December 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >