Interface ontvangt International Green Award


Interface ontvangt International Green Award
21-11-2012 13:56

Interface is tijdens de uitreiking van de International Green Awards uitgeroepen tot de Meest Duurzame Grote Onderneming van het jaar. Ook nam Interface de 'Grand Prix' voor de beste prestaties in ontvangst op de prijsuitreiking, gisteravond gehouden in het Battersea Power Station in Londen, Verenigd Koninkrijk.

De International Green Awards, die dit jaar voor de zevende keer op rij werden gehouden, is het wereldwijde duurzaamheidsplatform voor onderwijs, leiderschap en innovatie. Het platform bekroont organisaties met prijzen die op deze drie gebieden een geslaagde duurzaamheidsaanpak laten zien. Interface nam het op tegen wereldmerken zoals Hitachi, Iberdrola, ITC Hotels en Pearson Plc en won dankzij de jarenlange inzet voor duurzaamheid en de mate waarin dit is ingebed in de organisatie.

Al in 1994 heeft Interface zich tot doel gesteld, om in 2020, iedere negatieve impact op het milieu tot nul te hebben geëlimineerd. Dit doel staat bekend als Mission Zero. Sindsdien heeft het bedrijf zijn gehele businessmodel aangepast, Mission Zero is het uitgangspunt van iedere ontwerp-, productie- en zakelijke beslissing.

Interface is nu ruim halverwege de weg naar Mission Zero en heeft inmiddels grote resultaten geboekt op het gebied van afvalbeheer, gebruik van hernieuwbare energie, reductie van CO2-uitstoot en sociale impact. Onder deze resultaten vallen onder meer de 88 procent vermindering van gestort afval, de 84 procent vermindering in waterverbruik en 32 procent vermindering van uitstoot van broeikasgassen. Van de energie die wereldwijd wordt gebruikt door Interface is 31 procent afkomstig uit hernieuwbare bronnen en 44 procent van de materialen die de organisatie gebruikt zijn gerecycled of bio-based.

Lindsey Parnell, president en CEO van Interface Emeai: "Het winnen van een International Green Award is een echte eer en een kroon op de inzet en het harde werk van onze medewerkers. Interface is sinds 1994 op weg naar duurzaamheid en onze prestaties bewijzen dat met toewijding, doorzettingsvermogen en innovatie, het echte verschil kan worden gemaakt. We hebben gezien hoe duurzaamheid zakelijke voordelen kan opleveren. Het heeft geleid tot een aantal van onze meest innovatieve en best verkopende producten, het motiveert onze medewerkers, versterkt onze reputatie en heeft geleid tot een totale besparing van meer dan 438 miljoen dollar sinds 1995. Ik hoop dat onze ervaring andere bedrijven inspireert om hun eigen duurzaamheidsprocessen te versnellen en de vruchten daarvan te plukken."
 

<< November 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >