TNT kiest voor InterfaceFLOR


TNT kiest voor InterfaceFLOR
01-12-2011 10:52

TNT Centre, één van de meest duurzame kantoren van Europa, is voorzien van tapijtvloeren van InterfaceFLOR. Het nieuwe hoofdkantoor van TNT in Hoofddorp bestaat voor een groot deel uit gerecyclede materialen en voldoet aan zeer hoge duurzaamheidseisen (LEED Platinum certificaat en Greencalc+ score van 1005 punten). Hiermee draagt het gebouw bij aan de wensen van TNT om wereldwijd het eerste post- en expresbedrijf te worden dat CO2-neutraal opereert.
Het eerste emissievrije post- en expressbedrijf ter wereld. Dat is de ambitie die TNT nastreeft. Om dat verstrekkende doel te realiseren, is het niet voldoende om ‘alleen maar’ de wettelijke regels te volgen. TNT zal verantwoordelijk leiderschap moeten tonen en zich moeten inzetten om blijvend verschil te maken. ‘Planet Me’ is de naam van een holistisch milieuprogramma dat het uitgangspunt vormde voor de milieuambities van het TNT Centre. Ambities die waren gefocust op het verbeteren van de CO2-efficiëntie voor álle bedrijfsactiviteiten van TNT. Intern, maar ook extern. Uiteraard valt huisvesting hier ook onder. Architectenbureau Paul de Ruiter en interieurarchitectenbureau Ex Interiors werden aangetrokken om dit ambitieuze project te realiseren.

Paul de Ruiter, van het gelijknamige architectenbureau: "De moeilijkheid in het ontwerpen van dit gebouw zat vooral  in de keuze voor de toe te passen materialen en. Alle producten moesten vooraf worden gescreend  om te zien of ze wel voldeden aan de allerhoogste duurzaamheidseisen." Odette Ex, van Ex Interiors: "Een duurzaam pand opleveren was een  belangrijke vereiste, maar daarnaast was vooral ook de connectiviteit leidraad in het ontwerp. Een plek waar werknemers zich op hun gemak voelen en waar zij op een positieve manier geprikkeld worden. Het gebouw moest een plek worden waar duurzaamheid én connectiviteit samengaan."Ex: "Tijdens de zoektocht naar een duurzaam tapijt hebben wij bij diverse tapijtleveranciers de producten bekeken. De tapijtbranche is al heel ver op gebied van duurzaamheid en recycling. Uiteindelijk sloten de kwalificaties van de producten van InterfaceFLOR het beste aan op de gestelde duurzaamheidseisen van TNT. Vervolgens zijn wij met InterfaceFLOR om tafel gaan zitten om een speciaal TNT tapijt te ontwikkelen, bestaande uit gerecyclede garens. De kleuren in het tapijt zijn nauwkeurig afgestemd op de overige materialen en kleuren in het interieur.  De tapijttegels zijn niet verlijmd op de ondervloer, maar voorzien van TacTiles. Een nieuwe manier om zonder lijm tapijttegels te installeren."

www.interfaceflor.eu


(Foto's: Oliver Schuh) 

<< December 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >