Nieuwe stoel van Steelcase


Nieuwe stoel van Steelcase
01-12-2011 10:40

Werkomgevingspecialist Steelcase brengt met QiVi een vernieuwende, op samenwerking gerichte stoel op de markt die zich automatisch aanpast aan de verschillende houdingen van de gebruiker en die langdurig zitcomfort garandeert. QiVi is geschikt voor het uitvoeren van individuele bureautaken en voor het werken in teamverband.

De manier van werken verandert. Taken worden complexer en individuele taken voeren niet langer de boventoon. In plaats hiervan is er steeds meer sprake van werkzaamheden waarbij twee of meer personen samenwerken. Uit onderzoek van Steelcase blijkt dat 82 procent van de werknemers samenwerkt om hun taken te volbrengen. Joanna Blank, Seating Product Manager bij Steelcase International: "Onze onderzoeken en observaties tonen aan dat mensen een andere houding aannemen wanneer zij in een vergadering zitten dan wanneer zij individuele taken uitvoeren. Bovendien blijken mensen die in een meeting zitten veelvuldig van houding te veranderen. Alleen is ook zo dat maar weinig mensen de moeite nemen hun stoel aan te passen aan een veranderde setting of houding."Stefan Brodbeck van Brodbeck Design, waar QiVi is ontworpen: "De innovatieve kracht zit ‘m in de combinatie van een kantelbare rugleuning en een schuivende zitting. Dit zorgt voor een hoogwaardige zitbeleving, waarbij mensen zonder extra handelingen te hoeven uitvoeren altijd een optimale ondersteuning hebben, in welke houding zij ook zitten. Mensen kunnen zich op deze manier volledig op de inhoud blijven focussen."

QiVi is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: met of zonder armleuningen, met een onbeklede of beklede ‘net’ rugleuning, op vier poten, op slede en met een vier-ster of vijf-ster voet voor de conferentieversie. Optionele mogelijkheden zijn een schrijfblad, rijkoppeling, stapelbaarheid, in hoogte verstelbaarheid en zwenkwielen.Qivi is voor 99 procent recyclebaar en bevat geen PVC, de schuimlaag van de zitting bevat geen CFK en HCFK. De stoel is SCS Indoor Advantage Gold gecertificeerd en zal binnenkort het certificaat voor NF Environnement (ISO14024) ontvangen. Voor QiVi is er een ruime keuze aan milieuvriendelijke stoffen, voorzien van het Oeko-Tex 100 of European flower label.


 

<< December 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >