Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > KLM-uniformen in het kantoor

KLM-uniformen in het kantoor

Delen

De KLM gaat naar verluidt – de riante overheidssteun ten spijt – een flink deel van het personeel ontslaan. Wat te doen met de overtollige bedrijfskleding? Het bedrijf i-did weet er raad mee.

I-did maakt duurzaam designvilt van bijvoorbeeld oude legeruniformen en gebruikte KLM personeelskleding of rood consumententextiel. Een van de afnemers is Ahrend. “Onze Ahrend Retreat schermen kunnen ermee gestoffeerd worden”, aldus een woordvoerder van de inrichter via LinkedIn.

“In dit unieke vilt is het karakter van de oorspronkelijke kleding goed terug te zien aan de kleur”, vervolgt de Ahrend-woordvoerder. “Van 1 kilo afgedankte kleding maken zij 3 vierkante meter vilt.” De stof wordt ontwikkeld door i-did met de missie om oude kleding te kunnen recylclen tot een bruikbaar, nieuw materiaal.

“Wij geloven in een sociale en circulaire samenleving”, zegt men er bij i-did zelf over. “Een samenleving waar iedereen een bijdrage levert om de cirkel draaiend te houden en waar niemand wordt buitengesloten. Daarom begeleiden we mensen die lang niet of
nooit gewerkt hebben naar werk. Ook ontdekten we dat niet meer draagbare kleding een
nieuwe grondstof oplevert. Een hoogwaardig kwaliteit vilt, waarin het karakter van de oorspronkelijke kleding is terug te zien. We gebruiken ons gerecycled vilt voor mooie design producten zoals tassen en nu ook als toepassing voor interieur design producten die de akoestiek van een ruimte enorm verbeteren.”

i-did.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand