Home > Branche > Nieuws > Wereldwijde samenwerking Humanscale x Kvadrat

Wereldwijde samenwerking Humanscale x Kvadrat

Humanscale gaat wereldwijde samenwerking aan met Kvadrat

Delen

Humanscale, ontwerper en maker van hoogwaardige ergonomische producten, gaat een wereldwijde samenwerking aan met gerenommeerd textielbedrijf Kvadrat.

De collaboratie start met Humanscale’s bekroonde Freedom stoel, vanaf 16 oktober leverbaar in 9 duurzame Kvadrat designstoffen. Vervolgens volgen de Humanscale’s ‘planet positive’ zitoplossingen, waaronder Smart Ocean, Liberty Ocean en Trea in november en begin 2024 met Summa, Smart Conference en Path.

De nieuwe samenwerking is gebaseerd op gedeelde waarden op het vlak van design, innovatie en duurzaamheid, met als missie om de nadrukkelijke expressie van kleur, textuur en patronen te combineren met een industrieel ontwerp ethos van ergonomisch welzijn en technische inclusiviteit.

Collecties

De veelzijdige collecties van Kvadrat passen perfect in zowel commerciële als residentiële omgevingen, en weerspiegelen de toewijding aan kleur, eenvoud en innovatie. De zitoplossingen zullen leverbaar zijn in deze aantrekkelijke Kvadrat stoffen:

Vanir by Raf Simons I Remix 3 I Steelcut Quartet I Elle from SAHCO
Reflect I Steelcut Trio 3 I Arda from Kvadrat Febrik I Hallingdal 65 I Coda 2

De in 1999 geïntroduceerde Freedom is een Humanscale klassieker, een bewijs dat ergonomie ook mooi kan zijn en lang meegaat. De Freedom-serie, ontworpen door Niels Diffrient, is tot stand gekomen om de noodzaak van handmatige bediening of knoppen en hendels te elimineren. Freedom past zich automatisch aan elke gebruiker via het lichaamsgewicht aan met behulp van de eenvoudige wetten van de fysica.

Lees ook: in 2020 kreeg Humanscale déze award…

Samenwerking

“Humanscale’s samenwerking met Kvadrat markeert een opwindende creatieve reis om betekenisvolle verandering op industriële schaal teweeg te brengen,” zegt Todd Bracher, creatief directeur van Humanscale. “Onze gedeelde waarden op het gebied van designinnovatie, duurzaamheid en een lange levensduur zorgen ervoor dat deze samenwerking perfect bij ons past.”

De samenwerking combineert de verfijnde ergonomie, eenvoud en functie van Humanscale met het expressieve kleur- en textuurspel van Kvadrat en stimuleert de hybride werkcultuur, waar die zich ook voordoet: op kantoor, thuis of elders.

“Humanscale deelt waarden met ons en beide bedrijven willen de manier waarop we leven en werken heroverwegen en onderzoeken”, voegt Anders Byriel, CEO van Kvadrat, toe. “We kijken ernaar uit om onze samenwerking met Humanscale op het gebied van welzijn en connectiviteit verder te ontwikkelen en deze wereldwijde partnerschap uit te bouwen.”

Expertise

De twee bedrijven brengen expertise samen om innovatieve en stijlvolle werkplekken over de hele wereld te creëren. De optimale combinatie van design, kleur, textuur en patronen met een ontwerpethos van ergonomisch welzijn om zowel kantoren als de hybride werkcultuur nieuw leven in te blazen. De samenwerking gaat verder dan alleen productontwerp, ook duurzaamheid en de promotie om milieuverantwoord te produceren zijn belangrijke speerpunten voor zowel Humanscale als Kvadrat. Samen weven Humanscale en Kvadrat een duurzame en innovatieve toekomst voor design.

https://www.humanscale.com/

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie