Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Award voor Humanscale

Award voor Humanscale

Delen

Humanscale heeft een ‘World Changing Ideas 2020 Award’ ontvangen van Fast Company voor de ‘Design with Environment in Mind’-filosofie van het Amerikaanse bedrijf. De prijs is voor de “diep verankerde duurzaamheidsfilosofie die al tijdens het onderzoeks- en designproces toegepast wordt.”

Humanscale is specialist op het gebied van duurzame ergonomische producten. Fast Company beoordeelt bedrijven, hun beleid, de projecten en concepten die de klimaatcurve helpen afvlakken, sociale onrechtvaardigheid verminderen, en economische ongelijkheid ongedaan maakt.”Een panel van gewaardeerde ontwerpers, durfkapitalisten, denkers, sociale ondernemers en Fast Company redacteuren bekroonde dit programma in de categorie Art & Design, omdat het laat zien hoe design een krachtig instrument kan zijn om de ecologische voetafdruk te compenseren.”

De duurzaamheidsfilosofie van Humanscale stimuleert bedrijven volgens de woordvoerder om na te denken over hoe het een positieve invloed kan hebben op de producten. “Om innovatie te bereiken daagt het designteam zichzelf voortdurend uit om werkwijzen en bestaande ontwerpen te heroverwegen.”

Chief Sustainability Officer van Humanscale, Jane Abernethy, gaf onlangs de Humanscale Design Studio de uitdaging om een kruk – een van de meest eenvoudige meubelstukken – opnieuw te ontwerpen. Als inspiratiebron gaf ze: biomimicry, circulaire economie en biofabricage. “De ontwerpers hielden educatieve sessies waarin elke benadering werd verkend en resulteerden in originele prototypes: een kruk geïnspireerd op de structuur en functionaliteit van spons, een kruk die volledig is gemaakt van materialen die zijn geclassificeerd als afval, en ten slotte een kruk die bestaat uit gekweekte materiaal mycelium.”

“Onze milieufilosofie is de basis voor beslissingen in het hele bedrijf, van design & engineering tot marketing en operations, en zelfs voor de leveranciers en derden waarmee we samenwerken”, aldus Abernethy. “Door onze kennis over “Design with the Environment in Mind” te delen hopen we andere fabrikanten te inspireren.”

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie