Home > Productnieuws > Strata: Revolutionaire biogebaseerde vloerbekleding

Strata: Revolutionaire biogebaseerde vloerbekleding

2TEC2 geïnspireerd op de lagen van de aarde

Delen

Voor het ontwerp van Strata liet 2TEC2 zich inspireren door de natuur, de nieuwe collectie is geïnspireerd op de lagen van de aarde. Deze focus op de natuur wordt ook weerspiegeld in de toewijding van het bedrijf om voorop te lopen in innovatie naar meer duurzaamheid. 45% van de fossiele brandstoffen die worden gebruikt om de grondstoffen voor de geweven toplaag te maken, worden vervangen door biogebaseerde materialen van plantaardige oorsprong, allemaal met behoud van dezelfde normen op het gebied van duurzaamheid, technische prestaties en akoestiek.

Dat de Strata-collectie zijn inspiratie haalt bij de aardlagen is allesbehalve toeval. Als stille getuige van onze evolutie creëert de gelaagdheid in rotsen en stenen immers een robuust lijnenspel, wat fungeert als een symbool van tijdloze vooruitgang. Het lijnenspel van Strata leeft en ademt: de vloerbekleding kan op verschillende manieren worden gelegd, waardoor een uniek en geometrisch lijnenspel ontstaat. Diagonaal, kruisend of ruitvormig, net als in de natuur zijn de mogelijkheden eindeloos.

Wat is biogebaseerd?

Biogebaseerd is een mooi woord, maar wat betekent dit nu eigenlijk? Hierbij kun je samenvatten dat we het hebben over producten die afgeleid zijn van materialen van biologische oorsprong. Dat zijn dan onder andere planten, met uitzondering van materialen die zijn ingebed in geologische formaties en fossiele materialen. Ze vormen een hernieuwbare bron, terwijl fossiele materialen eindig zijn. Het voordeel van het gebruik van producten met biogebaseerde materialen is velerlei: de CO2-uitstoot wordt verminderd, giftig afval wordt vermeden en het energie- en waterverbruik tijdens productieprocessen gaat fors omlaag.

2TEC2 is met Strata niet aan zijn proefstuk toe als het gaat over innovatieve geweven hightech vloerbekleding. Eerder was 2TEC2 pionier met een geïntegreerde akoestische afwerking alsook met het ontwerpen van geweven hightech vloerbekleding die meer dan 50% gerecycleerd materiaal bevat. Naast de focus op esthetiek heeft het bedrijf immers ook innovatie hoog in het vaandel staan.

Lees ook: Orangebox kwam in juni als eerste op de markt met klimaatpositief kantoormeubilair.

Ondernemen van diverse acties

“Elke dag streven we ernaar onze producten te verbeteren op het vlak van kwaliteit, functionaliteit en duurzaamheid. Vooral bij dat laatste, de duurzaamheid, ondernemen we diverse acties om onze vloerbekleding duurzamer te maken”, horen we bij 2TEC2. “Daarom richten we ons niet alleen op het verminderen van fossiele grondstoffen en bijgevolg de verkleining van de CO2-uitstoot. Concreet beperken we onder andere de CO2-uitstoot door transport dankzij 100% verticale integratie op één locatie en vangen 3154 zonnepanelen en een gigantisch energieopslagsysteem op batterijen zoveel mogelijk hernieuwbare energie op. We doen ook een beroep op een warmteterugwinningssysteem en een gesloten waterkoelsysteem voor het minimaliseren van het energie- en waterverbruik.”

“Bij onze producten werken we aan een circulair ecosysteem. Een en ander betekent dat de vilten onderlaag van de vloeren gemaakt is van 70% gerecycled PET, met binnenkort een 100% PET-laag, en 100% recycleerbaarheid van al onze producten. Daarenboven zetten we in onze nieuw gebouwde recyclingfabriek productieafval om in nieuwe, sterke 2TEC2-producten. Diverse gerespecteerde internationale certificaten en labels illustreren verder hoe we als bedrijf de menselijke gezondheid en het milieu ter harte nemen. Zo zijn we er trots op dat we REACH-conform zijn, dat we bijdragen tot BREEAM- en LEED-certificeringen en dat we verder FloorScore, M1, A+ en Indoor Air Comfort Gold gecertifieerd zijn. Onlangs werden we ook lid van ECRA (European Carpet and Rug Association).”

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie