Home > Productnieuws > Zitmeubilair > Orangebox komt als eerste op de markt met duurzaam kantoormeubilair gemaakt van klimaatpositief UBQ

Orangebox komt als eerste op de markt met duurzaam kantoormeubilair gemaakt van klimaatpositief UBQ

Orangebox lanceerde het product "Do-Better"

Delen

Bergen op Zoom, 14 juni 2023 – Cleantech-specialist UBQ Materials kondigt aan dat het toonaangevende Britse meubelbedrijf Orangebox UBQ zal verwerken in zijn populaire Do bureaustoel. Orangebox lanceerde het geherformuleerde product “Do-Better”, een nieuwe koolstofarme versie van zijn bestseller, tijdens de Clerkenwell Design Week in Londen.

De “Do-Better” stoel maakt gebruik van UBQ, een 100% biogebaseerd materiaal dat volledig wordt gemaakt van huishoudelijk afval. Om zo de ecologische voetafdruk van het zitmeubel te verminderen. UBQ vervangt de talk die normaal gesproken wordt toegevoegd aan polypropyleen (PP), waardoor een mix van 80% PP en 20% UBQ ontstaat.

“Bedrijven in verschillende sectoren zijn op zoek naar eenvoudige materiaalvervangers om een duurzame transformatie tot stand te brengen. De Do-Better stoel van Orangebox is de eerste in zijn soort die op de markt komt en speelt een belangrijke rol bij het stellen van een nieuwe standaard voor de strategische implementatie van innovatieve grondstoffen in productcategorieën,” zegt Patricia Mishic O’Brien, Chief Commercial Officer van UBQ Materials.

Gerecyclede grondstoffen

De zitting van de Orangebox-stoel wordt gemaakt van een nieuwe materiaalmix die samengesteld is door compoundingpartner Group MAIP uit Italië en gebaseerd is op UBQ. Daarnaast verving de fabrikant enkele andere onderdelen door meer conventionele gerecyclede grondstoffen. Op die manier helpt Orangebox de afvalcrisis aan te pakken, de uitstoot van broeikasgassen te voorkomen en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. Dit alles draagt uiteindelijk bij aan de totstandkoming van een meer circulaire economie.

“Do” bureaustoel van Orangebox is omgedoopt tot “Do-Better”

Orangebox presenteerde zijn samenwerking met UBQ Materials op de Clerkenwell Design Week eerder dit jaar in het kader van de campagne “No Green Bull”. Daarmee stelde het bedrijf een voorbeeld voor een nieuwe standaard in duurzaamheid en in de transparantie van kantoormeubilair.

Gareth Banks, Head of Sustainability van Orangebox: “We creëren specifiek geen aparte eco-kantoormeubellijn. In plaats daarvan leiden we onze industrie op een duurzaam pad voor de toekomst door de Do, onze bestverkopende bureaustoel, te herformuleren naar ‘Do-Better’. Dit is hetzelfde product dat onze klanten kennen en waar ze van houden, maar dan met een kleinere ecologische voetafdruk.”

Stortplaatsen

In heel Europa eindigt 80-90% van al het meubilair op stortplaatsen of in verbrandingsovens. De gemiddelde bureaustoel genereert alleen al 72 kilo CO₂ tijdens zijn levensduur. Elke ton UBQ weert ruwweg 1,3 ton afval van stortplaatsen of verbranding en reduceert tot 11,7 ton CO2eq (GWP20) in de atmosfeer.

Over UBQ Materials

UBQ Materials Ltd. sluit de kringloop tussen de ecosystemen van afval en materialen. Door zijn geavanceerde conversietechnologie heeft UBQ Materials Ltd. ’s werelds eerste biogebaseerde thermoplastisch materiaal gecreëerd, UBQ, dat volledig wordt gemaakt van organisch en niet-recycleerbaar huishoudelijk afval. UBQ Materials biedt een gemakkelijk alternatief voor plastic. UBQ bespaart schaarse grondstoffen, beperkt de uitstoot van CO2 van verbrandingsovens en biedt een klimaatpositieve oplossing voor een circulaire economie. Als gecertificeerde B Corp is UBQ Materials een wereldwijd groeiend bedrijf dat ’s werelds grootste bedrijven, gemeenten en consumenten de mogelijkheid biedt om een echte circulaire economie te creëren waarin afval niet bestaat.

Ontdek hier meer over UBQ Materials: www.ubqmaterials.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie