Home > Productnieuws > Zitmeubilair > Nieuwe wintercollectie van Rozablue

Nieuwe wintercollectie van Rozablue

Delen

Dit najaar heeft Rozablue weer een kleurrijke collectie aan prints en stoffen. Alles wordt op een fairtrade wijze handgemaakt door vakmensen in een kleine fabriek in Delhi: kussens, kleurrijke tafellakens, servetten, vlaggetjes en warme quilts. 

Hoe het begon…

In haar hele leven was ze gek op stofjes. Terugkijkend besefte ze dat ze wellicht iets in het textielvak had moeten doen, zoals meubelstoffeerder worden. Maar dromen vergaan niet. Tijdens één van haar verre reizen werd ze op slag verliefd op handbedrukte blokprintstoffen. De eeuwenoude ambacht en het culturele aspect van de dessins maakten deze producten uniek. De onregelmatigheden in de patronen pasten precies bij de manier waarop ze wilde leven en wonen. Voor haar zat de schoonheid in de imperfectie!

Patronen met een rijke historie

Per toeval ontmoette ze Indu Kapalhi. Bij het zien van Indu’s ontwerpen en zachte katoenen stoffen wist ze meteen: dit is het begin van rozablue! Indu bleek een bijzondere en artistieke vrouw te zijn. Haar inspiratie haalde ze uit de rijke Indiase textielcultuur, flora, fauna, tempels en paleizen in India. Op een stijlvolle manier ontwierp ze dessins en patronen, waarvoor ze houten stempels liet maken om mee te stempelen.

Rozablue, de naam zegt het al!

Indu’s dessins worden gecombineerd met eigentijdse interieur- en lifestyleproducten in kleurrijke tinten roze en blauw door haar. Deze kleuren vormen de ‘rode draad’ in haar collectie. Ze raakt geïnspireerd door de felle, vrolijke kleuren die overal op straat in India te vinden zijn. Het zijn kleuren waar ze blij van wordt en die van een huis een thuis maken!

Eerlijk en met liefde gemaakt

Bij Rozablue wordt alles op een fairtrade wijze handgemaakt door vakmensen: kussens, luxe beddengoed, vrolijke strandtassen, kleurrijke tafellakens en warme quilts. De mooiste vorm van creativiteit is het blokprinten, waarbij de blokprinters met veel toewijding en precisie werken. De verkoop van deze producten ondersteunt niet alleen de werknemers en hun families, maar zorgt er ook voor dat deze ambacht blijft voortbestaan.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand