Home > Branche > AGC lanceert drie nieuwe zonwerende beglazingen

,

AGC lanceert drie nieuwe zonwerende beglazingen

Delen

AGC breidt zijn aanbod van zonwerende beglazingen uit om te voldoen aan de groeiende vraag naar zonwerend, neutraal glas. Met de klimaatverandering, die leidt tot langere perioden van hoge temperaturen en de blijvende behoefte aan veel daglicht binnenshuis, speelt AGC Glass Europe hierop in door drie nieuwe Stopray beglazingen te introduceren. 

Deze beglazingen bieden een hoge selectiviteit, een neutraal uiterlijk en een minimale lichtreflectie. Tevens zijn deze beglazingen, net als alle andere Stopray’s, Cradle-to-Cradle Silver gecertificeerd en verkrijgbaar als Low Carbon Glass. Met Low-Carbon Glass kunnen architecten en eigenaren hogere classificaties verkrijgen in de milieucertificeringsprogramma’s zoals DGNB, LEED en BREEAM.

Stopray Ultraselect 60/27

Stopray Ultraselect 60/27 heeft een drievoudige zilvercoating, die voor een uitstekende selectiviteit zorgt (2,22). Deze beglazing heeft een zontoetredingsfactor van 27%, waardoor ruimten in de zomer tegen hoge temperaturen worden beschermd en het aircosysteem minder zwaar wordt belast.

De hoge lichttransmissie van 60% zorgt voor volop daglicht binnenshuis en de lage lichtreflectie van het glas van slechts 11% (intern) en 15% (extern) samen met het neutrale uiterlijk van het glas zorgt voor een prettig uitzicht. De beglazing heeft een U-waarde van 1,0 W/(m²K), waardoor het voorkomt dat ruimten afkoelen bij lage buitentemperaturen en op verwarmingskosten kan worden bespaard.

De twee andere beglazingen, die AGC tegelijk lanceert, zijn Stopray Neutral 60/33(T) en Stopray Neutral 50/27(T)

Beide beglazingen hebben een dubbele zilvercoating en superieure neutraliteit, waardoor ze ideaal zijn voor architectonische toepassingen. De hardbare (T-)versies van beide producten kunnen perfect naast hun niet-geharde pendanten in een gevel worden toegepast, omdat ze er identiek uitzien. Dit is bijvoorbeeld belangrijk wanneer vlakke ruiten naast gebogen ruiten in de gevel moeten worden gemonteerd en een identiek uiterlijk vereist is.

Stopray Neutral 60/33(T) levert een uitstekende lichttransmissie van 60% en een hoge zontoetredingsfactor van 33%, wat resulteert in lichte ruimten, die beschermd zijn tegen hoge buitentemperaturen. Voor nog meer zonwering biedt Stopray Neutral 50/27(T) nog steeds een respectabele lichttransmissie (50%) en een nog krachtigere zonwering (27%).

De lage reflectie van slechts 13% (buiten) en 11% (binnen) minimaliseert overmatige reflectie van kunstlicht en zorgt voor een uitstekend zicht, vooral ‘s nachts, terwijl de lage U-waarde van slechts 1,0 W/(m²K) betekent dat op koude dagen minder verwarming nodig is. De bovenstaande waarden gelden voor dubbel glas, het zonwerende glas is ook leverbaar als drievoudig isolatieglas.

 

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie