Home > Branche > Nieuws > Klimaatneutrale productie op komst bij Parador

,

Klimaatneutrale productie op komst bij Parador

Delen

De directie van vloerproducent Parador heeft een pakket aan maatregelen opgesteld om de kooldioxide-emissies in de productie tot 2025 sterk te reduceren en de productie in de vestigingen Coesfeld en Güssing klimaatneutraal te maken. Parador zet daarmee naar eigen zeggen een nieuwe belangrijke mijlpaal in zijn duurzaamheidsmanagement, waartoe de onderneming zich reeds vele jaren met succes verbonden heeft.

Het gaat onder meer om stappen zoals de overschakeling op 100 procent groene elektriciteit, het vermijden van stookolie in de toekomst en een hulpbronnenefficiënte productie. Bij dit laatste zullen de EcoDesign-criteria van het Duitse Umweltbundesamt worden toegepast.

In het kader van haar duurzaamheidsbeheer heeft de onderneming voor het eerst de CO2-voetafdruk van de vestigingen Coesfeld en Güssing en voor de afzonderlijke productcategorieën in kaart gebracht. “Op lange termijn is het de bedoeling de emissies in de hele waardeketen te verminderen”, aldus de woordvoerder.

“Een andere stap in de richting van duurzaam ondernemen is de toepassing van de Duitse duurzaamheidscode (DNK), waartoe Parador zichzelf heeft verbonden. Parador was de eerste onderneming in de vloerbedekkingsindustrie die een DNK-rapport opstelde.” Voor het boekjaar 2022 zal de onderneming voor het eerst een duurzaamheidsverslag opstellen dat rekening houdt met zowel de EMAS- als de DNK-normen. Op deze manier creëert de vloerenfabrikant uit Coesfeld volgens de woordvoerder verdere vergelijkbaarheid en transparantie met betrekking tot zijn duurzaamheidsprestaties en onderstreept het bedrijf zijn houding om zijn verantwoordelijkheid voor onze maatschappij te nemen en in de praktijk te brengen.

www.paradorfloors.be

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand