Home > Branche > Onderzoek > Exclusieve samenwerking Leoxx en wineo

Exclusieve samenwerking Leoxx en wineo

Exclusieve samenwerking Leoxx en wineo

Delen

LEOXX en het Duitse wineo zijn een exclusieve samenwerking aangegaan voor PURLINE: een duurzame collectie organische, non-pvc vloeren gemaakt van biobased materialen. Al meer dan 10 jaar zijn PURLINE bio-polyurethaanvloeren hét antwoord op de alsmaar toenemende vraag naar duurzaam bouwen. De samenwerking biedt voorschrijvers op de Nederlandse en Belgische projectenmarkt een gamechanger in duurzaam bouwen; PURLINE organische vloeren zijn uniek in hun soort en bovendien een van de meest ecologische vloertoepassingen op de vloerenmarkt.

Gamechanger in duurzaam bouwen

Met name de afgelopen jaren heeft de vraag naar milieuvriendelijke en biobased (bouw)materialen een enorme vlucht genomen. Niet alleen vanuit de overheid en regelgeving, maar ook steeds meer vanuit aannemers, architecten en eindgebruikers zelf. Bedrijven spelen hierin een belangrijke rol en het is daarom belangrijk dat beslissers binnen organisaties op een verantwoorde en duurzame manier opereren. De tijd van wegkijken van het wereldwijde grondstoffen- en klimaatprobleem is echt voorbij en de behoefte om zelf in actie te komen is groter dan ooit.

Anja Nekeman, eigenaar van LEOXX en Prints van Oranje: ”Duurzaamheid is inmiddels een verantwoordelijkheid van iedereen en onderdeel van ons dagelijks leven. Het verduurzamen van gebouwen is tastbaar en concreet, in de toekomst zal dit nog verder toenemen. LEOXX heeft eerder dit jaar een grote stap gezet met de introductie van de duurzame tapijttegelcollectie FLEXX, nu breiden we uit met een echt duurzaam alternatief in harde vloeren waarmee we de ecologische voetafdruk verder kunnen verminderen. Organische, biobased vloerbedekking is nieuw in onze collectie en een waardevolle toevoeging. Hiermee ligt niet alleen de focus op reuse en recycle, maar ook op reduce. We geloven dat wineo PURLINE een echte gamechanger is in biobased harde vloeren. Met deze stap bevestigen we onze commitment aan duurzaamheid en onze overtuiging dat de juiste vloer, ontworpen met liefde voor mens en milieu, het verschil maakt.”

Oliver Kluge, global CSO bij Windmöller (het moederbedrijf van wineo): “LEOXX is al tientallen jaren specialist op de markt voor hoogwaardige en innovatieve projectvloeren en biedt professioneel advies en ondersteuning aan architecten, stoffeerders en eindgebruikers. Naast duurzaamheid vormen ook hoogwaardige kwaliteit en designdiversiteit de pijlers van wineo, precies de drie raakvlakken waar de synergie tussen beide merken en organisaties ligt. We zijn dan ook erg blij dat we in LEOXX een competente partner hebben gevonden voor het vermarkten van onze PURLINE organische vloeren voor de Nederlandse en Belgische markt en kijken uit naar een succesvolle toekomst samen.”

PURLINE organische vloeren

PURLINE organische vloeren zijn hoogwaardige bio-polyurethaanvloeren gemaakt van natuurlijke materialen. Ze bestaan voor ruim 80% uit een biobased kern die wordt gevormd door het hoogwaardige – door wineo zelf ontwikkelde – composietmateriaal ecuran. Ecuran is voornamelijk gemaakt van plantaardige oliën zoals koolzaad- of ricinusolie en natuurlijk voorkomende minerale bestanddelen als krijt. Daarbij bevatten de non-pvc vloeren geen schadelijke stoffen en zijn ze vrij van chloor, oplosmiddelen en weekmakers. Dankzij het slijtvaste en onderhoudsvriendelijke topelement zijn PURLINE biovloeren geschikt voor intensief gebruik in commerciële ruimtes.

De gehele wineo PURLINE collectie is per direct bij LEOXX verkrijgbaar. De grote verscheidenheid aan diverse trendy designs op rol, plank of tegel maakt PURLINE vloeren een feest voor designers om mee te werken, waaronder de dit jaar op BAU gelanceerde vernieuwde PURLINE 1500 collectie op rol.

Over LEOXX

LEOXX is een eigenzinnige onderneming in innovatieve projectvloeren. LEOXX helpt (interieur)architecten bij het creëren van een energieke, gezonde en gelukkige leef- en werkomgeving. LEOXX biedt daarbij ondersteuning op zowel functioneel als esthetisch vlak en adviseert bij het kiezen van de juiste vloer passend bij het interieurconcept. Het uitgebreide assortiment bestaat uit zachte, hybride en harde vloerbekleding (met onder andere de labels COLOR BOOKS, FLEXX, Amtico en ntgrate®). Prints van Oranje, het custom designlabel van LEOXX, biedt daarnaast tal van opties voor het customized printen van tapijt(tegels), karpetten, vinyl, behang, gordijnen en meubelstoffen. Zo geef je ieder denkbaar interieurontwerp volledig naar jouw wensen en ideeën vorm, voor onderscheidende en inspirerende interieurs waar een persoonlijke totaalbeleving centraal staat.

Over wineo

wineo is een innovatief Duits vloerenmerk en is onderdeel van de familieonderneming Windmöller, met 75 jaar ervaring in kwalitatief hoogstaande en duurzame vloeroplossingen. wineo neemt zijn verantwoordelijkheid voor mens en milieu uiterst serieus. De op ecuran gebaseerde PURLINE organische vloeren worden voor 100% lokaal in Duitsland geproduceerd en de onderneming realiseert vandaag de dag al meer dan 50% van haar omzet met biobased polyurethaanproducten op het gebied van organische vloeren en akoestische systemen. PURLINE heeft alle relevante milieukeurmerken, die niet alleen de duurzame productie maar ook de gezondheidsvriendelijkheid van de vloeren bevestigen. Dit zijn Cradle to Cradle Silver, der Blaue Engel, TüvProfiCert, M1, FloorScore en vele andere internationale milieukeurmerken. Daarnaast zijn PURLINE organische vloeren geschikt voor projecten die conform BREEAM, LEED, DGNB en WELL gebouwd worden. Tot slot is er voor alle PURLINE organische vloeren een EPD (milieuproductverklaring) beschikbaar.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie