Home > Productnieuws > Verlichting > Nieuwkomers kreon holon 60 en kreon prologe 40: minimalistisch design met maximaal effect

Nieuwkomers kreon holon 60 en kreon prologe 40: minimalistisch design met maximaal effect

Kreon lanceert kreon holon 60

Delen

Kreon lanceert kreon holon 60, een aanvulling op de reeds gekende holon familie van opbouw-, rail- en pendelvormige downlights. Deze cilindrische armaturen integreren zich met hun sierlijke en elegante vorm in elke ruimte. Daarnaast maakt prologe 40 directional zijn debut, een richtbare en verstelbare spot. Met de lancering van deze spot is kreon prologe nu ook beschikbaar voor mensen die houden van vierkante vormen en rechte hoeken én dit zonder in te boeten op flexibiliteit. Net zoals die van hun cilindrische tweelingsbroer, kreon holon 40 directional.

kreon holon 60 deco

kreon holon is een reeks opbouw-, rail- en cilindrische downlights. Kenmerkend is hun compacte vorm en de diepliggende, onzichtbare LED-bronnen. Ze verspreiden een subtiel licht, zonder letterlijk oogverblindend te zijn. De serie is nu verkrijgbaar met een diameter van 60 mm, dat de ruimte tussen de reeds bestaande kreon holon armaturen opvult. Bovendien werd een optisch polymeer element toegevoegd waardoor het licht wordt verdeeld over twee oppervlaktes. Hierdoor schijnt de lichtbundel naar beneden én verspreidt het ook licht. ​

Met een keuze uit vaste of gerichte units, plafond- of railmontage, biedt kreon holon een discrete maar functionele oplossing voor algemene of accentverlichting in de architectuur. Afgewerkt in zwart of zuiver wit.

kreon prologe 40 directional

kreon prologe 40 is een geminiaturiseerde downlight die de kreon verlichtingsprincipes kwaliteit, design en architecturale integratie ten volle weerspiegelt. De armatuur kwam oorspronkelijk als opbouwlamp op de markt en is de rechthoekige tegenhanger van kreon holon, perfect voor degenen die houden van strakke en hoekige vormen. Bij deze armaturen heeft de architect de keuze voor een afwerking met professionele darklight optics met lumenpakketten tot 920lm. Dankzij de darklight reflector in de LED-lampen, hebben de armaturen een erg lage verblindingsfactor. Hierdoor zijn ze erg comfortabel voor het oog en creëren ze een aangename en intieme sfeer.

De afwerking in zwart zorgt voor contrast in het interieur en de zuiver witte variant integreert zich naadloos in de omringende architectuur. ​

Artdirector en Head of product development, Kristof Pycke over de kreon prologe 40:

kreon prologe creëert een functioneel licht door de discrete aanwezigheid van eenvoudige architecturale volumes in een compacte opbouwdoos”.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand