Home > Productnieuws > Vloer, Wand & Plafond > Gerecyclede vinyl wandbekleding die de natuur weerspiegelt en respecteert

Gerecyclede vinyl wandbekleding die de natuur weerspiegelt en respecteert

Delen

Vescom is zich bewust van de unieke voordelen van vinyl wandbekleding voor projectinterieurs, zoals de superieure duurzaamheid, lange levensduur en hygiënische kwaliteiten, en neemt daarnaast belangrijke maatregelen om de impact van het materiaal op het milieu te beperken. Wij hebben het afval dat ontstaat tijdens het productieproces verwerkt in bijzondere, matte duurzame vinyl wandbekleding. Niet alleen zijn Fibras, Moon en Dunas ontworpen met de natuur in gedachten, maar ook hun structuren en kleuren zijn op de natuur geïnspireerd.

Moon: een aards karakter

Moon is expressief en groot in schaal, bevat 13% gerecycled materiaal en doet denken aan vulkanisch gesteente, gebakken klei of vlakken steen. De relatie met deze natuurlijke elementen wordt versterkt door het organische onregelmatige uiterlijk van de oppervlakken – alsof de natuur ze zelf heeft gemaakt. Naast matte oppervlakken in kleuren als zongebakken zandsteen, krijtachtige klei of koele leisteen, doet de subtiele gloed van zachte gouden of koperkleurige tinten denken aan het weerspiegelde licht van de maan.

 

Dunas: organische opdruk

Met 13% gerecycled materiaal, toont Dunas de talloze sporen die de natuur heeft achtergelaten. De 14 zachte kleuren en de zichtbare nerfstructuur doen denken aan houtsnijwerk, strengen vers jong stro of de golvende afdrukken op een winderige zandduin – een verwijzing die wordt versterkt door het extreem matte uiterlijk van Dunas.

 

Fibras: gebaseerd op vezels

Het geperste uiterlijk van Fibras – met 20% gerecycled materiaal – is een knipoog naar het versnipperde afvalmateriaal waarmee het deels is gemaakt, en toont het gevoel van een vorig leven. Elk van de 15 kleuren – van stoffige neutralen tot rokerig roze, steenachtig blauw en mosgroen – omvat talloze andere kleuren, wat voor extra diepte en driedimensionaliteit zorgt en waardoor ze gemakkelijk te combineren zijn met andere paletten.

Het werken met gerecyclede materialen is slechts één aspect van Vescoms bewuste aanpak, waarbij ook alleen inkt op waterbasis en ftalaatvrije vinyl films worden gebruikt. Door het minimaliseren van energie- en waterverbruik is onze milieuvriendelijke interne productie 10% koolstofneutraal, in overeenstemming met ons streven om producten te maken met een lage impact op het milieu.

Vescom Sustainable Materialogy

Het is ook mogelijk om synergetische duurzame interieurs te creëren door Vescoms gerecyclede vinyl wandbekleding te combineren met andere Vescom materialen waarin gerecycled materiaal is verwerkt, van meubelbekleding tot kamerhoge gordijnen. Hoewel elk product zijn eigen identiteit heeft, zijn deze duurzame oplossingen een mix van material-driven DNA, hoge prestaties en duurzaamheid. Materialen met een gemeenschappelijke basis voor een gemeenschappelijk doel – dat is Vescom’s Sustainable Materialogy.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie