Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Vescom lanceert meubelstoffen gemaakt van 100% gerecycled plastic afval

, ,

Vescom lanceert meubelstoffen gemaakt van 100% gerecycled plastic afval

Delen

Als onderdeel van de inzet om nieuwe alternatieven te onderzoeken en toekomstige materialen te ontwikkelen, is Vescom teruggegaan naar de basis van meubelstoffen: het garen zelf. Door te werken met een nieuw soort garen dat volledig gemaakt is van gerecycleerde PET-flessen uit plaatselijke bronnen, heeft Vescom vier kosteneffectieve milieuvriendelijke en zachte meubelstoffen ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd, die voldoen aan de strengste eisen voor de projectmarkt.

Vier kwaliteiten vormen samen de familie van garen geverfde gerecyclede meubelstoffen van Vescom – Wilson, een basisweefsel; Avon, een gemêleerd weefsel; Norfolk, een grid; en Harding, een twill-stof. “Ze zijn ontworpen om samen te combineren en doen de fundamentele weeftechnieken eer aan. Dankzij het richtingloze karakter van sommige structuren zijn ze gemakkelijk met elkaar te combineren – en in interieurs te integreren.”

Net als de structuren zelf, kunnen de 59 kleuren – van subtiele neutralen tot felle kleuren van Wilson, Avon, Norfolk en Harding – volgens Vescom speels worden gecombineerd en op elkaar worden afgestemd in interieurs en op meubels. “Door het opzetten van een eigen, gevarieerde garenbank, die is afgestemd op de behoeften van vandaag, heeft Vescom een optimale verscheidenheid aan tinten en schakeringen gecreëerd met een minimum aan kleuren. De integratie van meerdere tinten van bepaalde kleuren biedt meer opties, terwijl de mogelijkheid om kleuren op verschillende manieren te gebruiken in de vier dessins resulteert in minder afval, waardoor onze stoffen nog duurzamer worden.”

De hoogwaardige gerecyclede meubelstoffen zijn uitgebreid getest om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de strenge eisen van de projectmarkt. De producten zijn uiterst duurzaam en hebben een lange levensduur. “Ze doorstaan alle Europese brandwerendheidstests, een kwaliteit die in het garen zelf is ingebouwd in plaats van als afwerking te worden aangebracht, zodat deze gegarandeerd permanent in het weefsel aanwezig blijft. De stoffen zijn ook door OEKO-TEX® STANDARD 100 gecertificeerd, wat garandeert dat ze absoluut geen nadelige gevolgen hebben voor de menselijke gezondheid.”

www.vescom.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie