Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Herman Miller en Naoto Fukasawa introduceren de Asari Chair

Herman Miller en Naoto Fukasawa introduceren de Asari Chair

Asari Chair

Delen

Herman Miller en ontwerper Naoto Fukasawa presenteren de Asari Chair, een nieuwe stoel die zowel ergonomisch als gestoffeerd is, geschikt voor thuis en op kantoor.

De Asari Chair is geïnspireerd op organische vormen in de natuur en biedt geavanceerde ergonomische prestaties in een zachte vorm. De naam betekent “mossel” in het Japans en verwijst naar de vorm van de rugleuning, verkrijgbaar in hoog en midden. Acht kleuropties benadrukken de sculpturale vorm door één tint over de basis, armleuningen en stoel te gebruiken. Klanten kunnen ook kiezen uit meer dan 180 kleurcombinaties.

Een combinatie voor overal

De Asari Chair combineert ergonomie en verfijnde esthetiek, wat perfect past bij de moderne behoeften van zowel thuiswerkers als bedrijven die een huiselijkere kantooromgeving willen creëren.

“Het veranderende werkklimaat vraagt om ruimtes die zowel thuis als op kantoor voldoen,” zegt Ben Watson, President van Herman Miller. “Asari, ontworpen in samenwerking met visionair ontwerper Naoto Fukasawa, biedt wat de hedendaagse werknemers nodig hebben: intuïtieve aanpassingen, nieuwe leder- en stofopties, een strakke uitstraling en ergonomische prestaties.”

Het doel

“Mijn doel was om vreugde te inspireren en een nieuwe vorm te creëren, uiteindelijk de volgende gestoffeerde icoon te worden,” zegt Fukasawa. “Een belangrijk onderdeel van mijn ontwerpstijl is het vereenvoudigen van onze levensstijl, en elke creatie een aantrekkelijkheid geven waardoor mensen er een speciale band mee voelen, een tijdloosheid en duurzaamheid die het menselijk proces verbetert.”

Hardwerkend comfort: Asari biedt direct comfort in een gestoffeerde stoel en heeft tegelijkertijd de voordelen die je van een werkstoel verwacht. Op maat gemaakt voor de gebruiker, zorgt een synchrone zelfaanpassende kanteling voor natuurlijke beweging, terwijl PostureFit® zich aanpast om de ruimte tussen de onderrug en de rugleuning op te vullen, waardoor de wervelkolom natuurlijk uitgelijnd wordt. Het gevormde zitkussen minimaliseert drukpunten en biedt ultieme ondersteuning.

Stoffen

Kunstig samengestelde stoffen en leer: Herman Miller heeft samengewerkt met toonaangevende interieurtextielproducent Maharam, een merk binnen de MillerKnoll-collectie, om nieuwe materialen toe te voegen aan het assortiment kantoorstoelen. Onder begeleiding van het Maharam Design Studio zijn twee stoffen en een leer zorgvuldig geselecteerd om bij de uitstraling van de stoel te passen: Meld, Luce en Stow. Maharam’s Meld en Luce geweven stoffen zijn gemaakt van duurzaam geproduceerde wol en polyester uit heel Europa. Maharam’s Stow leer is afkomstig van een boetiektanerij in Noord-Italië en weerspiegelt de zorgvuldige technieken die al generaties lang zijn doorgegeven als een van de oudste leerproducenten ter wereld.

Asari kan online worden gekocht of via Herman Miller & MillerKnoll-dealers voor contractklanten.

Over Herman Miller

Gedurende de afgelopen eeuw is Herman Miller gedreven door een toewijding aan probleemoplossende ontwerpen die het beste in mensen naar boven halen. Onderweg heeft Herman Miller belangrijke relaties opgebouwd met visionaire ontwerpers van die tijd, van grootheden uit het midden van de eeuw zoals George Nelson, het Eames Office en Isamu Noguchi, tot onderzoeksgedreven visionairs zoals Robert Propst en Bill Stumpf, en met baanbrekende studio’s van vandaag zoals Industrial Facility en Studio 7.5. Vanaf de geboorte van ergonomisch meubilair tot het fabriceren van enkele van de meest iconische stukken van de twintigste eeuw, heeft Herman Miller baanbrekend origineel en tijdloos design gepionierd dat een blijvende impact heeft, terwijl ze een blijvende erfenis van design, innovatie en maatschappelijk welzijn hebben opgebouwd. Herman Miller maakt deel uit van MillerKnoll, een collectief van dynamische merken die samenwerken om de wereld waarin we leven vorm te geven. Voor meer informatie, bezoek hermanmiller.com/about.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand