Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Dataflex CO2-neutraal

, ,

Dataflex CO2-neutraal

Delen

Dataflex heeft een belangrijke stap gezet in de eigen duurzaamheidsmissie. Dat meldt het bedrijf in een bericht aan de relaties. “Dataflex is nu helemaal CO2-neutraal”, meldt de specialist in ergonomische werkplekaccessoires uit Krimpen a/d IJssel.

“Vorig jaar hebben we ervoor gekozen om al onze CO2-uitstoot te compenseren, van het ontginnen en verwerken van onze grondstoffen tot de stroom die we gebruiken voor de computers van onze medewerkers. Dat doen we in samenwerking met Trees for All. Samen met deze partner restaureren en beschermen we het prachtige Kibale National Park in Oeganda. Daarmee zijn we nu daadwerkelijk een CO2-neutrale onderneming.”

De duurzaamheidsmissie van het bedrijf kwam eerder ook al tot uiting in de publicatie van duurzaamheidsverslagen (zie bijvoorbeeld dit artikel). “Bij Dataflex zijn we eerlijk en transparant, volgen we zowel de letter als de geest van de wet en proberen we onze impact op het milieu zo klein mogelijk te houden.”, aldus het bedrijf over de vele inspanningen op dit gebied. “Om de milieu-impact van onze producten meetbaar te maken, hebben we Life Cycle Assessments (LCA) uitgevoerd en de resultaten in de vorm van Ecosheets en EPD’s gepubliceerd.”

www.dataflex-int.com 

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie