Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Talkshow BOUWSTOF

5 juli 2023 @ 20:00 - 21:30

BOUWSTOF is dé talkshow in Tilburg waar iedereen met een interesse voor architectuur, ruimtelijk ontwerp en design bij wil zijn. Een dynamisch programma met ruimte voor actualiteiten, interviews, verdiepende gesprekken en cross-overs.

Een ontspannen avond met inhoud en diepgang!

We spreken op 5 juli o.a. met:

MartJan Kuit – architectuur influencer – medeauteur van BRUUT – atlas van het brutalisme in Nederland. Als niet-architect is Martjan één van de meest bekende influencers op het gebied van architectuur geworden die zelfs het NOS-journaal en Nieuwsuur haalde met zijn opvattingen over ‘smaakgevoelige’ gebouwen. Hoe heeft zijn ster zo snel kunnen rijzen? Daarnaast spreken wij over het onlangs verschenen boek BRUUT (over brutalistische architectuur) waarin hij een lans breekt voor het (betonnen) architectonisch erfgoed, in de hoop dat de waardering groeit en de dreiging van sloop vermindert.

Violette Schonbërger – architect en stedenbouwkundige. Violette ontwerpt, onderzoekt en onderwijst complexe stedelijkheid. Ze publiceert columns over architectuur en stedenbouw vanuit een brede kritische blik op het vakgebied. Sinds 2021 is ze daarnaast lid van de Omgevingscommissie in Tilburg. We spreken met haar over ruimtelijke kwaliteit en hoe je daar als stad aan het beste aan kan werken.

Mirte van Duppen – videokunstenaar – AgriValley is een langlopend poëtisch onderzoek naar de Nederlandse landbouw. In een videokunstinstallatie maakt Mirte de productielandschappen zichtbaar. De futuristische beelden geven inzicht in de enorme impact van de technische innovatie in de agrarische sector. Begin mei bracht ze het bijbehorende boek AgriValley uit, met interviews en perspectieven op de betekenis van deze innovatie in het productielandschap voor de toekomst.

Programma wordt binnenkort verder aangevuld dus houd de website in de gaten.

Uiteraard tackelt Tourtje Tilburg met Tim het laatste bouwnieuws, T-reporter Hassiba neemt ons mee in haar vlog Straatpraat en Martijn Neggers sluit de avond weer scherp af.

Voor de meest recente informatie over het programma houd de website van CAST in de gaten.

De ticketprijs? Die bepaal jij zelf!

We willen dat BOUWSTOF voor iedereen toegankelijk is. Daarom hanteren we geen vaste ticketprijs. We geven een richtprijs van € 9,- maar iedere bezoeker mag naar eigen inzicht en draagkracht zijn of haar prijs betalen.

Ga naar de website om je ticket te reserveren en bepaal je eigen prijs bij de donatie-tickets!

Organisator

CAST Centrum voor Architectuur en Stedebouw Tilburg
E-mail
secretariaat@castonline.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Stadsschouwburg Tilburg
Louis Bouwmeesterplein 1
Tilburg, Tilburg 5038 TN
+ Google Maps
Telefoon
013 5490 390
Bekijk de site van Locatie