Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Basiscursus ontwerpen voor de sanitaire ruimte

4 juli 2023 @ 16:00 - 19:00

€20

Het is DE kamer waar menig Nederlander zijn dag start èn afsluit. Waar vroeger de ‘natte’ ruimte met name gebruikt werd als puur functionele (vaak witte) ruimte om te wassen, zie je tegenwoordig dat consumenten op zoek zijn naar een volwaardige wellnessruimte die aansluit bij de rest van de styling van het huis. Met deze vraag in het achterhoofd heeft Mastello een basiscursus ontwerpen voor de sanitaire ruimte ontwikkelt.

Interieurprofessionals krijgen steeds meer aanvragen van mensen om deze belangrijke kamer te stylen, maar waar begin je als dit nooit je core-business is geweest en je toch dat welness gevoel aan je klant wil geven?

 

Onze ervaren trainers staan klaar om jou te helpen bij het vormgeven van de meest duurzame, stijlvolle en innovatieve badkamer ontwerpen. Na het volgen van deze basiscursus kun jij jouw klanten nog beter advies geven!

Wat leer je?

 • Introductie: een korte geschiedenis van de ‘sanitaire ruimte’ in Nederland.
 • Opzet en inrichting: een overzicht van de do’s en dont’s bij het inrichten van een sanitaire ruimte, inclusief een overzicht van ergonomische maten. Wat kan wel en wat kan niet
 • Producten: welke verschillende soorten producten worden toegepast in de sanitaire ruimtes en wat zijn, in hoofdlijnen, de opties die je hierin hebt?
 • Materialen: een overzicht van veelgebruikte materialen bij het inrichten van sanitair. Denk aan keramiek, solid surface, beton, hout (fineer/massief) en de bijbehorende aandachtspunten.
 • Stijl: een overzicht van veelgebruikte en opkomende stijlen anno 2023.
 • Kwaliteit: hoe leer je kwalitatief hoogwaardig sanitair te herkennen en welke niveaus zijn er te koop op de markt? Hoe zie je bijvoorbeeld het verschil tussen een goedkope en een duurdere tegel. Of hoe herken je een kwaliteitsmeubel ten opzichte van een meubel van lagere kwaliteit?
 • Duurzaamheid: wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. We behandelen onder andere afvalwater warmteterugwinning, verschillende manieren om water te besparen en de materiaal score in duurzaamheid.
 • Installatie: het installeren van sanitair is vakmanschap. Wat zijn hierbij de aandachtspunten en bij wie kan je terecht voor verder advies?
 • Budget/kosten: consumenten willen vaak snel een richtlijn voor wat betreft de totaal kosten. Wat is een realistisch budget voor aanschaf en installatie van een badkamer?

Wat krijg je?

 • Een map met handige content die je kan gebruiken bij het ontwerpen van je badkamer.
 • Een samplebox met materialen.

De basiscursus sanitaire ruimtes ontwerpen sluit naadloos aan op de opvolgende cursus sanitairtechniek (nog in ontwikkeling). Hier gaan we meer de diepte in op de technische details en werking van producten.

Over de trainers

Deze cursus wordt verzorgd door Dennis en Mark Jansen. De twee broers zijn sinds 2009 actief in de sanitair branche en hebben in 2016 samen de sanitair boutique Mastello opgericht.

Dennis is het creatieve brein achter Mastello en weet alles over de laatste trends, stijlen, materialen en producten.

Mark heeft door zijn achtergrond in de bouw (als werkvoorbereider/planner) veel kennis over bouwkunde en technische installatie.

Over Mastello

Mastello is een sanitair boutique brand èn shop. We ontwikkelen toonaangevende sanitaire producten in het midden-hoog segment voor de veeleisende consument. Vanuit ons experience center in Hilversum zoeken wij bewust de samenwerking op met andere partijen, zoals stylisten, maar ook met andere merken in de markt.

Organisator

Mastello
Telefoon
0357502882
E-mail
info@mastello.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Mastello – sanitair boutique
Zuiderloswal 45
Hilversum, 1216 CJ
+ Google Maps
Telefoon
0357502882
Bekijk de site van Locatie