Home > Productnieuws > Zitmeubilair > GjaltProducties viert jubileum met ‘kleinste eenheid’ van New York Metrobank

GjaltProducties viert jubileum met ‘kleinste eenheid’ van New York Metrobank

GjaltProducties presenteert de OFFSPRING

Delen

GjaltProducties presenteert op de designbeurs OBJECT Rotterdam (2-4 februari) een nieuwe nakomeling uit de familie van de New York Metrobank: de OFFSPRING. De OFFSPRING is een enkele stoel volgens het ontwerp van de bank die eerder als vier- en zeszitter op de markt kwam.

De stoel wordt, samen met Bazoeka Jo Art & Design, uitgebracht om te vieren dat het tijdloze ontwerp inmiddels een halve eeuw bestaat. De New York Metrobank verscheen voor het eerst in de ondergrondse van de Amerikaanse metropool in de jaren zeventig, dezelfde tijd waarin ook de eerste graffiti-artiesten (‘writers’) elkaar daar troffen en vanaf de banken hun werkstukken op de passerende treinstellen te beoordeelden.

Vanwege die achtergrond wordt de nieuwe OFFSPRING stoel – de kleinste eenheid van het ontwerp – nu uitgevoerd in een zevental typische jarenzeventig kleuren. Die kunnen naar keus van de koper worden gecombineerd. Daarnaast is er een eenmalige eigentijdse graffiti-uitvoering van de stoel, die speciaal voor OBJECT Rotterdam is bewerkt door graffitikunstenaar Timothy van Diesen. Daarmee gaat GjaltProducties door op de weg die eerder werd ingeslagen met de Writers Bench 2.0 (2017) en de Scratch Bench (2021).

Start spreading the news…

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand