Home > Branche > Nieuws > Tarkett maakt duurzaam bouwen toegankelijker met introductie Green Building Cards

Tarkett maakt duurzaam bouwen toegankelijker met introductie Green Building Cards

Tarkett introduceert Green Building Cards

Delen

Tapijt- en vloerenfabrikant Tarkett introduceert Green Building Cards: kaarten die inzicht bieden in de duurzaamheidskenmerken van producten. Het bedrijf wil hiermee tegemoetkomen aan de dringende behoefte aan meer duurzaamheid in de bouw en duurzame keuzes makkelijker maken. Met de Green Building Cards biedt Tarkett architecten, ontwerpers en consultants rechtstreeks toegang tot alle informatie over producten die bijdragen aan het behalen van certificeringen voor duurzame bouwlabels.

“Met gepaste trots introduceren wij de Green Building Cards, een waardevolle tool die duidelijkheid en gemak biedt en waarmee een duurzame productselectie nog eenvoudiger wordt”, aldus Myriam Tryjefaczka, EMEA Sustainability and Public Affairs Director bij Tarkett. “We weten hoe belangrijk het is om certificeringen te krijgen. Daarom willen we onze klanten graag helpen om groenere gebouwen te creëren.”

Voor ruim 70% van de producten van Tarkett zijn de Green Building Cards beschikbaar. Op de online productpagina’s zijn twee versies terug te vinden: een voor commerciële gebouwen en een voor woningen. De Green Building Cards geven overzichtelijk alle informatie weer over de duurzaamheidskenmerken van de producten, zoals de CO2-voetafdruk, recyclebaarheid en de bijdrage aan verschillende certificeringen voor duurzame bouwlabels zoals BREEAM, LEED en WELL.

De lancering van de Green Building Cards is een nieuwe stap van Tarkett om architecten en ontwerpers te helpen om duurzamere keuzes te maken. Eerder al lanceerde Tarkett de Circular Selection: een selectie van de meest duurzame producten binnen het assortiment, waarin duurzaamheid en design samenkomen. Collecties die deel uitmaken van de Circular Selection zijn recyclebaar na gebruik en ftalaatvrij. In 2022 introduceerde Tarkett de CO2-calculator, die volledig inzicht biedt in de CO2-voetafdruk van alle vloercollecties, waaronder de end-of-life-scenario’s van het product.

Lees ook: in 2023 presenteerde Tarkett haar nieuwe tapijttegelcollectie.

Over Tarkett

Met een geschiedenis van 140 jaar is Tarkett een wereldwijde leider in innovatieve vloer- en sportoppervlakoplossingen, met een netto-omzet van €3 miljard in 2019. Met een breed scala aan producten, waaronder vinyl, linoleum, tapijt, rubber, hout en laminaat, kunstgras en atletiekbanen bedient de groep klanten in meer dan 100 landen wereldwijd. Met circa 12.500 medewerkers en 33 productielocaties verkoopt Tarkett dagelijks 1,3 miljoen vierkante meter vloerbedekking voor ziekenhuizen, scholen, woningen, hotels, kantoren, winkels en sportvelden. De groep is toegewijd aan “Doing Good. Together”, heeft een eco-innovatiestrategie geïmplementeerd gebaseerd op Cradle-to-Cradle ®-principes, en stimuleert de circulaire economie, met als uiteindelijke doel een bijdrage te leveren aan de gezondheid en het welzijn van mensen en het behoud van het natuurlijke kapitaal.
Tarkett is genoteerd op Euronext Parijs (compartiment B, ISIN: FR0004188670, ticker: TKTT) en is opgenomen in de volgende indexen: SBF 120 en CAC Mid 60.

www.tarkett.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie