Home > Ontwerp > Out now! Dd Yearbook ’23-’24: Naturing

Out now! Dd Yearbook ’23-’24: Naturing

thema Naturing voor Dd Yearbook

Delen

In een tijd waarin de wereld geconfronteerd wordt met de negatieve gevolgen van klimaatverandering, geopolitieke conflicten en razendsnelle technologische ontwikkelingen zoeken ontwerpers naar oplossingen om een betere wereld te creëren. Want wat als het wél mogelijk is om weer een duurzame relatie op te bouwen met onze planeet, in plaats van haar te vernietigen? Vanuit die positieve mindset koos de BNO afgelopen jaar het thema Naturing, een werkwoord dat gaat over ‘het ontwerpen met en voor de natuur’, voor het Dd Yearbook. Hoe kunnen ontwerpers bijdragen aan een gezond evenwicht tussen mens, natuur en technologie?

In Dd Yearbook ’23-’24 kijken we niet alleen terug op het designjaar 2023, maar werpen we ook een blik vooruit: via essays van multimediaal kunstenaar en filosoof Koert van Mensvoort en journalist Jeroen Junte, bevlogen eindexamenwerk van Nederlandse ontwerpopleidingen, prijswinnende designcases, een profielartikel over de impact van AI op de designwereld, het ontwikkelingstraject Driving Dutch Design, een beeldessay over design op het snijvlak van natuur en technologie, en interviews met o.a. 4F.STUDIO, Marcos Kueh, Studio Dumbar/DEPT®, Springtime Design, Djenné Fila en BNO Piet Zwart Prijswinnaar Karel Martens.

Dit boek is een initiatief en productie van de BNO, en wordt uitgegeven in samenwerking met nai010 uitgevers. Dd Yearbook wordt kosteloos verspreid onder de ontwerpers en bureaus die zijn aangesloten bij de BNO. Het boek is vanaf 16 december 2023 verkrijgbaar in de boekhandel en online via bno.nl/dd-yearbook en nai010.com, en wordt feestelijk gelanceerd op 14 december 2023 bij het Nieuwe Instituut in Rotterdam.

Dd Yearbook € 29,95 | Nederlands/Engels | ISBN 978-94-6208-795-8
Ook verkrijgbaar als e-book € 19,95 | ISBN 978-94-6208-819-1

bno.nl/dd-yearbook

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand