Home > Branche > Nieuws > BNA Beste Gebouw van het Jaar 2024 van start!

BNA Beste Gebouw van het Jaar 2024 van start!

BNA Beste Gebouw van het Jaar 2024

Delen

De prestigieuze architectuurprijs, BNA Beste Gebouw van het Jaar 2024, is officieel van start gegaan. Deze jaarlijkse competitie, georganiseerd door de Branchevereniging voor Nederlandse Architectenbureaus (BNA), is een hoogtepunt in de wereld van architectuur in Nederland.

De BNA Beste Gebouw van het Jaar-prijs erkent en viert uitzonderlijke architectonische prestaties die opdrachtgevers en samenleving meerwaarde bieden. Het biedt een platform voor architectenbureaus om hun meest innovatieve en impactvolle projecten te presenteren. Dit jaar belooft een breed scala aan inzendingen te tonen, variërend van duurzame en ecologisch verantwoorde gebouwen tot grensverleggende ontwerpen in stedelijke en landelijke omgevingen.

De inschrijving voor de competitie is nu geopend en loopt tot en met 28 februari. Architectenbureaus en opdrachtgevers met projecten in Nederland die in 2023 in gebruik zijn genomen worden uitgenodigd om deze in te dienen via www.gebouwvanhetjaar.nl. De inzendingen zullen worden beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit vooraanstaande mensen uit de wereld van architectuur en stedelijke ontwikkeling.

De winnaar van de BNA Beste Gebouw van het Jaar wordt aangekondigd tijdens een feestelijke prijsuitreiking op 16 mei. Deze erkenning biedt niet alleen een prestigieuze titel, maar ook een platform voor winnaars om hun werk op nationaal en internationaal niveau te presenteren. De winnaar wordt ook ingezonden voor de Mies van der Rohe Award.

Lees ook: in 2022 werd Museum Singer Laren het ‘Beste Gebouw van het Jaar’.

Over de BNA Beste Gebouw van het Jaar

BNA Beste Gebouw van het Jaar is de Nederlandse architectuurprijs voor architectenbureaus die opdrachtgevers en samenleving meerwaarde biedt. De prijs wordt sinds 2006 uitgereikt. Inzenders voor Beste Gebouw van het Jaar tonen aan dat het gebouw excellentie in brede zin biedt. Naast de architectonische kwaliteit, worden ook de gebruiks- en belevingswaarde, de toegevoegde maatschappelijke waarde en de kwaliteit van de samenwerking meegewogen. Het is dus meer dan mooi of goed; het is vooral ‘integraal’ goed. De veruit belangrijkste architectuurprijs van Nederland wordt uitgereikt door BNA, Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie